perjantai 27. heinäkuuta 2018

Asuntoosakeyhtiön osakasluettelon julkisuus

Suuren valikoima kirjakauppa. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Meillä viihtyvät niin perheet kuin vanhukset. Kunnassa on uima-allas ja keilarata. Tontit ovat suuria ja porvoonjokimaisema lumoaa.


Löydä sinäkin onnesi Pukkilasta! Oheinen säädös helpottaa asunto-osakeyhtiön omistuksen selvittämistä. Vanhan asunto-osakeyhtiölain aikana listaa pidettiin vain kulloisistakin omistajista. Osakasluettelon julkisuus Osakasluettelo on pidettävä jokaisen nähtävänä yhtiön pääkonttorissa. Arvo-osuusjärjestelmään kuuluvan yhtiön osakasluettelo voidaan kuitenkin pitää jokaisen nähtävänä arvopaperikeskuksen toimipaikassa Suomessa.


Henkilötietolaki edellyttää rekisteriselosteen olevan jokaisen saatavilla. Lisäksi asuntoosakeyhtiölain luvun 15§:n mukaan asunto-osakeyhtiön voimassa olevat osakeluettelotiedot ovat julkisia. Näin ollen jokaisella on oikeus saada tutustua luetteloon ja kohtuulliset kulut korvattuaan saada jäljennös osakeluettelosta tai sen osasta.


Osakeluettelon pitäminen on hallitukselle pakollista. Asunto-osakeyhtiön osakasluettelo. Taloyhtiön hallituksen on ylläpidettävä yhtiön osakkeista osakeluetteloa. Hallituksen on ylläpidettävä yhtiön osakkeista osakeluetteloa. Yhtiön hallituksen velvollisuutena on uuden asunto-osakeyhtiölain 2-luvun §:n nojalla huolehtia siitä, että taloyhtiössä on asianmukaisesti laadittu ja ylläpidetty osakeluettelo.


Muutokset ilmoittamiseen 2. Laita talon aulaan lappunen, missä ilmoitat että haluat ostaa asunnon kyseisestä talosta. Vuokralaisia tuskin kiinnostaa, mutta jos joku omistajista käy välillä talossa niin huomannee lappusen. Mitkä asiat taloyhtiössä ovat julkisia ja mitkä luottamuksellisia?


Suurin osa taloyhtiön tiedoista on osakkaille julkisia. Sama ei kuitenkaan päde osakasluetteloon, jonka tarkoitus osakeyhtiössä on myös hieman toinen. Häneen kohdistunut julkisuus ei kuitenkaan ollut niin kielteistä, ettei jälkikäteinen kuuleminen olisi riittänyt.


Isännöintitoimisto Oulu. OSAKEYHTIÖLAKI I OSA Yleiset periaatteet, perustaminen, yhtiöjärjestys ja osakkeet luku Osakeyhtiön toiminnan keskeiset periaatteet ja lain soveltaminen Soveltaminen Tätä lakia sovelletaan Suomen lain mukaan rekisteröityyn yksityiseen ja julkiseen osakeyhtiöön, jollei toisin säädetä. Puheenjohtajan on niin ikään huolehdittava kokouspöytäkirjan laatimisesta. Pöytäkirjaa pitämään valitaan yleensä kokouksessa sihteeri, sillä puheenjohtajalla on kokouksen johtamisessakin riittävästi työtä, jolloin kaiken kirjaaminen voisi muodostua liian kuormittavaksi sen tapahtuessa samanaikaisesti johtamisen kanssa.


Toiseksi korvaus on määrättävä tallettavaksi myös silloin, kun lunastetaan tilojen yhteisestä alueesta, eikä alueen osakaskunta ole järjestäytynyt yhteisaluelain edellyttämällä tavalla ja korvaus on vähäinen alueen osakasluettelon laatimiskustannuksiin verrattuna KmL 206. Muissa kuin kiinteistövälittäjän tekemissä käytetyn asunnon kaupoissa ostaja on velvollinen maksamaan veron ja tekemään ilmoituksen verottajalle oma-aloitteisesti. Onko asunto-osakeyhtiön perustaminen rinnastettavissa asunto-osakkeiden hankkimiseen, mikä on luvanvarainen oikeustoimi, vai voiko esim alaikäinen itse allekirjoituksellaan perustaa osakeyhtiön?


Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi uusi laki luottolaitostoiminnasta. Samalla nykyinen samanniminen laki kumottaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit