perjantai 20. heinäkuuta 2018

Maiden lyhenteet

Jokaisella jäsenellä on kolmikirjaiminen tunnus tai koodi, joka yleensä kuvaa maan kansallista olympiakomiteaa. Joissakin olympialaisissa on käytetty myös muita koodeja esimerkiksi joukkueista, jotka on koottu useiden maiden urheilijoista eivätkä edusta mitään yksittäistä valtiota. Internet-osoitteissa käytettävät maatunnukset vastaavat kansainvälistä ISO-maakoodia.


AF: AFG: Afganistan: 248: AX: ALA: Ahvenanmaa: 528: NL: NLD: Alankomaat: 008: AL: ALB: Albania: 012: DZ: DZA: Algeria: 016: AS: ASAmerikan Samoa: 020: AD: AND. Standardi koostuu kolmesta osasta, joista ensimmäinen käsittelee maakoodeja, toinen valtioiden osa-alueiden koodeja ja kolmas vanhentuneiden koodien korvaamista. Eri kielten omat käytännöt on poimittu luotettavimmiksi katsotuista lähteistä.


Siinä esitetään maailman itsenäisten valtioiden ja niiden kaukaisten erillisalueiden nimet suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja venäjäksi. Lista valuuttojen nimistä, koodeista, merkeistä ja tunnuksista. Välittäjä (vaaluutat, Bitcoin, indeksit, hyödykkeet) Markets. Valtion keskushallinnon virastojen ja laitosten nimet ja lyhenteet. Valtionhallinnon organisaatiot muuttuvat, ja siksi usein myös nimet ja lyhenteet vaihtuvat.


EU- maiden välisen kaupan tilastojärjestelmä. IPR (Intellectual Property Rights) Immateriaalioikeudet tarkoittavat tekijänoikeuksia, tavaramerkkejä, patentteja, toiminimiä ja liikesalaisuuksia. ITU Integroitu tulliselvitysjärjestelmä.


Seuraavat alaluokkaa kuuluvat tähän luokkaan. Y Yhdysvaltain osavaltioiden perinteiset lyhenteet ‎ (S) Yhdysvaltain osavaltioiden perinteiset. Sivut, jotka ovat luokassa Yhdysvaltain osavaltioiden postilyhenteet.


Sivujen kokonaismäärä luokassa on 23. Lyhenteiden merkitys on muuttunut vuosien myötä, alla osa niistä. Pohjoismaissa otettiin käyttöön ns.


YK:n Euroopan talouskomission vahvistamat kansainväliset ajoneuvojen kansallisuustunnukset on esitetty oheisessa taulukossa. Ensin on lueteltu kaikki valionarvot ja niiden jälkeen eri maiden voittaja-arvoja. CENin liitännäisjäsenistä käytetty nimitys – EU:n ja EFTAn ulkopuolisten maiden kansalliset standardisoimisjärjestöt, jotka ovat ISOn jäseniä, voivat halutessaan liittyä CENiin liitännäisjäseniksi. AG (General Assembly) CENin yleiskokous.


Schengen-alueen maiden välisillä rajoilla ei ole rajatarkastuksia. Li Andersson äityi kiroilemaan Halla-aholle Halla-aho totesi olevan hyvä Suomen kannalta, mikäli ilmastoon liittyvät toimenpiteet ovat jääneet suunniteltua vähäisemmiksi. Kielitoimiston ohjepankki. Sukutkimuksen ja paikallishistorian sivut, biografioita, tarinoita ja valokuvia henkilöistä ja matkoilta, karttoja ja sukutauluja. Mitä tarkoittaa lyhenteet Erin.


Kerro oma tarinasi. Mitä tarkoittaa cop. Koira näyttelyn lyhenteet. En ole löytänyt mitään yhtenäistä käytäntöä tähän. Rekisterikilpi on tunnistamista varten tarkoitettu autoon tai muuhun rekisteröitävään ajoneuvoon kiinnitetty pieni metallinen tai muovinen kilpi, johon on kirjoitettu ajoneuvon rekisteritunnus.


Yhteisön alv-tunnisteen voimassa olon tarkistaminen ks. Yhteisökauppa eli sisäkauppa, Tavaran arvonlisävero, Yhteisöhankinta. Valionarvojen maiden lyhenteet. Täältä löydät listan näyttelymaiden lyhenteistä. Muistathan varmistaa, että olet kirjoittanut koiriesi muotovalioarvojen maalyhenteet oikein.


Näin vältytään sekaannuksilta valionarvojen kanssa. Osa muotovalioiden lyhenteistä on hieman muuttunut vuosien saatossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit