perjantai 10. tammikuuta 2020

Työsuojelu neuvonta

Työsuojelu neuvonta

Ammattiasioiden neuvonta puh. Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta voi pyytää neuvoja ja ohjeita työn terveyteen ja turvallisuuteen, työsuhteen ehtoihin, työhyvinvointiasioihin liittyvissä asioissa sekä rakennusalan työpaikkojen pulmatilanteissa. Hänet voidaan myös ohjata hoitoon tai lääkinnälliseen tai ammatilliseen. Sopimuksen soveltamisalaan kuuluvat maatalousalan neuvontajärjestöjen toiminta, sekä alan tutkimustoiminta.


Sopimusta noudatetaan myös neuvontajärjestöjen sellaisessa pienimuotoisessa yritys- ja muussa vastaavassa toiminnassa, jota varten ei ole. Lähtökohtana on, että työhyvinvointi otetaan huomioon työpaikkojen normaalissa arjessa. Vaarojen selvitys ja arviointi on olennainen osa työsuojelua. Työturvallisuus ja työterveys sosiaali- ja terveysaloilla Työturvallisuuden ja -terveyden näkökulmasta sosiaali- ja terveysaloilla korostuu kokonaisvaltainen riskien hallinta, joka käsittää työssä esiintyvien vaarojen, haittojen ja kuormitustekijöiden tunnistamisen sekä tiedonkulun ja yhteistyön rakenteiden varmistamisen.


Tarkat yhteystiedot oman alueesi aluehallintovirastoon löydät Oikopolut-laatikosta oikealta. Aluehallintovirasto (AVI) antaa hallintoasian hoitamiseen liittyvää neuvontaa. Opas, neuvonta , lautakunta ja vala.


Työhyvinvointi ja työsuojelu Hyvän työpaikan kriteerit Sote- ja alueuudistus. Sen avulla pyritään ehkäisemään työstä johtuvia sairastumisia ja tapaturmia. Käytännössä työsuojelu tarkoittaa niitä toimia, joiden avulla huolehditaan, että työympäristö on turvallinen ja työntekijät voivat hyvin. Työympäristö- ja sosiaaliturva-asioiden neuvonta.


We chose Dexion because we could quickly come to a good decision through the expertise of the relationship manager who visited us. The construction and further processing went smoothly so we are very pleased with it. Yhteistoiminta ja työsuojelu. Tehtäviimme kuuluvat henkilöstön ja työantajan välisen yhteistoiminnan tukeminen, edunvalvonta sekä työsuojeluun, työhyvinvointiin ja siviilipalvelukseen liittyvät asiat. Henkilöstöhallinto ja työsuojelu Kiuruveden kaupungin henkilöstöstrategian päämääränä on menestyvä työyhteisö, jonka toteutuminen vaatii mm.


Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja kouluttaa. Suomen suurin työelämän vastuullisuuskampanja haastaa työnantajat toimimaan oikein Oikotie on käynnistänyt yhdessä työelämän asiantuntijoiden ja työnantajien kanssa suomalaisen työelämän kehityshankkeen Vastuullinen työnantaja. Työsuojelu tähtää hyvinvointiin ja turvallisuuteen.


Neuvonta on maksutonta. Työttömyyskassan tulee antaa asiakkailleen oikeudellisia neuvoja menettelyllisistä seikoista eli esimerkiksi siitä, miten ja missä ajassa asia pannaan vireille ja mitä asiakirjoja tulee esittää asian ratkaisemista varten. Työpaikkojen edunvalvonnan kannalta on tärkeää, että työpaikalle valitaan työsuojeluhenkilöt. Temen neuvonta -sivulle on kerätty keskeinen toimeentuloon ja ansaintaan liittyvä tieto, jotta pärjäisit työelämässä ja elämänhallintasi olisi parempaa.


Työntekijän puolta työelämässä pitää vain ammattiliitto. Me Temessä autamme. Henkilöstöpalvelut vastaa Mäntsälän kunnan henkilöstöhallinnon kehittämisestä, työnantaja-asioista ja yhteistoiminnasta. Jos asiasi koskee esim. Kassan muista palvelukanavista (sähköinen palvelu, tekstiviestipalvelu) löydät tietoja työttömyyskassan sivuilta.


Työnantaja voi toimia henkilökohtaisesti työpaikan työsuojelupäällikkönä, mutta tehtävässä voi olla myös muu nimetty henkilö. Ylläpitävän toimintayksikön oman turvallisuusorganisaation ohella turvallisuuteen vaikuttavat omalla osa-alueellaan esimerkiksi seuraavat yhteistyötahot: koulu- ja opiskeluterveydenhuolto tai neuvola, pelastustoimi, poliisi, työsuojelu , työterveyshuolto, terveydensuojelu, lastensuojelu sekä kiinteistönhuoltaja ja -omistaja. Chat-ruutu ilmestyy tälle sivulle arkisin klo - 2 viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo - 15. Voit kysyä neuvoja terveyteen ja sairauteen liittyvistä asioista sekä terveyspalveluista. Sähköpostia lähettäessä pyydämme huomioimaan, että kyseessä on suojaamaton sähköposti, jonka kautta ei tule lähettää arkaluontoisia tietoja, kuten tietoja terveydentilasta, pankkitilin numeroita, henkilötunnuksia tai vastaavia.


Kuulosuojaimet Korvatulpat Vaahtomuoviset korvatulpat ovat edullisimmat ja yleisimmin käytetyt kuulonsuojaimet. Niitä on myös helposti saatavilla apteekeista, rautakaupoista ja suurista tavarataloista. Esimerkiksi konserteissa tai festareilla niiden suojausteho on riittävä, mutta jos käyt aktiivisesti keikoilla – kannattaa satsata joko hifitulppiin tai yksilöllisiin suojaimiin.


Siun Helmikuu – jaa ajatuksesi tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluista. Siun sote, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ja Karelia-ammattikorkeakoulun sosiaaliala keräävät ajatuksia ja toiveita sosiaali- ja terveyspalveluista. Yhteystiedot-osa on vielä keskeneräinen.


Haku vaatii eksaktin nimen tai tittelin, vain koko sana kelpaa. Myöskään organisaatiotiedot eivät vielä ole paikoillaan. Tutustu Kela-tärppeihin!


Vilkaise lyhyet vinkkilistat ajankohtaisista Kela-asioista Elämässä. Näistä kannattaa vinkata muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit