perjantai 17. tammikuuta 2020

Työvoimakoulutus tuen määrä

Tuen määrä ja sen maksaminen. Jos opiskeluasi on päätetty tukea, saat opintojen ajalta työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Tukea saavana opiskelijana sinun pitää ilmoittaa muun muassa opintojesi edistymisestä. Maksat veroa työttömyysetuudesta.


Tulosi vaikuttavat työttömyysetuuden määrään. Kela maksaa ilmoituksesi perusteella. Työttömyysetuus maksetaan pankkitilillesi viikon jaksoissa jälkikäteen. Ensimmäinen maksujakso on viikkoa.


Jätä ensimmäinen hakemus omavastuupäivän jälkeen. Työ- ja elinkeinotoimisto, työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi tuottaa tässä laissa tarkoitetut palvelut itse tai hankkia ne osaksi tai kokonaan palvelujen tuottajilta valtion talousarviossa palvelujen hankkimista varten osoitetulla määrärahalla. Koko tutkinnon suorittamisen sijaan tutkinnosta on mahdollista suorittaa vain jokin osa, joka palvelee opiskelijan tarpeita. Työ- ja elinkeinotoimistot tarjoavat monipuolisesti palveluita, jotka tukevat työllistymistä ja koulutusta ammattiin. Ammatillinen työvoimakoulutus johtaa yleensä osatutkintoon.


Työllistymistä edistäviä palveluita ovat työnhakuvalmennus ja uravalmennus työkokeilu ja koulutuskokeilu työvoimakoulutus omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Tällöin työvoimakoulutus voidaan jaksottaa työsuhteen ajaksi ja työvoimakoulutukseen palata työsuhteen jälkeen.


Näissä tilanteissa koulutuksen järjestäjälle tai työnantajalle ei synny erityisiä ohjausvastuita tai muita velvoitteita, joten työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ei tarvitse sopia erillisellä sopimuksella. Yleisillä edellytyksillä tarkoitetaan tuen läpinäkyvyyttä ja kannustavaa vaikutusta sekä tukien ka-sautumista koskevia edellytyksiä. Tuki on läpinäkyvä, jos tarkka tuen määrä pystytään laskemaan ilman riskinarviointia. Euromääräinen avustus täyttää läpinäkyvän tuen edellytykset. Korotettua etuutta maksetaan yhteensä enintään 2päivän ajalta.


Enimmäisaikaan lasketaan mukaan myös muiden työllistymistä edistävien palveluiden ajalta maksetut päivät. Muut sosiaalietuutesi ja esimerkiksi lastesi määrä voi vaikuttaa kokonaisuuteen. Työmarkkinatuki on Kelan maksama taloudellinen ja tarveharkintainen tuki.


Koulujärjestelmän ulkopuolisten kouluttajien määrä on ollut jatkuvassa kasvussa. Kasvava kilpailu näkyy toivottavasti yhä monipuolisimpina vaihtoehtoina ja mielenkiintoisempina sisältöinä. Koulutusmarkkinoille on alkanut ilmaantua muiden alojen kuin perinteisen koulutusalan toimijoita, jotka kouluttavat ihmisiä oman toimialansa. Onko tuen hakijalle myönnetty de minimis -tukea kuluvan tai kahden edeltävän verovuoden aikana? Tähän merkitään kaikki tuen hakijan saamat de minimis –tuet kuluvan ja kahden edeltävän verovuoden aikana.


Samaan konserniin kuuluvien yritysten sekä yritysten eri toimipisteiden saamat de minimis -tuet lasketaan yhteen. Työssä olevan työntekijän kohdalla tuen edellytyksenä työnantajan osallistuminen kustannusten rahoittamiseen kohtuulliseksi katsottavalla määrällä. Yleinen asumistuki on hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta.


Asumistuen laskukaava on siis x (hyväksyttävät asumismenot - perusomavastuu). Kaikkein pienituloisimmilla ei ole perusomavastuuta ollenkaan. Jos asumismenot ylittävät enimmäisasumismenot, tuen määrä laskentaan enimmäisasumismenojen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit