keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Miten eu direktiivi muuttuu osaksi suomen lainsäädäntöä

EU :n tietosuoja-asetuksen velvoitteet johdolle. Uudistettu direktiivi on saatettava osaksi kansallista lainsäädäntöä 13. Euroopan pankkiviranomaisen (European Banking Authority, EBA) teknisillä standardeilla ja ohjeilla. Velvoite saattaa tämä direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöä olisi rajattava niihin säännöksiin, joiden sisältö on muuttunut aiempiin direktiiveihin verrattuna. Velvoite saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä ne säännökset, joiden sisältö ei ole muuttunut, on voimassa aiempien direktiivien nojalla.


Suomen hallitus ei ole toistaiseksi julkaissut esitystä direktiivin täytäntöönpanoa varten. Miten ennakkomarkkinointi siis muuttuu ? Sen ideana on yhdenmukaistaa tapaa, jolla henkilötietoja käsitellään EU :n sisällä sekä lisätä henkilötietojen suojaa. Ainoastaan poliisi, rajavartiolaitos ja turvallisuuspalvelut on jätetty uuden asetuksen ulkopuolelle. Mikä potilasdirektiivi?


Kysymyksiä ja vastauksia säteilylain uudistuksesta. Hallituksen esitys uudeksi säteilylaiksi annettiin eduskunnalle 28. Eduskunta hyväksyi uuden säteilylain ja eräät siihen liittyvät lait 28. Asetus koskee kaikkea asbestityötä eli asbestia sisältävän tuotteen tai aineen käsittelyä siten, että se voi aiheuttaa altistumista asbestipölylle.


Osasta suuria lippaita ja muita aseenosia, jotka nyt muuttuvat luvanvaraisiksi, on muokattu koriste-esineitä (esim. kelloja rumpulippaista, pullonavaajia lukoista, yms). Mitä näille tullaan tekemään? Ja miten määritellään, että alkuperäinen käyttötarkoitus on muuttunut niin paljon, että sitä ei enää lasketa aseen osaksi ? Valtiovarainministeriön työryhmä selvitti, miten muutettu EU - direktiivi osakkeenomistajien oikeuksista pannaan täytäntöön Suomessa ja otetaan osaksi kansallista lainsäädäntöä. Metsäalan iloksi ohjeistuksesta tuli vapaaehtoinen eikä sitä otettu sitovaksi osaksi EU - lainsäädäntöä.


Tämä meni täsmälleen oikeaan suuntaan ja oikealla tavalla. Kyseessä on suositus, koska meillä ei voi olla EU -tason lainsäädäntöä , joka ohjaa puumarkkinoita. Erityisesti REFIT-ohjelmassa kiinnitetään huomiota siihen, ettei EU -sääntöjen soveltaminen aiheuta pienyrityksille kohtuutonta rasitetta.


ENERGIATEHOKKUUSDIREKTIIVI OSAKSI. Direktiivi edistää energiatehokkuutta useilla eri sektoreilla. Suomi on erottamaton osa Euroopan unionia, joten kaikki unionin päätökset koskevat myös Suomea. Kanadan ja EU :n välinen CETA-sopimus oli merkittävä ja saattaa olla, että se osoittautuu vielä ongelmalliseksi ajatellen yrityksille sopimuksella annettavia huomattavia oikeuksia haastaa valtioita tuotto-odotuksiaan heikentävien lakien takia.


Aseen osan hukkaaminen muuttuu rangaistavaksi. Lipas on taisteluharjoituksessa helposti katoava ja niitä katoaa puolustusvoimien ja MPK:n harjoitusten yhteydessä. Onko harkittu, miten aiotaan sanktioida ja miten tämä vaikuttaa harjoitusten kulkuun? Lainsäädännön takautuva vaikutus ilman että valtio korvaa menetyksiä.


Jos joku nykyinen EU :n jäsenmaa ei ole ollut osa EU -aluetta sillä hetkellä, kun tuote on siellä ensimmäisen kerran asetettu saataville markkinoilla, tulkitaan kuitenkin niin, että tällaisen tuotteen voi toiseen kertaan myydä EU -alueella. Tässä kysymyksessä EU on täysin rinnasteinen ETA-alueeseen, eli Norja ja Islanti luetaan mukaan. Suomen tulee vahvasti korostaa Suomen erityispiirteitä EU -lainsäädännön valmistelussa ja samalla vaikuttaa siihen, että EU - lainsäädäntöä noudatetaan koko EU -alueella. EU :n lainsäädäntöä ei tule myöskään Suomessa toimeenpanna muita maita tiukemmin. Esimerkiksi verkkohyökkäyksen kohteeksi joutuneen EU -jäsenvaltion avunpyyntöön on vastattava kahdeksan tunnin kuluessa.


Näin ollen jäsenvaltioiden on entistä tehokkaammin hyödynnettävä olemassa olevaa, ympärivuorokautista viranomaisverkostoa. Hallitusmuodossa EU -kysymykset keskittyivät ennen kaikkea a §:ään, jonka mukaisesti EU -asioiden kansallinen valmistelu kuului valtioneuvostolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit