perjantai 31. tammikuuta 2020

Saisinko laskun ruotsiksi

Katso sanan saisinko laskun käännös suomi-ruotsi. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä! Saisinko ruokalistan?


Får jag se på menyn, tack?

Voinko nähdä keittiön? Kan jag titta i köket? Finns det en lokal specialitet? Jag äter inte fläskkött. En syö naudanlihaa.


Kahvilassa tai ravintolassa asioidessa on hyvä tuntea muutamia avainlauseita ja -sanoja. Ruokalista suorastaan vilisee ”tuttuja” sanoja, mutta jos kyrilliset aakkoset ovat vielä hakusessa, voi tunnistaminen olla hankalaa. Käymme nyt kahvilatermejä läpi aina laskun tilaamiseen saakka.

Vaativalla ja nopeatempoisella ravintola-alalla arvostetaan työkokemusta ja kielitaitoa. Tässä osassa opit muun muassa ottamaan vastaan tilauksen, suosittelemaan, kertomaan yksityiskohtia ruokalajeista ja tuomaan laskun. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut ravintola-alan eri tilanteissa. Perustapauksissa käytetään verbistä yksikkömuotoa eli sanotaan Kolme miestä istuu aidalla.


Näin tehdään silloin, kun ei tiedetä tai oteta kantaa siihen, ovatko kyseessä jotkut tietyt kolme miestä (= tietty ryhmä). On varmaan joo halvin? Mut kyl mä ainakin haluan tietää kans kelle laskuni maksan.


Erikoista peliä tällä autokoululla! Jos ei pärjää,ei tarvi myöskään kusettaa asiakkaita! Siis mitä minun on koko päivä ylläpitää? Minulta meni pointti ohi, kun olen vanha, ei ole ollut aikaa opetella englantia enkä asu Suomessa.


Ai vitsit miten mä ilahduinkaan eilen saapuneen postipaketin sisällöstä! Onko pakko osata englantia? Cailap ilhadutti minua lähettämällä muutamia Cailap by Kirsi Nisonen -malliston tuotteita ja kuinkas ollakaan, niin ihan mun näköisiä mustia juttuja sieltä tupsahti.


Mulle tuli tänään 43e lasku, edellisen laskun maksoin vajaan 3viikkoa sitte, oli 40e. Ihmettelin jo sillo, mielestäni isoa laskua. Aina aiemmin laskut olleet max 25e.

Erittely puheluista tulossa. Talouskasvun näkymä on hidastuva, ja epävarmuudet ovat suuret. On kysytty, miten hallitus on tähän näkymään reagoinut. Toteutamme juuri sitä aktiivista finanssipolitiikkaa, jota kansainvälisessä keskustelussa ja yhä enemmän myös kotimaisessa keskustelussa on viime aikoina korostettu. Tervetuloa Lightwriter Swiftin käyttäjäksi Tekstin voi nyt muuttaa puheeksi kätevän, helposti mukana kulkevan kommunikaatiolaitteen avulla.


TERVETULOA Mitä pakkaus sisältää? Tumblr is a place to express yourself, discover yourself, and bond over the stuff you love. Jaksossa landelta kysytään stadilaisten ravintoloiden tietämystä, ja stadi puolestaan pääsee pohtimaan Sulkavan soutujen Kirkkovene-sarjan soutajien määrää. Juontajina Jaakko Saariluoma ja Kalle Lamberg.


Фин-9КСерийное оформление А. Драгового Кротов, И. КФинский язык для начинающих.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit