maanantai 23. heinäkuuta 2018

Perunkirjoitus lisäaika

Tällä lomakkeella haetaan lisäaikaa perunkirjoituksen toimittamiseen tai perukirjan antamiseen Verohallinnolle. Häntä kutsutaan pesän ilmoittajaksi. Perunkirjoituksen lisäaika. Perukirjoja laativat esimerkiksi pankit, lakitoimistot ja oikeusaputoimistot.


Lisäaikaa voidaan hakea kolmen kuukauden kuluessa (eli samassa ajassa kuin perunkirjoitus tulee normaalisti toimittaa) perittävän kuolemasta asianomaiselta lääninverovirastolta ja sitä voidaan myöntää pesän laadun tai muun erityisen syyn vuoksi. Perusteena voi siis olla esimerkiksi pesän selvittämisen hankaluus. Normaalisti perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Verohallinto voi kuitenkin joissain tilanteissa myöntää perunkirjoituksen toimittamiselle hakemuksesta jatkoaikaa.


Jatkoaikaa voi hakea kuolinpesän osakas tai muulla perusteella perunkirjoitusvelvollinen henkilö. Perukirjaa voikin sanoa kuolinpesän veroilmoitukseksi. Se, miten perukirja laaditaan, vaikuttaa siis myös perintöveron määräytymiseen. Perintökaaren luvun §:n mukaan perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta, jollei Verohallinto saman ajan kuluessa tehdystä hakemuksesta pesän laatuun katsoen tai muusta erityisestä syystä tätä aikaa pidennä. Veronmaksajain Keskusliitto eli Veronmaksajat on kotitalouksien, yritysten ja yhteisöjen riippumaton järjestö.


Jäsenetuina saat mm. Taloustaito-lehden. MUSIKAALI Hausjärven nuorten musikaali kertoo tunteista ja perheistä. Kuolinpesän osakkaat ovat vastuussa veroilmoituksista ja verojen maksamisesta.


SIVU VIIKON LAJI Vannetanssissa ei ole tiukkoja sääntöjä vaan luovuus sallitaan. Suurin osa halusi ja päätyi kuitenkin kunnan työpaikkoihin, Huovinen kertoo. Asiakaspalvelijoina ruokakaupassa 14-vuotias Peetu Huuhtanen ja 17-vuotias Heli Anttila ovat juuri aloittaneet kesätyönsä Utajärven K-Market Meiramissa.


Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit