perjantai 27. heinäkuuta 2018

Poliisi esitutkintapöytäkirja helsinki

Itä-Suomen poliisi. Esitutkintapöytäkirjojen ja rikosilmoitusjäljennösten tilaus. Allaolevista puhelinnumeroista ja sähköposteista hoidetaan vain esitutkintapöytäkirjojen ja rikosilmoitusten tilauksiin liittyviä asioita.


Sähköposti: automaattivalvonta. Rikesakon vastustamiskaavakkeen voi tuoda Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen osoitteeseen Viljatie 2. Helsingin poliisin vaihde puh. Esitutkinnan valmistuttua poliisi lähettää esitutkintapöytäkirjan syyttäjälle. Tässä vaiheessa poliisi voi myös lähettää jutun sovitteluun, jos asianosaiset ovat kuulusteluissa siihen suostuneet. Poliisi kuulustelee rikoksen esitutkinnassa epäiltyä ja asianomistajaa sekä tarvittaessa todistajia.


Kihlakunnansyyttäjä Sonja Varpasuo sanoi aiemmin Uudelle Suomelle, että poliisi on voinut esitutkinnassaan kuulla ihmisiä eri asemissa, mutta ”syyttäjälle tämä on tullut niin, että rikoksesta epäiltynä on ollut ainoastaan tämä asiasta tuomittu vastaaja”. Se on teknisesti sillä tavalla varmastikin. Poliisi otti lasit talteen makuuhuoneen tuolin alta 1. Laseissa oli kiinni kaksi hiusta, joista toisesta pystyttiin osoittamaan taposta epäillyn 47-vuotiaan naisen DNA-tunniste. Epäilty itse selitti kuulusteluissa, että hiusten on täytynyt tarttua laseihin muutama päivä aiemmin, kun hän ja uhri olivat halanneet tavatessaan. Sen jälkeen esitutkintapöytäkirja tarvitsee enää viimeistelyn.


Epäilty henkirikos oli poikkeuksellinen ja selittämätön. Kiinniotettu epäilty on väittänyt kärsineensä aistiharhoista. Poliisin ensitietojen mukaan mies kävi lapsen kimppuun ja sai hänet haltuunsa asuntoon niin, että muut aikuiset jäivät ulko-oven ulkopuolelle. Oikeus vapautti, poliisi tuomitsi.


Miehellä oli rinnakkaisluvat isänsä aseisiin, kivääriin ja kahteen haulikkoon. Lisäksi hänellä oli kokonaan omia aseita. Rinnakkaislupa raukeaa, kun varsinaisen luvan haltija kuolee, ja miehen olisi pitänyt hankkia aseille uudet luvat kuuden kuukauden. Poliisi joutuu työssään perehtymään myös erilaisiin lakiteksteihin.


Rikoksen tunnusmerkistöjen täyttyessä esitutkinnan lopuksi valmistuu esitutkintapöytäkirja , jonka tulee sisältää kaikki olennainen tieto tutkinnan sujumisesta. Poliisin esitutkintapöytäkirja paljastaa, että Jari Sillanpäältä takavarikoitiin merkittävä määrä kristallin höyrystämiseen soveltuvia ”crack-piippuja”. Poliisi esimerkiksi pohti, kummassa muodossa Vehviläisen varallisuus tuottaisi paremmin: omistusasuntona, josta saa vuokratuloa, vai miljoonan euron käteisvaroina, jotka Vehviläinen voisi sijoittaa muualle, kenties tuottavammin. Poliisi esitti Sareliukselle kuulusteluissa kuitenkin tarkentavia kysymyksiä. Tikkurilan rautatieaseman ja kauppakeskus Dixin vieressä!


Rappu sijaitsee Dixin eteläpäässä, eli Sokos. Nurmijärven poliisiasema sulkee. Asiakkaan on esitettävä tuloistaan, menoistaan ja varallisuudestaan tositteet oikeusaputoimistolle. Selvitykseksi tuloista riittää viimeksi vahvistetun verotuksen tiedot ilman selvitystä menoista, mikäli hakijan tulot eivät ylitä kuukaudessa yksinäisellä henkilöllä 6euroa (vuodessa euroa) ja puolisoilla yhteensä kuukaudessa 1. Rikoksen esitutkinta Rikoksen esitutkinnassa selvitetään, mitä on tapahtunut, keitä ovat asian osapuolet ja mitkä ovat rikoksesta johtuneet vahingot.


Poliisi kutsuu kuulusteluun erikseen rikoksesta epäillyn ja uhrin, mahdolliset todistajat sekä kerää muuta todistusaineistoa. Epäillyn kannattaa kääntyä avustajan puoleen jo ennen kuulustelua. Kuulustelussa epäillyllä on oikeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit