tiistai 3. heinäkuuta 2018

Tarjouspyynnön laatiminen

Hyvän tarjouspyynnön tunnusmerkkejä. Usein saattaa käydä niin, että tarjouspyyntö ja haluttu lopputulos ovat keskenään ristiriitaisia tai että tarjouspyyntö tehdään vain sen vuoksi, että se on hankintasääntelystä johtuva välttämätön paha. Tarjouspyynnön laatiminen on helppoa. Jos kuitenkin ostat laajempaa kokonaisuutta tai haluat vertailla useampia mahdollisia kumppaneita, tarjouspyynnön tarkempi jäsentely ei ole pahitteeksi.


Tarjouspyynnön laatiminen

Joka tapauksessa on syytä lukea ohjeet tarkkaan ja noudattaa niitä, koska tarjous voidaan joutua hylkäämään pienenkin muotovirheen vuoksi. Muissa kuin avoimessa menettelyssä tarjoajan tulee tehdä osallistumishakemus. Hakemus tulee tehdä samalla. Tässä artikkelissa käydään läpi hyvä tarjouspohja ja annetaan vinkkejä kattavan tarjouksen kirjoittamiseen. Jokaisen yrityksen kirjoittaman tarjouksen sisällön ja viestin pitäisi tietysti olla persoonallinen, mutta selkeyden vuoksi tässä on tärkeimpiä asioita joita tarjoukseen kannattaa sisällyttää.


Voi niitä haarukoida sittenkin alaspäin kun saat ne tarjoukset. Hankintasopimusluonnos tulisi aina olla osana tarjouspyynnön liitteitä, koska se sisältää usein tietoa, joka vaikuttaa tarjousten hintatasoon. Kirjallinen, täysin tarjouspyynnön mukainen tarjous.


Tämä ehdoton vaatimus koskee niin tarjoajan soveltuvuutta, tarjouksen sisältöä, pyydettyjä asiakirjoja kuin liitteitä. Hankintayksikön velvollisuus on hylätä tarjouspyyntöä vastaamaton tarjous. Laadukkaan tarjouspyynnön laatiminen ei vie kauaa ja se antaa yrityksestäsi halutumman kuvan toimijoille.


Pelkät lyhyet kyselyt tarjouksista eivät herätä toimijoissa mielenkiitoa ja he voivat ohittaa tarjouspyyntösi kokonaan. Mielestäni ei ole mitään tiettyä stantardia, kun kyseessä on yksityishenkilön tekemä tarjouspyyntö. Ympäripyöreään ja puutteliseen tarjouspyyntöön tuskin saa mitään järkeviä tarjouksiakaan, eikä kokoelämän kertaakaan jaksa luke. Mikäli viidestä tarjouspyynnön saajasta tarjouksen jättäjiä on ainoastaan on käsitellään tarjoamatta jättänyt yhtenä, alimman tarjouksen antaneena ehdokkaana ja pudotetaan näin ollen halvimpana pois laskettaessa vertailu-keskiarvoa. Näin arvioit tarjoukset ja teet.


Pyydetäänkö näytteitä tmv. Verkkosivujen tarjouspyynnön laatiminen. On tullut aika, jota yrityksessäsi on odotettu pelonsekaisin tuntein jo pitkään – verkkosivut pitäisi päivittää vastaamaan nykyistä liiketoimintaa.


Edellisestä, monen mielestä epäonnistuneesta verkkosivuprojektista on opittu paljon. Siellä voi tutustua esimerkiksi oman paikkakunnan isännöintiyrityksiin, kerätä yritykset omalle listalle ja lähettää kerralla valitsemilleen yrityksille tarjouspyynnön. Yritysten valinnassa hyvä työkalu on myös viidakkorumpu. Taloyhtiöiden hallituksissa istuu yleensä aktiivisia ihmisiä, joilla on yhteyksiä muihinkin yhtiöihin.


Tavallinen tapa hoitaa kaupankäyntiä myyjän ja ostajan välillä on kirjeenvaihto. Kirjeenvaihtoa käydään usein myös kasvokkain käytävän kaupankäynnin tukena. Saat lisätietoja ja neuvoja asunto-osakeyhtiön sopimushallinnosta Suomen Kiinteistöliiton kiinteistönhoito- ja isännöintipalvelujen sopimushallinnan sivustolta.


Nappaa paras kala koukkuusi! Saamme tarjouspyyntöjä monin eri tavoin ja monista eri kanavista. Pääsääntöisesti ne tulevat sähköpostitse mutta tarjouspyyntö voi tulla myös puhelimitse tai vaikkapa chatin kautta. Toimittajilta saatavien tarjousten laatu vaihtelee suuresti sen mukaan, miten hyvä tarjouspyyntö heille on jätetty. Onko kaikkiin tarjouspyynnön kohtiin vastattu tarjouksessa?


Huolellisesti laadittu tarjouspyyntö lisää todennäköisyyttä saada osuvia tarjouksia, joiden pohjalta voidaan tehdä pitäviä projektisopimuksia ja päästä onnistuneeseen lopputulokseen. Riippumatta siitä lähetätkö hinta-arvion vai tarjouksen tärkeintä on olla hyvä pohja käytössä. Nämä tulisi aina lähettää kirjallisena ja siten, ettei niitä voi jälkikäteen muuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit