maanantai 16. heinäkuuta 2018

Opintotuki laskuri

Opintotuki laskuri

Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Jos olet alle 17-vuotias, sinulla voi olla mahdollisuus saada opintorahan oppimateriaalilisää. Muuta opintorahaa et voi saada, koska sinusta maksetaan lapsilisää. Kun täytät vuotta, voit saada myös muuta opintorahaa seuraavan kuukauden alusta alkaen.


Miten opintolainalaskuri toimii? Sen avulla voit testata, miten opintojesi kesto, lainan takaisinmaksuaika ja korot vaikuttavat opintolainan hintaan. Aikuisille suunnattuihin ammatillisiin perustutkintoihin sekä ammatilliseen lisä- ja täydennyskoulutukseen voi saada myös Kelan myöntämää opintotukea, jos opinnot ovat päätoimisia.


Aikuislukiossa opiskeluun ei kuitenkaan opintotukea myönnetä. Laskurit ovat suomenkielisiä ja helppokäyttöisiä. Korotetun opintolainan määrä ulkomailla asuville Suomen sosiaaliturvaan oikeutetuille henkilöille on 8euroa kuukaudessa. Huomaa, että laskurin antama tulos on vain suuntaa-antava ja varsinainen toimeentulotukipäätös voi hyvinkin poiketa laskurin antamasta tuloksesta.


Laskennassa käytetyt arvot. Päivärahan perusteena oleva kuukausipalkka Päiväpalkka. Tuet työssä käyvälle. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa asumistukia koskevan lainsäädännön yleisestä suunnittelusta, ohjauksesta ja valvonnasta. Jos vain opiskelet ja Kelan opintoraha eli opintotuki on ainoa tulosi, et tarvitse verokorttia.


Käytkö töissä ja opiskelet? Jos saat Kelan opintorahaa ja käyt töissä, tarvitset verokortin palkkaa varten. Liity PAMin jäseneksi. Opintorahasta ei mene veroa. Saat neuvontaa työsuhteeseen liittyvissä asioissa, mm.


Lisäksi saat työttömyysturvan ja Cityshoppari-sovelluksen! Tulo ja menolaskuri. Täyttämällä alla näkyvän lomakkeen, saat erittelyraportin sekä visuaalisen havainnekuvan tuloista ja menoistasi. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.


Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Aikuiskoulutustuella ja ammattitutkintostipendillä tuetaan aikuisten ammatillista kehittymistä ja osaamisen uudistamista. Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa. Laskureiden avulla voit arvioida mahdollisuutesi saada Kelan tukea, tuen määrän ja maksuajan.


Omien tulojen laskureilla voit arvioida, miten paljon sinulla voi olla muita tuloja opintotuen lisäksi, kuinka paljon tukea voit nostaa ja miten menee opintotuen. Tämä koostuu siis opintorahasta, opintolainasta valtiontakauksella sekä asumistuesta. Lisää tietoa opintotuesta löydät täältä. Työntekijä voi myös keskeyttää opintovapaan.


Myös keskeyttämisellä on. Monelle opiskelijalle opiskeluaika on taloudellisesti haasteellista. Et tarvitse muita takaajia tai vakuuksia. Voit hakea valtiontakausta opintolainallesi Kelasta samalla kun haet opintotukea.


Kelan tutkimusblogissa Kelan tutkija ohjeistaa opiskelijoita siihen, miten yleisestä asumistuesta saa kaiken irti. Tuki toimii eri tavoin kuin opintotuki ja opintotuen asumislisä, joita aiemmin myönnettiin. Hae opintolainaa, kun haluat keskittyä opintoihisi ja elämiseen. Lue perusasiat opintolainan hakemisesta ja hae helposti netistä! Muista seurata sekä opintotuen vuositulorajan täyttymistä että asumistukeen vaikuttavaa kuukausituloa.


Opiskelija, muista että tulot vaikuttavat tukiisi! Uusien laskureiden ilmestymisestä tiedoitetaan verkkolehdessä. Tilaa ilmainen verkkolehti tästä. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit