maanantai 20. tammikuuta 2020

Sukunimen muuttaminen

Sukunimen muuttaminen. Jos haluat muuttaa sukunimeäsi, täytä nimenmuutoshakemus. Tee hakemus myös silloin, jos haluat sukunimiyhdistelmän tai haluat luopua nykyiseen sukunimiyhdistelmään kuuluvasta sukunimestä.


Kaikissa muissa tilanteissa sukunimen muutosta yritetään tekemällä hakemus maistraattiin. Henkilön sukunimi voidaan hakemuksesta muuttaa uudeksi ensinnäkin silloin, kun sukunimen käytöstä aiheutuu haittaa sen vierasperäisyyden, yleiskielisen merkityksen, yleisyyden tai muun syyn perusteella. Myös huoltaja tai puoliso voi allekirjoittaa Suomi.


Voit lähettää hakemuksen myös postitse tai sähköpostilla. Voit myös täyttää hakemuksen paikan päällä. Kirjoita hakemukselle haetun sukunimen kohdalle selkeästi, mitkä kirjaimet tulevat nimeen isolla ja mitkä pienellä kirjaimella. Lapsi saa syntyessään vanhempiensa sukunimen , jos vanhemmilla on yhteinen sukunimi. Jos vanhemmilla on eri sukunimet, tulee heidän ilmoittaa Digi- ja väestötietovirastolle tai seurakunnalle lapsen tietojen rekisteröinnin yhteydessä kumman vanhemman sukunimen tai sukunimiyhdistelmän lapsi saa.


Etunimen muuttaminen hakemuksella. Yleensä hakemuksen tekee henkilö, joka on jo muuttanut etunimeään ilmoituksella, eikä voi turvautua siihen toistamiseen. Myös nimi, jonka hyväksymiselle on olemassa ns. Lapsen sukunimen muuttaminen hakemuksella. On myös eräitä yleisiä tilanteita, joissa alaikäisen lapsen sukunimi muutetaan hakemusmenettelyssä.


Jos lapsi esimerkiksi tosiasiassa asuu erisukunimisen vanhemman luona, hänen sukunimensä muutetaan samaksi vanhemman hakemuksesta. Erinimisyyteen voi olla monia syitä. Puoliso voi avioeron jälkeen luopua aviopuolisoltaan saamastaan sukunimestä.


Hän voi muuttaa nimensä takaisin siksi nimeksi, joka hänellä oli edellisen kerran naimattomana ollessaan. Nimenmuutos tapahtuu hyvin yksinkertaisesti maistraatille tehtävällä ilmoituksella. Alle 12-vuotiaalta pitää pyytää lupa sukunimen vaihtamiseen.


Kun Anne Achreniuksen veli meni naimisiin Anne-nimisen naisen kanssa, olisi perheessä ollut kaksi samannimistä naista. Naiset päättivät, että jompi kumpi vaihtaa nimensä. Kesällä avioitunut pariskunta otti pohdinnan jälkeen yhteiseksi nimekseen Juhan äidin sukunimen , sillä se oli heistä kaunis ja harvinainen. Nimi on käytössä alle sadalla suomalaisella. Mutta nimi ei voi olla ihan mikä tahansa suomalainen sana, vaan sen täytyy olla nimeksi tunnistettava.


Esimerkiksi Tuolinjalkaa ei puollettaisi, Paikkala sanoo. Pitää vain keksiä nimi, jota ei vielä ole kenelläkään toisella, esittää päteviksi luokiteltavat perustelut ja saada hyväksyntä nimilautakunnalta. Se, että kirkonkirjoissa on pitkään etunimen jälkeen merkitty talonnimi, ei todista, että tuota talonnimeä olisi käytetty sukunimenä. Mia Aalto, voit naimisiin mennessäsi vaihtaa nimeksesi Mia Laine. Tärkeää: Nimeä ei voi muuttaa Gmail-sovelluksesta.


Microsoft haluaa tarjota sinulle ajantasaisinta ohjesisältöä mahdollisimman nopeasti omalla kielelläsi. Tämä sivu on käännetty automaation avulla, ja siinä saattaa olla kielioppivirheitä tai epätarkkuuksia. Tarkoitus on, että sisällöstä on sinulle hyötyä. Yritysmuodon muuttaminen Lopettamisilmoitus Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö Edunsaajailmoitus 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit