tiistai 21. tammikuuta 2020

Potilasvakuutuskeskus käsittelyajat

Pyynnön mukana lähetetään kopio vahinkoilmoituksesta. PVK edistää potilasturvallisuutta tekemällä tutkimusta, laskelmia ja tilastoaineistoa. Ilmoitukset kasvoivat edellisvuoteen nähden, noin kaksi prosenttia. Valoa lyhyempiin hakemuskäsittelyihin on kuitenkin jo näkyvissä.


Potilasvakuutuskeskus huolehtii Suomessa sattuneiden potilasvahinkojen korvaamisesta. Käsittelyajat venyneet. Ruuhkan kasvaminen näkyy hakemusten käsittelyajoissa. Tällä hetkellä keskimääräinen käsittelyaika on kahdeksan kuukautta, mikä on Mäenpään mukaan hieman enemmän kuin viime vuonna. Parhaimmillaan keskimääräinen käsittelyaika on ollut jopa alle kuusi kuukautta.


Vahinkojen käsittelyyn on tulossa määräaika, joten käsittelyajat tulevat lyhenemään. Vakuutusyhtiön on aloitettava korvaushakemuksen käsittely seitsemän päivän kuluessa korvaushakemuksen saapumisesta eli asian vireille tulosta. Korvauspäätös on annettava asiakkaalle kuukauden kuluessa.


Ilmoitusten määrän kasvu on johtanut käsittelyaikojen venymiseen. Sairaalan ja sen henkilökunnan tärkein tehtävä on tarjota kaikille potilaille laadukasta ja turvallista hoitoa ja palvelua. Hoidon korkea laatu ja potilaslähtöisyys ovat tärkeitä arvoja HUSissa. Potilasvahin-koilmoitusten käsittelyprosessit ovat pitkiä ja voivat näyttäytyä sekavina. Toisaalta se voi näyttäytyä kuitenkin osana hoidon tuottajan toiminnan laadun valvontaa ja par-haimmillaan toimintaa voidaan sen pohjalta kehittää.


Tapausten käsittelyajat ovat nousseet jo lähelle yhdeksää kuukautta. Voi sanoa, että tilanne on poikkeuksellinen. Merkittävin osa oli ansionmenetyskorvauksia.


Vajaa kolmannes korvauksista maksettiin muun muassa pysyvästä, tilapäisestä tai kosmeettisesta haitasta, sairaanhoidosta ja kuntoutuksesta. Potilaiden sidontajärjestelmien turvallinen käyttö. Lääkelaitoksen tietoon on tullut tapauksia, joissa levottomien potilaiden sidontaan käytetty leposide on ollut osallisena potilaskuolemiin.


Potilasvakuu-tuskeskuksen keskimääräinen käsittelyaika on hieman alle yhdeksän kuukautta. Lisäksi lähes puolet vahinkoilmoituksista ratkaistaan noin kahdeksan kuukauden kuluessa ja lähes pro-senttia vuoden kuluessa vahinkoilmoituksen saapumisesta. Yleensä tekijät keplottelevat vastuusta irti erinäisillä lomakkeilla, jotka tulee allekirjoittaa ennen leikkausta, ja joissa todetaan kaiken mahdollisen olevan mahdollista, ja ettei leikkauksen suorittava taho ole vastuussa mistään. Tsemppiä kuitenkin sinulle!


Sen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden sekä muiden lääkehoitoa toteuttavien toimintayksiköiden tulee laatia lääkehoitosuunnitelma, jossa kuvataan mm. Muista että virkavirheessä syyteoikeus vanhenee vuodessa, joten vuotta on varmaan suunnilleen takaraja rikoilmoituksen jättämiselle. Tässä on taas se ongelma, että kanteluiden käsittely kestää niin kauan, että syyteoikeus voi ehtiä vanheta. AVIn käsittelyajat ovat muistaakseni - kk.


Useiden rikosten, kuten seksuaalirikosten ja törkeiden pahoinpitelyiden käsittelyajat ovat pidentyneet viime vuosina rajusti. Tämä ilmenee tilastokeskuksen ylläpitämistä käsittelyaikatilastoista, joita Lakimiesliitto on kokosi 5. Avi oli päättänyt tehdä kunnan varhaiskasvatukseen tarkastuskäynnin, mutta käynti oli toteutettu vasta kuukauden kuluttua tarkastusta koskevasta pyynnöstä. Kantelijan kanteluiden käsittelyajat avissa olivat noin ja 1kuukautta. Ohita valintanauhan komennot. Siirry pääsisältöön.


Hyvinvointityöryhmä Lain mukaan kunnalla on oltava hyvinvointityöryhmä, joka vastaa kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä yhdessä maakunnan kanssa. Edilexin uutiset ovat selailtavissa asiasanojen mukaan. Asiasanaston lisäksi voit hakea uutisia monipuolisin hakuominaisuuksin sekä ajankohdan tai aiheen mukaan. Muistutus potilasoikeuksien oikeusturvakeinona 1. Sama jatkui korvausten maksamisessa ja selvitysten toimittamisessa muille laitoksille. Niina menetti asuntonsa, koska ei pystynyt maksamaan vuokria.


Oikeusministeriö on julkaissut 31.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit