perjantai 27. heinäkuuta 2018

Laskun lähettäminen myöhässä

Jos laskun lähettäjä ei voi osoittaa tätä, kuluttaja ei aina ole velvollinen maksamaan viivästyskorkoa tai muita seuraamuksia. Jos olet maksanut laskun kaksi arkipäivää ennen perintäkirjeen lähettämistä (ks. maksuvaatimuksen päiväys), asia on jo hoidettu ja voit hävittää kirjeen. Varmistathan vielä, että olet maksanut laskun ja mahdolliset muistutuskulut oikeilla viite- ja tilitiedoilla. Jos et pysty maksamaan laskua, kerro asiasta heti laskun lähettäjälle ja neuvottele uudesta maksuaikataulusta.


Jos maksat laskun eräpäivän jälkeen, mutta ennen kuin saat perintäkirjeen, perintäkulut pitää maksaa, jos velkoja on ehtinyt tehdä kulujen perusteena olevat perintätoimet ennen kuin olet maksanut laskun.

Oletko säästänyt viime vuosien kuitit ja pankkitositteet? Kannattaisi säästää, sillä posti voi tuoda ikävän yllätyslaskun. Toiko posti laskun , jossa eräpäivä on muutaman päivän päässä tai jopa huomenna?


Ei auta kuin maksaa tai soittaa ja neuvotella toimintatavasta. Maksunsaaja nimittäin määrittelee eräpäivän. Vaikka lähetyspäivän ja eräpäivän väliin suositellaan vuorokautta, kyseessä on vain linjaus.


Sen sijaan maksumuistutuksia säätelee perintälaki.

E- laskun käyttö on ympäristöystävällistä ja edullista. E-laskuja voit tilata verkkopankissa niiltä laskuttajilta, jotka tarjoavat e-laskua. Voit halutessasi myös vahvistaa e- laskun tekstiviestillä suoraan maksuun käymättä verkkopankissa.


Kaikki sinulle saapuneet laskut säilytetään Verkkopankin laskuarkistossa kuukauden ajan. Kuka tietää kauanko saa lain mukaan lähettää laskun myöhässä ? Tärkeää on lisäksi merkitä laskuun selvästi näkyviin laskuttavan yrityksen yhteystiedot, koska monet asiakkaat haluavat olla yhteydessä myyjään laskun saatuaan. Asetusta voi muuttaa myös jälkikäteen.


Mikäli liitteen ei ole tarkoitus lähteä laskun mukana, vaan toimii esimerkiksi sisäisenä lisätietona, ilmoitetaan tästä erillisellä huomiolla (lukon kuva). Uudistetussa myyntilaskunäkymässä laskun liite lisätään laskun lähetystavasta huolimatta aina samalla tavalla. Voiko laskun eräännyttää jouluna tai muuna pyhäpäivänä? Rahan ei siis tarvitse olla velkojan käytettävissä vielä eräpäivänä, eri pankkien välillä maksujen kulkemisessa voi mennä parikin päivää.


Verkkohakemuksessa riittää esimerkiksi kännykällä otettu kuva laskusta. Muista kuvata kaikki laskun sivut. Laskut huomioidaan aina sen kuukauden toimeentulotuessa, johon laskun alkuperäinen eräpäivä ajoittuu.


Kela maksaa laskun summan yleensä sinulle itsellesi, jolloin huolehdit itse laskun maksamisesta.

Vierailija: niin tuleeko jo maksuhäiriömerkintä? Varsinkin yksin toimivasta yrittäjästä tai freelancerista laskujen luominen ja lähettäminen saattaa alkuun tuntua vaikealta. Tämä saattaa johtaa siihen, että laskut lähtevät matkaan myöhässä , jos ollenkaan.


Kun lasku on lähetetty haluttua kanavaa pitkin, näkyy laskun avaamalla lähetys- ja tulostushistoriassa milloin lasku on lähetetty ja kenen toimesta ja mitä lähetyskanavaa pitkin. Laskun tekemisen lailliset vaatimukset. Tilasin vuosi sitten tarvikkeita asennuksineen eräältä yhtiöltä, joka tuli, hoiti hommansa ja laskun piti tulla perässä. Kun lähetät sähköisen veroilmoituksen, saat kuittauksen siitä, että lähettäminen onnistui. Sähköinen veroilmoitus on annettu määräajassa, jos saat kuittauksen viimeistään viimeisen jättöpäivän aikana.


Paperisen veroilmoituksen on oltava perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä klo 16. PRH lähettää laskun sen jälkeen, kun tilinpäätös on rekisteröity. Maksua sovelletaan ensimmäisen kerran niihin tilikausiin, joiden osalta velvollisuus tilinpäätöksen ilmoittamiseen alkaa 1. Mistä pääset katsomaan tilinpäätöksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit