tiistai 14. tammikuuta 2020

Yksityisen päiväkodin perustaminen luvat

Avaintekijä uusien päiväkotien perustamisessa on aina kunta, oli kyse sitten yksityisestä tai julkisesta päiväkodista. Jos yksityinen yrittäjä haluaa perustaa päiväkodin , hänen pitää ensin lähestyä kuntaa. Opinnäytetyön aiheena oli yksityisen päiväkodin perustaminen. Varsinainen yritystoiminnan käynnistäminen ei enää sisältynyt.


Toiminnan käynnistämisen edellytyksenä on, että palvelutoiminta täyttää varhaiskasvatuslaissa säädetyt edellytykset. Verohallinto on antanut sosiaalipalvelujen arvonlisäverotuksesta ohjeen, jonka mukaan palvelujen arvonlisäveroton myynti edellyttää muun muassa sitä, että palvelujen tuottaja on merkitty yksityisten palvelujen antajien rekisteriin. Jos sinulla on kysyttävää uuden yksityisen päiväkodin perustamiseen liittyen niin ole yhteydessä varhaiskasvatuksen asiantuntijaan sähköpostilla tai puhelimitse. Voidaan sopia myös tapaaminen, jossa on mahdollisuus keskustella yksityisen päiväkodin perustamisprosessista, tarvittavista asiakirjoista ja muusta kunnan tuesta.


Ryhmiksen tai päiväkodin perustamisesta löytyy netistä melko huonosti tietoa. Jos harkitset ryhmiksen tai päiväkodin perustamista, kannattaa olla yhteydessä omaan kaupunkiin, josta saat tarkemmat ohjeet jatkoa varten. Kannattaa myös käydä tutustumassa ja jututtamassa oman alueen muita yksityisiä ryhmäperhepäiväkoteja.


Aluehallintovirasto (AVI) hoitaa varhaiskasvatuksen informaatio-ohjaus- ja kehittämistehtäviä sekä edistää perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista ja peruspalvelujen saatavuutta. Jos yksityisten sosiaalipalvelujen ohjauksen tai valvonnan yhteydessä todetaan, että palvelujen tuottaja on tämän lain mukaista toimintaa järjestäessään tai toteuttaessaan menetellyt virheellisesti tai jättänyt velvollisuutensa täyttämättä eikä asia anna aihetta muihin toimenpiteisiin, lupaviranomainen voi antaa palvelujen tuottajalle tai vastuuhenkilölle huomautuksen vastaisen. Yksityiset sosiaalipalvelut.


Yrityksen luvat Yritys-Suomen verkkopalveluun on koottu tietoa elinkeinoista, joiden harjoittaminen vaatii erillisen luvan, ilmoituksen tai rekisteröinnin. Vantaa-infoon tai yksityiselle palvelusetelituottajalle. Perheen maksettavaksi jää palvelusetelin arvon ja palveluntuottajan perimän palvelun hinnan välinen.


Kaupungin tehtävänä on valvoa yksityistä varhaiskasvatusta. Kun vanhemmat itse järjestävät lapsen varhaiskasvatuksen yksityisesti, niin kunnallisen hoitopaikan vaihtoehtona tuetaan hoitoa lakisääteisellä yksityisen hoidon tuella sekä Uudenkaupungin kaupungin maksamalla yksityisen hoidon tuen kuntalisällä. Omavalvonta on palveluntuottajan työkalu, jonka avulla kehitetään ja seurataan palvelujen laatua toimintayksiköiden päivittäisessä asiakastyössä. Varhaiskasvatuksen yksityisten päiväkotien palvelusetelisääntökirja. Kela selvittää niiden lasten varhaiskasvatusoikeuden, joista maksetaan yksityisen hoidon tukea.


Uuraisten kunnan hyväksyntä. Tarkempia tietoja yksityisen hoidon tuesta löytyy Kelan sivuilta. Vanhemmille ja heidän lapsilleen yksityisen päiväkodin etuja kotona. Liikaa maksettu yksityisen hoidon tuki peritään takaisin vanhemmilta, vaikka tuki maksetaan suoraan hoidon tuottajalle.


Hakemus yksityisen hoidon tuen lakisääteisestä osuudesta on tehtävä Kelalle, josta saa tarkempia ohjeita ja lomakkeet tuen hakemiseen. Perhe voi hakea ja saada palvelusetelin järjestääkseen 0--vuotiaan lapsensa varhaiskasvatuksen yksityisessä päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmassa kerromme päiväkodin toiminnasta ja kasvatusperiaatteista.


Päiväkodin blogista voi löytää ajankohtaista asiaa varhaiskasvatuksesta ja päiväkodin arkea lasten kuvaamana. Palveluseteli otetaan käyttöön 1. Perhe tekee yksityisen päiväkodin kanssa lapsen varhaiskasvatuksen palvelusopimuksen. Siinä sovitaan varhaiskasvatuksen toimintamuodosta ja hoitoajasta tarjolla olevien vaihtoehtojen mukaisesti. Perhe toimittaa kaupungille tulotiedot, joiden perusteella määritellään kunnallisen varhaiskasvatuksen maksua vastaava omavastuuosuus.


Näitä hintoja käytetään, kun tontit luovutetaan myymällä tai vuokraamalla ilman kilpailutusta. Tontinluovutuksen kilpailutus voi perustua hintojen ja laadun kokonaisuuteen. Mahdollisista elinkeinopoliittisista tuista päätetään tapauskohtaisesti erikseen ja niiden käyttämiseen haetaan tarvittavat luvat.


Ennen starttirahan hakemista tulee olla yhteydessä oman palvelualueen varhaiskasvatuksen asiantuntijaan (ks. sivun alalaita). Häneltä tulee pyytää arvio siitä, onko suunniteltu tila sopiva varhaiskasvatustilaksi. Ajattelin vain sitä, että puuttuuko päivähoitopaikkoja ja kuinka paljon. Jos paikkoja puuttuu vain pikkupäiväkodin verran, voi somalien yksityisen päiväkodin perustaminen riittää kattamaan sen tarpeen.


Rakennusrasite toisen kiinteistön alueelle voidaan perustaa pysyvästi tai määräajaksi. Perusteena voi olla esimerkiksi rakennusaikainen liikenne viereiselle tontille. Rasitteen perustaminen edellyttää kirjallista sopimista.


Asemakaavassa edellytetty rasite voidaan perustaa myös ilman sopimista, esimerkiksi väestönsuojan rakentamiseksi. Sivustolta löydät tietoa, apua, vinkkejä ja verkostoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit