perjantai 13. heinäkuuta 2018

Vuokrankorotus indeksi 2019

Vuokrasopimus on allekirjoitettu 1. Olemme nyt YPL Palvelu Oy. Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy:n uusi nimi on nyt YPL Palvelu Oy. Nimenmuutoksen myötä yhtiön viralliseksi nimeksi tulee tuttu nimi, joka on ollut jo vuosia verkkosivujemme ja sähköpostiemme osoitteena.


Nämä ovat Hyvän vuokratavan mukaisia korotusperusteita eli ne ovat yksiselitteisiä ja selviä. Korotukset eivät saa ylittää vuosittain :a muutoin kuin tilanteissa, joissa tehdään merkittäviä kiinteistön tai huoneiston vuokra-arvoa kohottavia korjauksia. Vaikka vuokranantaja olisikin sopimuksen mukaan oikeutettu vuokrankorotukseen, kannattaa korotusta silti harkita huolellisesti ja ottaa huomioon vuokramarkkinoiden tilanne.


Jos vuokrankorotus saa vuokralaisen irtisanomaan sopimuksensa, korotuksen tuomat lisäeurot muuttuvat helposti tyhjiksi kuukausiksi. Lain mukaan vuokraa voidaan korottaa kerran vuodessa yleisen indeksitason muutoksen mukaan. Videolla näytetään kuinka korotuksen suuruuden voi itse laskea tai tarkistaa. Millä perusteilla vuokraa voi korottaa ja kuinka paljon? Pitääkö vuokrankorotus kirjata vuokrasopimukseen?


Realia Asuntovuokrauksen myyntijohtaja Sari Halkosalmi valottaa vuokrankorotuksiin liittyviä vuokranantajan oikeuksia ja velvollisuuksia. Oppaassa käsitellään ja ohjeistetaan rajoitusten alaisten ARA-vuokra-asuntojen omakustannusperiaatteen mukaista vuokranmääritystä. Nopealla silmäyksellä näytti siltä, että indeksi nousee hitaammin kuin vuokrat.


Näin ollen jos vuokralainen asuu asunnossa pitkään, voi vuokra jäädä markkinahinnan alapuolelle. Monet isot vuokranantajat ovat nostaneet vanhojen vuokrasopimusten vuokria tai ainakin muuttaneet sopimusehtoja niin, että aiempaa isommat korotukset ovat mahdollisia. Jos konkurssi on alkanut ennen tämän lain voimaantuloa, konkurssipesän vastuuseen vuokrasopimuksesta aiheutuvien velvollisuuksien täyttämisestä sovelletaan tämän lain voimaan tullessa voimassa olleita säännöksiä.


Asiakaspalvelu: Puh. Sopimukseen perustuva vuokrankorotus. Tilastokeskuksen PxWeb-tietokannat. Vanhempani ovat asuneet samassa vuokra-asunnossa vuotta.


Koska vuokrat ovat nousseet enemmän kuin elinkustannusindeksi, niin vanhempieni asunnon vuokra on alhainen. Rahoitusvastike taas lisää suoraan vuokrantajan pääoman arvoa, joten se kuuluu vuokranantajan maksettavaksi. Hoitovastikkeeseen vuokran voi sitoa edellyttäen, että sopimukseen kirjataan vuokralaiselle pysyvä valtuutus tarkistaa hoitovastikkeen tarkistushetken määrä isännöitsijältä.


Indeksi on siis helpompi peruste. Yleinen asumistuki. Asumistukea voi saada vuokra- tai omistusasuntoon.


Tärkeimmät ajankohtaiset talousuutiset, pörssikurssit ja kattavat sijoittajapalvelut löydät Kauppalehdestä. Alle kolmen vuoden vuokrasopimuksissa vuokrankorotus ei saa olla sidottu indeksiin. Putkiremontti voi korottaa vuokraa. Jos vuokranantaja haluaa korottaa vuokraa muuten kuin vuokrasopimuksessa mainitun perusteen mukaan, esimerkiksi enemmän, hänen on keskusteltava asiasta vuokralaisen kanssa. Huoneiston omistaminen ja vuokraaminen.


Henkilötakaus vakuutena. Tällöin korotus voidaan. Jollei huoneisto ole valmis tai vapaa silloin, kun vuokralaisella on oikeus saada se hallintaansa, ja viivästyksestä on vuokralaiselle olennaista haittaa, vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus. Tulkinnan kohteena oleva vuokrasopimus on tehty vakiolomakkeelle, johon on painettu vuokravälitysliikkeen nimi.


Tämä mahdollistaa esim. IFRS käyttöönottohetki olisi 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit