torstai 19. heinäkuuta 2018

Palveluksen aloittamisaika

Tarvittaessa useampia vaihtoehtoja. Pääesikunta toimittaa vuosittain maavoimien esikunnalle kokonaispotin miehistötarpeesta, joka jakaa kiintiöt eteenpäin aluetoimistolle. Aluetoimistossa puhelimeen vastannut herrashenkilö ei kuitenkaan jättänyt minua jännittämään enää hetkeäkään lisää vaan sanoi heti, että oli itse henkilökohtaisesti allekirjoittanut kaikille valintatilaisuudessa olleille palveluksen aloittamismääräykset. Palveluksen hakeutuvan tulee olla vähintään 17-vuotias. Tilaisuudessa kerrotaan palvelusmahdollisuuksista ja päätetään palveluspaikka ja palveluksen aloittamisaika.


Tarkoituksenmukaista olisi kuitenkin, ettei palveluksen aloittamista tarpeettomasti siirrettäisi, vaan mahdollisimman moni aloittaisi palveluksensa kyseisen ajanjakson alkupuolella. Ennen palveluksen alkua kohota kuntoasi esimerkiksi Puolustusvoimien MarsMars. Peruskunnollakin pärjäät, mutta mitä paremmassa kunnossa intin alussa olet, sitä paremmin palveluksessa menestyt. Liikunta – aktiivisuus on lisääntynyt ja vapaa-ajalla sitä tulee harrastettua moni-puolisesti.


Samalla nykyisestä lykkäysmenettelystä luovuttaisiin. Varusmiespalvelus suoritetaan yleensä 19–20-vuotiaana. Palvelusajan pituus ja tehtävä päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa. Ota kirjanen mukaan aloittaessasi palveluksen ja säilytä se myös siirtyessäsi reserviin.


Suomen turvallisuus ja sotilaallisen maanpuolustuksen aluejako Puolustusvoimien tehtävät Suomen puolustusratkaisu Jokainen mies on asevelvollinen Naisten vapaaehtoinen asepalvelus Ennen varusmiespalvelusta. Uudenmaan alueella järjestetään yhteensä kutsuntatilaisuutta, paikkakunnalla. Tässä lykkäysmenettelystä luovutaan, todetaan, että tämä palveluksen aloittamisaika voitaisiin määrätä kolmen vuoden jaksolle.


Vasta nyt tässä, kun tarkemmin luin tätä, huomasin, että se on todella jaksolle. Tämä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin päätöstä tehdessä. Etelä-Karjalan Aluetoimisto järjestää kutsuntatilaisuudet 10. Valtiohotellin Imatra-salissa.


C–luokiteltu voidaan kuitenkin määrätä uudel-leen kutsuntaan yleisen liikekannallepanon aikana. E–luokittelun saa kutsun-nanalainen, jolla on sellainen vamma tai sairaus, joka on toistaiseksi esteenä palvelukseen astumiselle, mutta joka todennäköisesti paranee. Perjantaiaamuni alkoi klo 06:herätyksellä. Jouduin heräämään aikaisin jotta ehtisin ajoissa bussiin. Jostain syystä aikainen herätys ei väsyttänyt yhtään vaan hyppäsin sängystä ylös :D Bussissa mieli alkoi jo harhailemaan valintatilaisuuteen ja tunsin pulssin nousevan.


Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat alkavat perjantaina 15. Jos olet tulossa kutsunnoille, perehdy hyvin saamaasi infomateriaaliin ja toimi ohjeiden mukaisesti. Tämä on Jehovan todistajien ylläpitämä verkkosivusto. Voit etsiä tietoa Jehovan todistajien julkaisuista, joita on saatavilla useilla eri kielillä. Hakkarin koulun auditoriossa Lempäälässä.


Laki takaisinottovelvollisuudesta virkaan tai työhön on voimassa vain Suomessa. Kutsunnat alkavat ihan kohta! Ulkomailta palveluksen aloittavien maksuttomien lomamatkojen kiintiöistä kerrotaan myöhemmin kohdassa Matkat ulkomaille ja Suomeen.


Näin ollen asevelvollisella olisi aina voimas-sa oleva määräys aloittaa palvelus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit