torstai 30. tammikuuta 2020

Yhdistyksen perustamiskokous

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Yhdistys on olemassa vasta, kun se on perustettu. Tätä varten täytyy pitää perustamiskokous , jossa mm.


Yhdistyksen säännöt Esitys: Hyväksytään yhdistyksen säännöt.

Kahden pöytäkirjantarkistajan valitseminen 5. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 6. Suomessa yhdistyksen perustaminen on mahdollista myös ulkomaalaisilta. Kutsutaan koolle yhdistyksen ensimmäinen kokous välittömästi. Niiden toiminta on hyvin monenlaista.


Päätetään kokous kello 18:30. Jos kiinnostut yhdistystoiminnasta, kannattaa ensin ottaa selvää, millaisia yhdistyksiä jo toimii omalla paikkakunnalla tai omassa kaupunginosassa.

Myönnetään yhdistyksen hallitukselle oikeus tehdä sääntöihin Patentti- ja rekisterihallituksen edellyttämät muutokset. Perustamisen yhteydessä tavoitteet kirjataan ja ne ohjaavat siitä edespäin yhdistyksen toimintaa. KUULLAAN SELVITYS YHDISTYKSEN PERUSTAMISESTA OAJ suosittelee siirtymistä työnantajakohtaisiin yhdistyksiin. Päätimmekin siirtyä siihen. Koulutuspoliittinen vaikuttaminen voi helpottua, rakenne kevenee sekä tiedottaminen ja kouluttaminen helpottuvat.


Miten ja missä ajassa yhdistyksen kokous on kutsuttava koolle. Miten yhdistyksen varat on käytettävä siinä tapauksessa, että yhdistys purkautuu tai lakkautetaan. Yleiskeskustelu yhdistyksen perustamisesta (tarve, tavoitteet,sääntöjen yleislinjat) 7. Keskeistä on jokaisen henkilön tietoisuus yhdistyksen toiminnan tarkoituksesta, tavoitteista, sekä yksittäisten tekojen merkityksestä yhteiseen tavoitteeseen.


Hallituksen järjestäytymiskokouksessa valitaan sääntöjen mukaiset toimihenkilöt, jotka useimmissa yhdistyksissä ovat varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudehoitaja. Pohja yhdistyksen toimintasuunnitelmaksi. Kohdat on jaettu kätevästi osiin tavoite, vastuuhlö, aikataulu ja mittarit. PDF sisältää ohjeita. PRH - Patentti- ja rekisterihallitus.


Perustava kokous eli perustamiskokous on kokous, joka kutsutaan koolle ja joka pidetään yhdistyksen perustamiseksi. Siinä päätetään yhdistyksen perustamisesta, hyväksytään yhdistykselle nimi ja yhdistyksen säännöt , sovitaan jäsenmaksusta, valitaan toimihenkilöt sekä keskustellaan tulevasta toiminnasta.

Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä luonnollinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Jäsenhankintakampanja on jatkuvasti käynnissä, koska mitä enemmän jäseniä yhdistyksessä on, sitä suurempi painoarvo sillä luonnollisesti on. Suomen Pietarin pääkonsulaatissa pidettiin paikalta palkattujen yhdistyksen perustamiskokous. Hankaluuksia tuotti ainoastaan yhdistyksen nimen valinta.


Idean isä oli 21-vuotias konttoristi nimeltään Werner Nyqvist, joka pian sai varttuneempaakin väkeä ajatuksensa taakse. Toki yhdistyksiä on erilaisia, mutta jos on jonkun aktiivisemman yhdistyksen hallituksessa ollut, osaa varmaan kuvitella millaista on pyörittää minimivaivalla. Tampereen Naisyhdistys ry:n perustamiskokous pidettiin Suomalaisessa tyttökoulussa 20.


Jäseneksi liittyi naista, puheenjohtajaksi valittiin Leila Genetz.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit