tiistai 3. heinäkuuta 2018

Kuinka nopeasti pääsee vuorotteluvapaalle

Kuinka nopeasti TTL:n tutkimuksiin pääsee. Lisäksi on tullut ansionmenetyksiä ja tulee jatkossakin esim. Kivun ei saa antaa hallita elämää, vaan on tehtävä niitä asioita, mistä pitää, vaikka ne tuntuisivat kuinka hulluilta tahansa. Tekemällä mieleisiä asioita, pääsee myös lähemmäksi itseään ja omia todellisia tarpeitaan”, Heikkilä muistuttaa.


Busan, tuo etelän viihtyisä satamakaupunki, on kaunis ja sieltä pääsee nopeasti Japaniin. Lauttamatka Fukuokaan kestää vain pari tuntia.

Vuorotteluvapaalle pääsee vasta vuoden työhistorian jälkeen. Yläikäraja on vuotta. Työttömyyden kesto lasketaan vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden kuukauden ajalta. Päästäkseen vuorotteluvapaalle työntekijällä pitää olla vuoden työhistoria, kun aiemmin edellytettiin vuoden työskentelyä.


Yli 60-vuotias ei enää pääse vuorotteluvapaalle. Kirjoituksesi perusteella olet luovuttanut tosi nopeasti ja mieleeni nousi väkisinkin tilanne, jossa olet maanantaiveetutuksen vallassa innostunut puhumaan asiasta pomollesi joka ei itsekään maanantaiveetutuksessaan jaksa keskittyä koko asiaasi. Joten aloita alusta ja selvitä 1. Ensimmäisten viikkojen aikana ystävä mietti usein, kuinka töissä pärjätään ilman häntä.


Sitten hän huomasi, että ilmeisesti ihan hyvin.

Maailma pyöri edelleen, vaikka ystävä oli palaverin sijaan metsässä koiran kanssa kävelemässä. Oivallus oli yhtä aikaa vapauttava ja surullinen. Ystäväni ei ole vielä palannut töihin. Junassakin vitutti kuunnella, kuinka eläkeikää lähestyvillä asiat on Suomessa taloudellisesti tooosi hyvin. Voi säästää kaikenmaailman eläkepankkeihin, jotta saa sitten 60-veenä jotain lisää ja mä jään sitte vuorotteluvapaalle kohta, sijoitusyksiöitä riittää, ja Eskon kanssa pitäisi myydä kaksi omakotitaloa, kun ei jaksa hoitaa.


Miten muutan liitteet sähköiseen muotoon? Omat eläketietosi -palveluun vietävä liite voi olla joko skannattu tai valokuva. Liitteen muoto voi olla pdf, jpg, tiff tai png ja yksi tiedosto saa olla kooltaan korkeintaan Mt.


Nopeasti opittiin kiertämään vaatimusta, että tilalle on palkattava työtön. Ensin sovittiin, kuka menee vuorotteluvapaalle ja kuka tekee hänen työnsä, sitten tälle sijaistajalle järjestettiin päivä työttömänä. Jos tämän vuoden ansiot ovat vuorotteluvapaan tai jonkin muun palkattoman vapaan takia jääneet normaalia pienemmiksi, se tuntuu aikanaan eläkkeessä.


Eläketurvakeskus neuvoo pitämään vuorotteluvapaata vähintään kahdeksan kuukautta kokonaan tämän vuoden puolella, eli vuorotteluvapaalle pitäisi jäädä viimeistään toukokuussa. Kun työelämässä on vietetty vähintään se kymmenen vuotta (kohta vuotta), ihmiset janoavat vuorotteluvapaalle. Silloin voi vihdoinkin elää itselle, tehdä mitä haluaa, levätä, matkustella, maistella, irrotella ja unohtaa. Unohtaa kaikki se, mikä työelämässä aiheutti pakkomielteisen kaipuun vuorotteluvapaalle. Vierailija: Mitä tuli loppujen lopuksi maksamaan?


Paljonko teitte itse? Minkä firman talopaketti?

Harkitsemme rakentamaan aloittamista ja kartoittelemme hintoja. Anna on täysin rakastunut Tallinnaan, jonne hän muutti vuorotteluvapaalle jäätyään seitsemän kuukautta sitten. Kaupungissa Annaa viehättää erityisesti se, että Tallinna on tarpeeksi pieni, jotta jokainen paikka on lähellä, mutta kuitenkin sen verran suuri, ettei sitä voi sanoa tuppukyläksi.


Virpi oppi vasta myöhemmin, että tärkeimpiäkään asioita ei välttämättä saa vaikka kuinka haluaisi, vaikka mitä tekisi, vaikka miten paljon itkisi. Kori kuin tyhjä kohtu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit