perjantai 6. heinäkuuta 2018

Opintoraha laskuri

Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Jos olet alle 17-vuotias, sinulla voi olla mahdollisuus saada opintorahan oppimateriaalilisää. Muuta opintorahaa et voi saada, koska sinusta maksetaan lapsilisää. Kun täytät vuotta, voit saada myös muuta opintorahaa seuraavan kuukauden alusta alkaen.


Täysimääräisen aikuiskoulutustuen laskuri. Jos jäät työstäsi palkattomalle opintovapaalle yhdenjaksoisesti vähintään kahdeksi kuukaudeksi, voit olla oikeutettu täysimääräiseen aikuiskoulutustukeen. Jos vain opiskelet ja Kelan opintoraha eli opintotuki on ainoa tulosi, et tarvitse verokorttia. Opintorahasta ei mene veroa.


Käytkö töissä ja opiskelet? Jos saat Kelan opintorahaa ja käyt töissä, tarvitset verokortin palkkaa varten. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen.


Tuloverolaskurin ilmoittama tuloveroaste kuvaa palkkatuloista perittävää keskimääräistä verotasoa Suomessa. Verotuksen tason lisäksi laskuri kertoo myös verotuksen progressiivisuudesta. Mitä nopeammin tuloveroprosentti nousee, sitä progressiivisempaa verotus on. Aikuiskoulutuksen rahoitusvaihtoehdot.


Tuet työssä käyvälle. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Laskureiden avulla voit arvioida mahdollisuutesi saada Kelan tukea, tuen määrän ja maksuajan.


Omien tulojen laskureilla voit arvioida, miten paljon sinulla voi olla muita tuloja opintotuen lisäksi, kuinka paljon tukea voit nostaa ja miten menee opintotuen. Eläkkeensaajan tuloverolaskuri kuvaa tilannetta, jossa tulonsaaja ei verovuoden aikana ansaitse muita ansiotuloja (mm. palkka, työttömyysetuus, opintoraha ) kuin eläketuloa. Työntekijälle kertyy myös vuosilomaa opintovapaan aikaan. Kertymisestä ja sen määrästä sovitaan usein työehtosopimuksessa, joten sieltä kannattaa tarkistaa asiaa. Jos edellytykset täyttyvät, saat vähentää veroistasi sen summan, jonka olet vuoden aikana maksanut opintolainan lyhennystä.


Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki. Tarjoamme kattavat pankkipalvelut ja palvelemme digitaalisesti missä ja milloin tahansa. Tervetuloa asiakkaaksi! Maria Ohisalo nimitti Kirsi Pimiän sisäministeriön kansaliapäälliköksi ohi Suopon päällikön.


Valittavan henkilön täytyisi olla jotenkin jo kärkikaartissa kyvykkyyden, johtamisosaamisen, alan tuntemuksen ja kokemuksen puolesta. Kelan www-sivuilla on laskuri , jolla voit laskea ja arvioida tulevan opintotukesi määrän. Jos opiskelijalla on muita tuloja, opintoraha tulee huomioida muiden tulojen ennakonpidätyksessä.


Verokortin voi tilata Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta. Edellä §:ssä säädettyjä tulorajoja tarkistetaan joka toinen vuosi päivästä tammikuuta yleisen ansiotasoindeksin muutoksen mukaisesti, mutta vain, jos tulorajat nousevat indeksimuutoksen johdosta. Opiskelijan omien tulojen tulorajojen tarkistaminen. Olet vähintään 25-vuotias. Sinulla on suomalainen henkilötunnus ja asut vakituisesti Suomessa.


Vuokralla asuvien varusmiesten toimeentulo nojaa päivärahaan ja asumisavustukseen. Tietyissä tilanteissa varusmies voi saada myös erityisavustusta. Asumisavustus kattaa varusmiehen todelliset vuokra-asumismenot, eli käytännössä vuokran sekä lämmityksen, vesimaksun ja sähkö- ja kaasumaksut, jos ne eivät jo sisälly vuokraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit