torstai 9. tammikuuta 2020

Viisumin ylitys thaimaa

Edullinen loma Thaimaassa. Matkat järjestää Tjäreborg, valitse ja varaa täältä! Viisumin anominen: Viisumihakemukset tulee jättää klo 9. Puhelinpalvelu arkipäivisin kello 13.


Tällä hetkellä viisumin ylitys vuorokaudella johtaa vuoden mittaiseen maahantulokieltoon.

Yli vuoden luvaton maassaolo johtaa puolestaan kolmen vuoden maahantulokieltoon. Luvattomasta maassaolosta aiheutuu myös taloudellisia seuraamuksia, joista matkailija on itse vastuussa. No useimmille on, joillekkin epaonnisille ei. Tassa on mielestani kuitenkin Thaimaan viranomaisilla paljon parantamisen varaa. Lentokentan infokylteista saa ainakin tallainen tavallisen tyhma tallaaja taysin sen kuvan, etta viisumin muutaman paivan ylitys on pikku juttu, josta rahalla selviaa.


Kuva: Shutterstock. Selvitä ennen matkaa tarvitsetko Thaimaan-lomallesi viisumin. Paluulippu ei ole vapaaehtoinen.

Passin lisäksi Thaimaan-matkailijan toinen vähimmäisvaatimus on paluulippu. Lipun ei tarvitse olla samaan kohteeseen, mistä aloitit matkasi, mutta sinun tulee todistaa aikeesi poistua Thaimaasta määräajan sisällä. Thaimaa tulee kiristämään lainsäädäntöään niin, että viisumin ylityksestä aletaan asettaa. Viisumiongelmat thaimaassa voivat viedä suomalaisen Pelkkä käväisy rajan yli ja leimojen saaminen passiin molemmista maista riittää.


Sitten koppiin kun ei ole viisumin ylitys sanktioita vara maksaa eikä lentolippua. Suomen lähetystö antaa raipaksi istua siellä kopissa sitten kuukausitolkulla jotta et tekisi sitä uudestaan ennenkuin maksavat sinut kotiin. Ja sittenhän se Justiina siellä odottaakin kotona varsin hekumallisessa mielentilassa. Please note that Tourist Visa Exemption does not apply to foreigners holding Travel Document for Aliens issued by these countries.


Foreigners entering Thailand under the Tourist Visa Exemption category must possess adequate finances for the duration of stay in Thailand (i.e., cash 10Baht per person and 20Baht per family). Voit saada tämän viisumin yhdellä, tai ”multi” eli monikerta maahantulolla. Yhden maahantulon turistiviisumi on voimassa kk. Eli sinun tulee aloittaa tämä 60:n päivän Thaimaan oleilusi viisumin voimassaolon, eli siihen merkityn kolmen kuukauden sisällä. Eli käytännössä kk siitä kun viisumi on sinulle myönnetty.


Ole tarkka viisumin kanssa. Vastaat itse kuluista. Thaimaahan on helppo unohtua, mutta siitä tulee myös seuraamuksia.


Malesian ringgit vaihtuu Thai bathiin, kieli malaijista thaihin, aikaa säädetään tunnilla taaksepäin ja verkkovirtaan ei tarvita adapteria.

Käytännön rajamuodollisuudet hoituivat nopeasti. Thaimaa on viimeisen vuoden aikana tiukentanut maahantuloa koskevia määräyksiään. THAIMAA - aiheinen keskustelupalsta THAI-klupi ry:n foorumi - kaikkien Thaimaan ystävien kohtaamispaikka. Junalla tai linja-autolla mentäessä rajan yli tarvitsee pasiin ja viisumin lisäksi vain maahantulokortin. Laivalla mentäessä ei tarvitse viisumia, mutta maahantulokortti tulee täyttää.


Maahantulokorttia käytännössä tarvitsee jossain hotelleissa tai majoituspaikoissa missä yöpyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit