torstai 30. tammikuuta 2020

Työhuonevähennys pääomatuloista

Työhuonevähennys on mahdollista myöntää sekä maatalouden että henkilökohtaisen toiminnan tulolähteessä. Esimerkki 2: Sinulla on sekä ansio- että pääomatuloja. Sinulle voidaan myöntää työhuonevähennys sekä ansio- että pääomatuloista , jos työhuonetta on käytetty kummankin tulolajin hankintaan. Korot vähennetään ensisijaisesti pääomatuloista , esimerkiksi vuokratuloista tai luovutusvoitosta.


Velan lyhennyksiä ei voi vähentää verotuksessa – poikkeus on opintolainavähennys. Jos pääomatuloja ei ole tai niitä ei ole tarpeeksi vähennyksen tekemiseen, vähennys tehdään niin sanottuna alijäämähyvityksenä ansiotulojen. Jäsenmaksut ja tilatut palvelut - Esimerkiksi Osakesäästäjien Keskusliiton ja Vuokranantajat ry:n jäsenyys sekä ostetut analyysipaketit. Kun palautat veroilmoituksen, mieti, olisiko sinulla verotuksessa jotakin vähennettävää. Voit vähentää yllättävän monia kuluja ja säästää siten esimerkiksi satoja euroja.


Monet voivat vähentää esimerkiksi tietokoneen, jos sillä on tehtävä töitä kotona. Jos suurempi työhuonevähennys hyväksytään, saan kasaan kuluja yhteensä 78€, jolloin nettohyödyksi tulee n. Tulonhankintaa varten. Vähän nappikauppaahan nämä vähennykset ovat esim. Kohdassa Muut tulonhankkimiskulut pääomatuloista veroilmoitukseen tulee täyttää Kulun laji. En löydä mistään tietoa, mikä tämä kulun laji on, joten kysyn täältä.


Työhuonevähennys pääomatuloista

Vähennyskelpoisia eivät ole muut velat kuten kulutusluotot. Arvopaperien myyntivoitoista syntyneet luovutusvoitot ja osinkotulot ovat pääomatuloina veronalaista tuloa. Osa näistä menoista on aina vähennettävissä ja osa on verottajan harkittavissa sijoitustoiminnan laajuudesta riippuen.


PÄÄOMATULOISTA TEHTÄVÄT VÄHENNYKSET 7. Näitä kuluja ovat esimerkiksi sijoituskirjallisuus (kirjat ja lehdet), nettiyhteys, tietokone, jäsenmaksut, työhuonevähennys ja matkakulut yhtiökokouksiin. Pääomatuloista voi vähentää sijoitustoimintaan liittyviä kuluja. En ole aivan kaikkia kokeillut mutta pääsääntöisesti ne ovat menneet läpi, joita olen kokeillut.


Tämä sivusto dokumentoi matkaani ja tarjoaa myös sinulle hyödyllisiä vinkkejä ja työkaluja vaurastumiseen. Henkilökohtaisen toiminnan tulolähteessä työhuonevähennys voidaan puolestaan tehdä sekä ansio- että pääomatulosta, jos työhuonetta on käytetty kummankin tulolajin tulonhankintaan. Jos sinulla ei ole työnantajan järjestämää työpistettä tai työhuonetta, voit saada työhuonevähennystä.


Tähän vaaditaan lisäksi, että työsi on sen luonteista, että siitä huomattava määrä tehdään kotona. Liiketoiminta: Saara Pekkonen Johtaja, VOD Jyrki Huotari Ohjelmapäällikkö, Uutiset. Osakesäästäjien keskusliitto, kauppalehti, arvopaperi sekä sijoituskirjallisuus voidaan myös lisätä kohtaan muut tulonhankkimiskulut pääomatuloista 4. Arvopapereiden hoito- ja säilyttämismenot Näissä on verottajan mukaan 50€ omavastuu eli käytännössä, jos kulut nousevat yli tuon summan niin ne kannattaa ilmoittaa. Kannattaa siis kirjoittaa jossain muualla ja kopioida teksti siihen laatikkoon.


Itsellä mennyt läpi työhuonevähennys 1(vai oliko 1viime vuonna), puolet tietokoneen hankintamenosta eli n. Eli en paljon veivaa. Näköjään siis riippuu ihan verotoimistosta, että meneekö läpi vai ei. Jos sitä ei voida vähentää esimerkiksi tulojen vähyyden vuoksi, vähentämättä jäävä alijäämähyvitys muuttuu pääomatulolajin tappioksi, joka vähennetään seuraavien vuosien pääomatuloista.


Verottaja tekee vähennyksen automaattisesti joko ansiotuloista tai pääomatuloista sekä vahvistaa myös mahdollisen tappion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit