tiistai 31. heinäkuuta 2018

I lyhenne

Find The In And I on ite. Try DownloadSearch and Save Time. Mittayksikön lyhenne tai tunnus erotetaan numerosta sanavälillä, joka tietokoneella kirjoitetaan mieluiten sitovana välilyöntinä. Tähän luetteloon on koottu yleisiä tai eri tavoin ajankohtaisia lyhenteitä.


Lehdessä julkaistava lyhenneluettelo voi kuitenkin olla vain suppea otos kaikista käytössä olevista lyhenteistä, sillä jo pelkästään lääketieteen tai jonkin tekniikan alan ”kootut lyhenteet” täyttäisivät kokonaisen kirjan (ja niitä onkin saatavilla).

Huomaa myös, että lyhenne on aina vähän arkinen kielenpiirre, joten se ei sovi kaikkein virallisimpiin eikä kohteliaimpiin teksteihin. Koska lyhenteet vastaavat niitä sanoja joista ne ovat lyhenne , ne myös käyttäytyvät kuten kokonaiset sanat eli ne kirjoitetaan erikseen muista sanoista, myös numeroilmauksista. Mitätarkoitaa lyhenne LBS? Mikä on lyhenne cv? Kysymykset Vastaukset.


Lyhenne on tekstissä ennen henkilön nimeä. Minkä lyhenne on im? Ohessa on kokoelma suomalaisia, ruotsalaisia ja latinalaisia lyhenteitä, joihin voi törmätä sukututkimuksen yhteydessä.

Kokoelma ei ole täydellinen luettelo lyhenteistä vaan se on kokoelma lyhenteitä, joita on kerätty allaolevista lähteistä. Iso osa arkipäivän teksteissä esiintyvistä lyhenteistä on vanhoja ja käytössä vakiintuneita, mutta joskus on tarve muodostaa uusiakin. Silloin ei ole aivan samantekevää, miten lyhenteen rakentaa.


Jotta lyhenteen merkitys avautuu muillekin, on syytä noudattaa totuttuja lyhennyskeinoja. Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä, joten tiedot kannattaa tarkistaa muista tietolähteistä. Voit lisätä artikkeliin tarkistettavissa olevia lähteitä ja merkitä ne ohjeen mukaan. Kielitoimiston ohjepankki.


Tämä lyhenne on käytössä oppikirjoissa, verolomakkeissa, ja sen näkee myös peliautomaateissa. Taulukoissa voidaan otsikkorivillä kertoa esimerkiksi, että summat ovat tuhansia euroja , tai sarakeotsikkoon tai ensimmäisen sarakkeeseen voidaan kirjoittaa tuhatta euroa tai tuhat €. Terveydenhuollon tekstit tuottavat pulmia paitsi potilaille myös alan henkilöstölle, esimerkiksi lääkäreille, hoitajille ja saneluja purkaville sihteereille. Tuleeko lääkäreiden tittelit ja muut tohtoritittelit kirjoittaa lyhennettyinä isolla tai pienellä? EL vai el, apulaisylilääkäri AYL vai ayl, jne.


Ensimmäinen syy oli taloudellinen: lisääntyneen suoramainonnan myötä huomattiin että lyhenteen käyttö säästi sekä aikaa että rahaa. Korkeakouluista tässä arvioinnissa käytetyt lyhenteet Ammattikorkeakoulut. Dns lyhenne hiihdon tuloksissa?


Liittyvät kysymykset.

Yleinen lyhenne kaikkien kovaan käyttöön tehtyjen tuotteiden yhteydess. Suomen Internetoppaasta löydät hyödyllisen yleistiedon lisäksi myös alan yrityspalveluja. ALV, joka on tuotteen tai palveluksen arvonlisää verottava vero, joka lisätään tuotteen myyntihintaan. Veron määrä vaihtelee.


Kuinka paljon painaa desi kaurahiutaleita? Mistä tiedän, kuinka paljon jauhoja mahtuu amerikkalaiseen cup-mittaan? Entä mitä tarkoittaa lyhenne kkp? Niitä ovat erilaiset kirjainyhdistelmät, lyhennetyt sanat ja sanojen sijasta käytettävät symbolit.


Monet tutut lyhenteet ovat käteviä ja tarpeellisiakin, mutta outojen ja liian monien lyhenteiden käyttö on häiritsevää. Kirjoittajan olisikin ajateltava lukijaa, jonka pitää ymmärtää lyhenne. Liikennepaikkojen internet-luettelo: Liikennepaikka on rataosaselostuksessa nimetty paikka junaliikenteen turvaamista tai asiakaspalvelua varten. Storkorset med kedja av Finlands Vita Ros orden.


Frihetskorsets storkors. Tuli tuossa mieleen ihmetellä täälläkin ääneen, kun monenlaisessa työpaikassa on joskus tullut pyörittyä ja huomattua, että monissa on esim.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit