torstai 26. heinäkuuta 2018

Eläkkeensaajan asumistuki

Eläkkeensaajan asumistuki

Eläkkeensaajan asumistuki. Voit hakea eläkkeensaajan asumistukea. Voit saada asumistukea vakinaiseen vuokra- tai omistusasuntoon. Takautuvasti myönnetty eläkkeensaajan asumistuki voidaan pidättää Kansaneläkelaitokselle sen maksamaa yleisestä asumistuesta annetun lain mukaista asumistukea vastaavalta osin, jos Kansaneläkelaitos myöntää eläkkeensaajan asumistuen takautuvasti ajalle, jolta asumistuen saaja on saanut yleisestä asumistuesta annetun lain mukaista.


Eläkkeensaajan asumistuki

Ahvenanmaalla ja ulkomaan opintoihin) ja sotilasavustuksen asumisavustus (asevelvollisen palvelusaikana). Eila arvioi Kelan laskurilla, saisiko hän eläkkeensaajan asumistukea. Laskuri arvioi, että hänen pitäisi sitä saada noin 3euroa. Eila lähetti hakemuksen verkossa Kelaan ja sai päätöksen vajaassa neljässä viikossa.


Kelan etuuksista asumistuki on kasvanut viime vuosina rajusti. Keskustelussa on väitetty, että asumistuki menee suoraan vuokranantajan pussiin. Asumisen tukimiljardit puhuttavat.


Eläkkeensaajan asumistuki

Teknisesti näin onkin, koska asumistuki voidaan maksaa myös suoraan vuokranantajalle. Vuokra-asunnossa Kela hyväksyy asumismenoiksi vuokran. Isäsi voi hakea eläkkeensaajan asumistukea palvelutalon asumismenoihin.


Takautuvasti myönnetty asumistuki voidaan pidättää Kansaneläkelaitokselle sen maksamaa eläkkeensaajan asumistuesta annetun lain mukaista asumistukea vastaavalta osin, jos Kansaneläkelaitos myöntää asumistuen takautuvasti ajalle, jona asumistuen saaja tai samaan ruokakuntaan kuuluva henkilö on saanut eläkkeensaajan asumistuesta. Vanhempainpäivärahakauden laskurilla voit laskea, koska äitiys-, isyys- tai vanhempainraha alkavat ja milloin ne päättyvät. Kenelle eläkkeensaajan asumistuki on tarkoitettu? Kelasto - Kelan tilastotietokanta.


Kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien euromääriin ei tllut indeksikorotusta, mutta esimerkiksi takuueläkkeeseen ja sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahoihin tehdään tasokorotus. Esimerkkimme asumistuki 41euroa on korkein mahdollinen yhden hengen ruokakunnalle maksettava asumistuen määrä. Korkeinta tukea saa asumismenojen ollessa vähintään enimmäisasumismenojen suuruiset ja huomioitavien tulojen ollessa enintään tulojen alarajan verran. Marginaaliveroprosentti kuvaa kuinka paljon tulotason ylittävästä tulosta verot kasvavat. Jos sinulla ei ole jostain syystä mahdollista saada tiliotetta, niin voit pyytää pankista saldotodistuksen, mutta se on maksullinen.


Täysi eläkkeensaajan asumistuki on prosenttia kohtuullisista asumismenoista, mistä vähennetään vielä perusomavastuu eli 4euroa kuukaudessa. Tähän tulorajaan vaikuttaa se, onko puolisoa ja puolison saama asumistuki. Kaikki Kelan maksupäivät eli kuukausittaisten maksujen päivämäärät, eläkkeiden maksupäivät ja muut rahapäivät yhdessä paikassa!


Eläkkeensaajan asumistuki

Tarkista päivittyvästä maksukalenterista milloin asumistuki maksetaan, mikä on eläkkeen maksupäivä tässä kuussa, milloin Kela maksaa lapsilisän sekä muut maksut. Omistan yksiön ja haluaisin myydä sen muuttaakseni vuok­ralle lähemmäksi palveluja. Onko mahdollista tällöin saada asumistukea?


Eli vaikuttavatko asumistukeen vain tulot vai koko omaisuus? Omistusasunnoissa yleinen asumistuki on myös hieman matalampi kuin eläkkeensaajan asumistuki. Kunnallinen kotipalvelu 4. Kunnallinen kotisairaanhoito 4. Kotona annettavista palveluista perittävät maksut 4. Yleinen asumistuki 4. Sosiaalinen kuntoutus 4. Kehitysvammaisten erityishuolto 4. Omaishoidon tuki 4. Kotikunnan vaihtuminen ja palvelujen saanti 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit