maanantai 30. heinäkuuta 2018

Korjattu verotuspäätös 2018

Tärkeitä henkilöasiakkaan päivämääriä, kuten milloin veroilmoitus pitää palauttaa, milloin veronpalautukset maksetaan jne. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Jos esitäytettyyn veroilmoitukseen tulee korjauksia, saapuvat uusi verotuspäätös ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet asiakkaalle postitse lokakuun loppuun mennessä. Veronpalautukset maksetaan joulukuun alussa.


Jäännösveron eli mätkyjen maksupäivät ovat 3. Uusien verotuspäätösten postitus alkaa tänään – kysymystä ja vastausta. Arviolta yli kaksi miljoonaa ihmistä saa uuden verotuspäätöksen seuraavan yhdeksän viikon aikana. Verotuspäätösten postittaminen on alkanut.


Postitus jatkuu aina lokakuun lopulle. Uuden verotuspäätöksen saa, jos esitäytetyn veroilmoituksen tietoja on korjattu keväällä. Kevään verotuspäätös on lopullinen, jos esitäytetyn veroilmoituksen tietoja ei ole muutettu. Korjattu verotuspäätös. Päättymishetki siirtyy, mikäli yritys korjaa tai täydentää antamiaan veroilmoitustietoja ennen ilmoitettua verotuksen päättymishetkeä.


Yritys saa korjattujen tai täydennettyjen tietojen perusteella uuden verotuspäätöksen ( korjattu verotuspäätös ), jossa ilmoitetaan verotuksen uusi myöhempi. Viime vuoden korjattujen verotuspäätösten postittaminen on alkanut ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Uusi verotuspäätös tulee, jos keväällä tulleen veroilmoituksen tietoihin on tehty muutoksia. Veroilmoituksen tarkistamiseen ja täydentämiseen liittyviä ohjeita.


Metsätalouden veroilmoitus on annettava viimeistään 2. Kelan asiointipalvelut yhteistyökumppaneille. Asiointipalvelut yhteistyökumppaneille. Suurin osa kumppanien asiointipalveluista edellyttää tällä hetkellä Katso-tunnistetta. Näin myös virheiden mahdollisuus vähenee.


Kiinteistöveroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 8. Oma palautuspäivä on merkitty ilmoituksen etusivulle. Yhteisöjen ja yhteisetuuksien viimeinen palautuspäivä on 30. Jos täydennettävää esitäytettyyn veroilmoitukseen ei ole, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa. Mikäli veroilmoitukseen tulee korjauksia, uusi verotuspäätös saapuu postitse lokakuun loppuun mennessä. Mätkyjen maksupäivät ovat 3. Postin kautta luvataan toimittaa uusi oikein korjattu verotuspäätös.


Asiakaspalvelu on erittäin hyvä ja ystävällinen kaikesta kiireestä huolimatta. Vuosi-ilmoitusten korjaukset viimeistään 14. Tämän jälkeen jokaisesta korjauksesta on seurauksena uusi korjattu verotuspäätös. Jos palautat veroilmoituksesi täydennykset ja korjaukset lomakkeilla postitse Verohallintoon, postita kirjeesi ajoissa. Kuluttajan lähettämä kirje on perillä yleensä neljän työpäivän kuluessa.


Vero on jaettu kahteen erään, jos se on 1euroa tai yli. Veron maksaminen on mahdollista myös suoramaksuna. E-laskutilaus tai suoramaksutoimeksianto kannattaa tehdä viimeistään viikkoa ennen.


Jos veroilmoitusta on pitänyt täydentää tai muuttaa, korjattu verotuspäätös putkahtaa postin kautta kotiin syys–lokakuussa. Palautukset maksetaan 3. Huhtikuussa kotiin lähetetty esitäytetty veroilmoitus, verotuspäätös ja tilisiirtolomakkeet ovat lopullisia, jos veroilmoituksessa ei ole korjattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit