maanantai 27. tammikuuta 2020

Ruotsin kansalaisuuden hakeminen

Teot, joista olet saanut rikesakkorangaistuksen, eivät kuitenkaan estä kansalaisuuden saamista. Jos olet syyllistynyt rangaistavaan tekoon, voit joutua odottamaan tietyn ajan kansalaisuuden saamista tai voidaan katsoa, ettei sinulle voida toistaiseksi myöntää kansalaisuutta. Lue lisää sivulta Nuhteettomuus.


Suomen ja ruotsin kielen opiskelusta löydät lisää tietoa InfoFinlandin sivulta Suomen ja ruotsin kieli. Voit hakea kansalaisuutta sähköisesti Enter Finland -palvelussa. Täytä hakemus palvelussa ja lisää liitteet. Jos olet Ruotsin kansalainen ja saat Suomen, Tanskan tai Islannin kansalaisuuden , voit pitää Ruotsin kansalaisuuden.


Norja ei salli kaksoiskansalaisuutta, joten sinun on anottava vapautusta Ruotsin kansalaisuudesta, jos haluat Norjan kansalaisuuden. Kaikki Pohjoismaat sallivat sen, että lapsi saa syntyessään useamman maan kansalaisuuden. Kansalaisuuden menettämisen välttämiseksi henkilön tulee vuotta täytettyään, mutta ennen ikävuoden täyttämistä, hakea kansalaisuuden säilyttämistä. Sekä Suomi että Ruotsi hyväksyvät monikansalaisuuden. Suomen kansalainen, joka saa tai on saanut Ruotsin kansalaisuuden 1. Periytymisperiaatetta sovelletaan aina lapsen syntymähetkellä voimassa olleen kansalaisuuslain mukaan.


Vielä toisen maailmansodan aikaan oli yleistä, että Yhdysvaltain kansalaisen kanssa avioitunut sai automaattisesti myös puolisonsa kansalaisuuden , mutta nykyisin se on melko harvinaista. Yhdysvaltalainen lainsäädännön mukaan Yhdysvalloissa syntynyt lapsi saa Yhdysvaltojen kansalaisuuden automaattisesti melkein aina. Ohjeet kansalaisuuden hakemisesta löytyvät Maahanmuuttoviraston. Edupolissa voit suorittaa ruotsin kielen keskitason tutkinnon. Suomi hyväksyy monikansalaisuuden eli henkilö voi olla.


Useissa maissa se vähintään helpottaa kansalaisuuden hakemista , vaikka sitä ei. Henkilöllisyys pitää pystyä todistamaan. Sinun täytyy myös esittää suunnitelma toimeentulon järjestämisestä sinulle ja perheellesi. Tätä ennen Ruotsin kansalaisuuden hakeminen ei siis ole ollut edes mahdollista. Ruotsin maahanmuuttoviraston laskujen mukaan Ahvenanmaalla olisi peräti noin 8potentiaalista kaksoiskansalaisuuden hakijaa.


Ilmoitus tehdään asuinläänin lääninhallitukselle, ja käsittely maksaa 4kurnua. Edellytyksenä on mm. Ruotsin Helsingin-suurlähetystö ei käsittele viisumi-, oleskelulupa- tai työlupa-asioita. Lähimmät maahanmuuttoasioita käsittelevät Ruotsin suurlähetystöt sijaitsevat Ateenassa, Berliinissä, Madridissa, Pariisissa ja.


Ruotsissa (siis nimenomaan henkikirjoitettuna asuminen). Norjansuomalaisia kiinnostaa eniten äänioikeus suurkäräjävaaleissa. Nykyoloissa Norjan kansalaisuuden hakeminen ei juuri houkuta.


Pitää saada äänestää! Suomen, Ruotsin , Norjan, Tanskan ja Islannin välillä vallitsee henkilöiden vapaa liikkuvuus. Sinun on kuitenkin tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytesi ja kansalaisuutesi.


Pohjoismaiden kansalaisena et tarvitse matkustusasiakirjaa, kun liikut muissa Pohjoismaissa. Schengen-maiden väliltä on poistettu rajatarkastukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit