keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Kokouksen valmistelu

Valmisteluun kuuluu, että koko kokousprosessi ajatellaan ennalta kaikkine vaiheineen ( valmistelu , itse kokoustilanne ja jälkihoito). Tämä siis tarkoittaa, että yhdistyksen kokouksen valmisteluvastuu on koko hallituksella, ei yksin puheenjohtajalla tai sihteerillä. Siksi kokousten valmisteluun kannattaa kiinnittää huomiota ja tehdä kokouksista.


Kokouksen valmistelu

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Ilmoitusasiat tuodaan esille kokouksen alkupuolella, koska jotkut ilmoitusluonteiset asiat saattavat vaatia kokouksen kannanottoa (yhdistyksen kokoukset) tai päätöstä (hallituksen kokoukset). Osallistumisen, vuorovaikutuksen ja demokratian periaatteet liittyvät vahvasti kokouksen käsitteeseen. Vapautemme kokoontua on turvattu Suomen perustuslain 13. Näiden seikkojen selvittämisen jälkeen puheenjohtaja voi todeta kokouksen päätösvaltaiseksi ja laillisesti koolle kutsutuksi.


Huomionarvoista on, että kokouksen päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen on nimenomaan puheenjohtajan tehtävä. Toimielin ei voi päättää asiasta. Tarvitaanko hallituksen jäsenten lisäksi kutsua paikalle asiantuntijoita, innostajia tai suunnitellun jäsenhankintakampanjan kohderyhmän edustajia kertomaan toiveistaan ja mieltymyksistään. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että pääsääntöisesti yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa kokousvirkailijana ei voi toimia yhdistyksen hallituksen jäsen. Hallitus voi antaa valmistelutehtävän myös jollekin henkilölle tai työryhmälle.


Asialista voidaan joko lähettää kokouskutsun mukana tai jakaa osallistujille kokouksen alussa. Hallituksen puheenjohtaja avaa kokouksen , jonka jälkeen valitaan kokousvirkailijat. Heti kun kokous puheenjohtaja saadaan valittua, tämä ottaa vetovastuun kokouksesta eli johtaa myös muiden kokousvirkailijoiden valintaa. Keskustelupöytäkirja tarkoittaa kokouksen kulun sanatarkkaa kirjaamista tai ainakin kaikkien puheenvuorojen pääkohtien kirjaamista. Pöytäkirjan laatimisesta ja oikeellisuudesta vastaa kokouksen puheenjohtaja.


Sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustushaut avautuvat maanantaina 20. Kahdesta sote-uudistukseen liittyvästä valtionavustushausta voi hakea rahoitusta palvelujen toiminnalliseen kehittämiseen ja sote-rakenneuudistuksen valmistelua tukeviin hankkeisiin. Kokouksen puheenjohtajan valinta. Puheenjohtaja vastaa siitä, että osallistujat tietävät mistä puhutaan, puhujat pysyvät asiassa ja noudattavat sovittuja toimintatapoja.


Kokouksen valmistelu

Se kirjoitetaan verkkoselainta käyttämällä suoraan verkkoon. Se on tehokkaampi tapa kuin perinteinen käytäntö, jossa kokousasiakirja kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelman työasemasovelluksella ja tallennettaan paikallisesti omalle levylle, josta se mahdollisesti kopioidaan verkkoon tai jaetaan osallistujille sähköpostin liitteenä. Asukkaiden kokous on kutsuttava koolle vähintään kerran kalenterivuodessa.


Kutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat sekä kokouksen aika ja paikka. Asiakirjoista ei saa muodostaa kotiarkistoja. Erityisen tärkeätä on, että kunnissa huolehditaan siitä, että tällaiset kokousasiakirjat jätetään kokouksen jälkeen kunnanvirastoon tai palautetaan myöhemmin asianmukaisesti hävitettäväksi. Kokoontumisen oli tarkoitus tapahtua jo 9. After you have sent the list of participants, you cannot edit it.


If you need to make changes please contact the meeting organisers: In case the delegation wasn’t validated yet, the meeting organisers can send it back in order to let you add another participant. Ilpo Heltimoinen Runko-verk kopäätök sen valmistelu on myös osa valtakunnallisen liikenne Yleinen Palokuntalaiskokous -palautekysely. Helpotamme Suomessa ja Pohjoismaissa tuhansien organisaatioiden hallinnointia hallitus- ja johtoryhmäportaaleillamme.


Auttaisimme mielellämme sinuakin! Ota yhteyttä, niin. Neuvottelu = toiminta jossa pyritään päästä yhteisymmärrykseen.


Kokouksen valmistelu

Sihteeri on varsin keskeisessä asemassa hallituksen päätöksenteossa, sillä usein hän on ainoa, joka pitää kirjaa päätetyistä asioista. Niinpä on hyvin tärkeää, että sihteerillä on itsellään yhteen paikkaan koottuna kaikki hallituksen tai yhdistyksen kokouksen päättämät asiat kuluvalta vuodelta. Yhdistystoiminnan avaimet 5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit