keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Suomen kansalaisuus käsittelyaika

Käsittelyaika päättyy, kun päätös on valmis Odotettavissa olevan käsittelyajan laskeminen päättyy, kun hakemukseesi on tehty päätös. Päätöksen tiedoksiantoon kuluvaa aikaa ja oleskelulupakortin toimitusaikaa ei lasketa mukaan odotettavissa olevaan käsittelyaikaan. Täysi-ikäisyyden raja on Suomessa vuotta.


Voit selvittää henkilöllisyytesi luotettavilla asiakirjoilla (esim. passi) tai antamalla muutoin luotettavat tiedot ainakin nimestäsi, syntymäajastasi, kansalaisuudestasi ja perhesuhteistasi. Kansalaisuuden saamiseen on olemassa myös hakemusmenettelyä kevyempi menettely, joka on tarjolla rajatulle ryhmälle.

Asian käsittely vie kolmisen vuotta. Kansalaisuutta voi hakea kun henki­löllisyys on luotettavasti selvitetty ja muut edellytykset täyttyvät. Nyt ilmassa on merkkejä, että jotkut saattavat kokeilla, pääsisikö Suomen laeista ja veroista eroon.


Suomen kansalaisuutta normaalissa järjestyksessä. Yhdysvalloissa pysyvästi asuvana Suomen ja Yhdysvaltojen sinut voidaan kuitenkin määrätä palvelukseen, jos muutat Suomeen ennen sen vuoden loppua, jona täytät vuotta (asevelvollisuuslaki 75§). Kaksoiskansalaisena sinun on huolehdittava, että tieto kaksoiskansalaisuudestasi on merkitty Suomen väestörekisteriin.


Jos toinen Euroopan unionin jäsenvaltio ei myönnä Euroopan unionin sinistä korttia Suomen myöntämän sinisen kortin haltijalle, hän ja hänen perheenjäsenensä voivat kielteisen päätöksen saatuaan palata maahan ja oleskella maassa kolme kuukautta, vaikka Suomen myöntämä sininen kortti ei olisi enää voimassa. Poliisin sähköisen asiointipalvelun käyttöä ulkomailta käsin ei ole estetty, mutta sille ei voida taata samaa palvelutasoa kuin Suomen rajojen sisällä.

Verkossa tehty hakemus myös maksetaan verkossa. Javascriptin hyväksymistä. Se maksaa 4euroa.


Kansalaisuusaseman määrittäminen kuuluu nimenomaan Maahanmuuttovirastolle, joten muiden viranomaisten ei tarvitsisi arvioida sitä, onko henkilöllä sekä Suomen että jonkin muun valtion kansalaisuus. Sinulla on rajoittamaton työnteko-oikeus. Saat aloittaa työskentelyn vasta, kun sinulle on myönnetty oleskelulupa. Tietoa luvan hakemisesta on kohdassa Oleskeluluvan hakeminen.


Siis sanoin etta puolisollani on portugalin kansalaisuus. Han on tosin brasilialainen ja me asumme taalla Brasiliassa emmeka loisi Suomen sosiaaliturvan parissa kuten te ja musukuukerinne. Sitapaitsi Kosovo on pelkka perselapi verrattuna Portugaliin. Kaikki brasilialaiset, joihin olen tutustunut, ovat olleet todella ihania ihmisiä.


Luettelo ei ole täydellinen. Lisätietoa passin hakemisesta. Tällä sivulla annetaan lisätietoa asiointipaikoista, passihakemuksen liitteistä, verkkoasioinnista, passin katoamisen tai anastuksen ilmoittamisesta, passin hakemisesta alaikäiselle, sormenjälkien ottamisesta, passin myöntämisestä asevelvolliselle, Suomen sotiin osallistuneiden passista, kaksoispassista, passityypeistä, passin hakemisesta ulkomailla.


Pakolaisena, toissijaisen tai humanitaarisen suojelun perusteella Suomen oleskeluluvan saaneelle kansalaishakemuksen asumisehto täyttyy jo neljästä vuodesta. Tässä tapauksessa lapsen perheenjäsen-viisumi tulee liittää isän viisumiin.

Haluaisin Venäjän viisumin, mutta minulla on Ruotsin kansalaisuus. Voinko saada sen teidän kauttanne? Kyllä on mahdollista. Kiekkolegendat muistelevat Liigan alkuaikoja Suomen Jääkiekkohistoriallisen Seuran ja Suomen Jääkiekkomuseon järjestämässä keskustelutilaisuudessa 4. Uusien jääkiekkoleijonien aatelointi Kuopiossa 14.


Kun ilmoittaudut työttömäksi työnhakijaksi, arvioimme tilannettasi antamiesi tietojen perusteella. Tarvitsemasi palvelut ja sovitut tehtävät kirjataan suunnitelmaksi, jossa sovitaan työnhakusi tavoitteista, miten edistät itse työllistymistäsi, mitä palveluja tarvitset ja miten asioit. Asun ulkomailla, mitä tietoja minun pitää toimittaa itsestäni?


Suomalaisten finanssilaitosten pitää kerätä asiakkailtaan tietyt verotusmaata koskevat tiedot ja raportoida ne Suomen Verohallinnolle. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Voit myös asioida palvelupaikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit