tiistai 31. heinäkuuta 2018

Miten selvitä erosta jätettynä

Usein tässä on apuna myös uusi suhde, jonka avulla löytyy monella myös yllättävää myötätuntoa eksän uutta suhdetta kohtaan. Oleellista on tarkastella suhdetta omaan itseen. Tunnekäsittely on keskiössä erosta eteenpäin pääsemisessä. Vihan ohella eroon liittyy surua ja vanhan elämän kaipausta.


Miten se nyt selviää?

Naimisissa ollessaan sitä tottuu omaan intimiteettiin. Omat asiat ovat omia asioita, eivätkä ne kuulu muille. Eroava voi moisen luksuksen unohtaa. Tunteiden kirjoa kuvaavat muun muassa pettymys, ahdistus, pelko, suru ja neuvottomuus, sekä toisaalta taas suuri syyllisyys ja häpeä. Myöhemmin kun erosta on kulunut jo vähän aikaa, voi mennä mukaan eroryhmään.


Aivan alkuvaiheessa se ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä juuri eronneella ei yleensä ole voimia kuunnella toisten tarinoita. Auttaako fyysinen välimatka erosta selviytymiseen? Eron hetkellä voi auttaa, jos ei näe toista jatkuvasti.

Kuulla miten pitkä suhteenne oli ? Oliko ero hyvin raskas? Kauan kesti toipua ? Rakkauskirjailija Emilia Vuorisalmi vastaa. Ero voi ihan oikeasti murtaa sydämen.


Olen mies ja sama tunne edelleenkin. Vihan tunnistaa vain toinen ihminen, joka on kokenut saman. Omien tunteiden kanssa olisi hyvä olla sinut. Erosta ei tarvitse selvitä yksin. En tiedä voiko sitä millään tavalla selittää, ehkä sitä voi jossakin määrin ymmärtää.


Jos ihminen on kovin huono sosiaalisissa taidoissaan, ja jos vaikka on löytynyt toinen, jonka kanssa intohimo on suurempaa, mutta tykkäämistä on silti vielä jäljellä, niin silloin sen toisen kohtaaminen kasvotusten voi olla asia, jota vaan ei voi tehdä. Tappouhkauksia, lastensuojeluilmoituksia ja vuosikausia kestänyttä haukkumista – Tuure Boelius, 1 kävi läpi helvetin ja kertoo nyt, miten siitä voi selvitä. Uusi Areena-sarja “Mä oon mä” kertoo erilaisuuden voimasta.


Kaikki piti olla hyvin ja exä lähetteli minulle ihania rakkausviestejä vielä alkuvuodesta ja oli yhteisiä suunnitelmia kesäksi. Sitten hän vaan ilmoitti,ettei halua enää olla kanssani. Noh, ero oli mulle joka tapauksessa katalan kipeä enkä meinannut siitä selvitä millään (vaikka ulospäin näyttelinkin pirteää).


Nyt erosta on monta vuotta ja kuvittelin tunteiden olevan ohitse.

Olemmehan kumpikin tahoillamme naimisissa ja luoneet uudet elämänkuviomme. Jos sillä joku ni miksei sit vois kertoa kun ei se sitä tuskaa juuri sit. Neljä kuukautta on siis mennyt erosta , se on kolmasosa vuosi. Oikeastaan olen selvinnyt aikas hyvin.


Jotenkin sitä olisi tietysti toivonut, että tässä vaiheessa olisin jo suht sinut asian kanssa, kämppä myyty, uusi koti ainakin muuttoa vaille tiedossa, käsiongelmat selätetty jne. Fichtellä on ensimmäinen selvä viittaus oikeusopin ja moraalin yhteyteen, jonka Hegel niin terävästi osoitti. Fichte myöntää, että oikeuskäskyt eivät toteudu ilman hyvää tarkoitusta, hyvää tahtoa. Hän ei kuitenkaan selvitä asiaa yksityiskohtaisesti vaan tutkii sen sijaan, mitä omatunto ja moraalinen velvollisuus ovat. ACTA UNIVERSITATIS LAPPONIENSIS 3Veera Kinnunen TAVARAT TIELLÄ Sosiologinen tutkimus esinesuhteista muutossa Akateeminen väitöskirja, joka Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan suostumuksella esitetään julkisesti tarkastettavaksi Lapin yliopiston Esko ja Asko -salissa marraskuun 24.


Jopa vanha käsitys hengellisyyden ja maallisuuden erosta on hämärtynyt, ja aiemmin kirkkoon eristetyt kysymykset kohtaavat meitä, kun etsimme tavallisen arjen etiikkaa, estetiikkaa ja tarkoitusta. Oletettu uskonnon jälkeinen aika saattaa kyllä merkitä uskonnollisten instituutioiden ja uskonnollisten yhtenäiskulttuurien jälkeistä aikaa. Saatanan lopullinen tavoite on hävittää myös se rotu, johon mekin uskon kautta kuulumme, vaikka emme geneettisesti siihen kuuluisikaan. On siis mielenkiintoista katsoa, miten veljet viime kerralla pärjäsivät, mihin he sortuivat, ja miten vihollinen toimi.


Hitlerin ideologinen luottomies Alfred Rosenberg on jäänyt vähälle huomiolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit