keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Rai toimintakykyarvio

Mikä on RAI-toimintakykyarvio ? Tämä tehostaa työaikaa ja kehittää asiakastyön laatua merkittävästi. Raisoft - reaaliaikaista tietoa hoitotyön kaikille tasoille. Rai -järjestelmä soveltuu yksilön hoito- ja palvelusuunnitelman laadintaan ja hoidon tulosten seurantaan. Malesian Suomen-suurlähettiläs vieraili Kokkolassa. Samuel saapui Suomeen kolme kuukautta sitten.


Arviointijaksoilla tehdään RAI-toimintakykyarvio. Jaksohoitoyksikön paikkoihin liittyvissä asioissa yhteydenotot palveluesimiehelle, puh. Iltaruskon 13-paikkaisessa jaksohoitoyksikössä (Kuntola) työskentelee sairaanhoitaja sekä lähihoitajaa. Kuntolassa on mahdollisuus saada tilapäistä hoitoa esim.


Ajanjakson jälkeen tehdään asiakkaille uusi RAI- toimintakykyarvio. Näitä voivat asiakkaasta riippuen olla esimerkiksi RAI-toimintakykyarvio , fyysisen suorituskyvyn testistö t (SPPB ja puristusvoima), päivittäisistä toimista suoriutumisen itsearviontimenetelmä (COPM), Suuntima-asiakasprofilointimenetelmä, Alkoholikäytön riskitesti AUDIT tai AUDIT-C, Mini-Mental State Examination (MMSE)- tai CERAD. Näiden tulosten, asukkaan taustatietojen sekä asukkaan ja omaisen toiveiden perusteella laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Puistohel-messä asukkaat saavat elää oman näköistään elämää.


Kartoitimme Sotkamon kotihoidon asiakkaiden fyysisen toimintakyvyn muutosta. Helmikuun loppuun mennessä ajalta syyskuu-helmikuu ja. RAI toimintakykyarvio.


Työryhmän apuvälineenä on kotihoidon Rai- toimintakykyarvio , joka tehdään jokaiselle kotihoidon säännöllisestä asiakkaasta. Moniammatilliseen SAS- työryhmään kuuluvat vanhustyön sosiaalityöntekijä, kotiutushoitaja, kotihoitoalueiden esimiehet, kotihoidon ja arviointiosaston lääkäri, muisti- ja kotiutushoitaja sekä Vihnuskodin lyhytaikaisosaston hoivatyön esimies. Tavoitteena on sitouttaa koko kotihoidon organisaatio mittarin käyttöön, taata arvioinnin luotettavuus ja asiakkaan osallisuus. Masennustestejä, osia VoiTas‐ ja Toimiva‐testistöistä sekä Bergin‐tasapainotesti. Verstas, Muokattu 4. Sen etuna nähtiin kokonaisvaltaisuus ja kuntoutujan arkeen kiinnittyminen.


Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa kehitetty palvelu toimintakyvyn kuvaamiseen toimintakyky translation in Finnish-English dictionary. Member States shall require that, prior to delegation, competent authorities take all reasonable steps to ensure that the entity to which tasks are to be delegated has the capacity. Onko sinulle tehty kuntoutussuunnitelma?


Oletko itse osallistunut kuntoutussuunnitelman tekoon? Käytössä on myös muita mittareita, kuten MMSE (Mini Mental State Examination) ja GDS (myöhäisiän depressioseula) -mittarit. Asukkaille tehdään puolivuosittain tai asukkaan tilanteen olennaisesti muuttuessa RAI-toimintakykyarvio.


Tämän pohjalta asukkaalle laaditaan yhdessä asukkaan, läheisen ja omahoitajan kanssa hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa määritellään tavoitteet asiaakkaan toimintakyvyn eri ulottuvuukisen - fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen ja kognitiivisen edistämiseen. Kotihoidossa toteutetaan toimintamallia, jossa asiakkaan RAI-toimintakykyarvio sekä hoito- ja palvelusuunnitelma päivitetään kk:n välein tai useammin mikäli asiakkaan tilanne sitä vaatii. Nyt kuvaamanne tilanne vaikuttaa siltä, että asiakkaan, omaisten ja vastuuhoitajan on syytä istua yhdessä alas ja keskustella tilanteesta. Näiden arvioiden ja etenkin ohjaajien ja lääkärin näkemysten perusteella päätetään asiakkaan palvelun tarve ja asumisen muoto. Samalla saadaan asiakkaiden tiedot kerättyä vertailukelpoiseksi dataksi, joka mahdollistaa paremmin asiakkaan voinnin seuraamisen ja nopeamman reagoinnin muutoksiin.


Käytettävistä mittareista antaa suosituksen Kukoistava kotihoito -hanke).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit