maanantai 30. heinäkuuta 2018

Sukunimen vaihto 2019

Lapsi saa syntyessään vanhempiensa sukunimen , jos vanhemmilla on yhteinen sukunimi. Sukunimen voi muuttaa maistraattiin tehtävällä hakemuksella. Nimenmuutoksen tekeminen 1. Jokainen, jolla on Suomessa asuinpaikka ja joka on merkitty täällä väestötietojärjestelmään, voi muuttaa Suomessa etu- ja sukunimensä. Tässä siis “selko-ohjeet” sukunimen vaihtoon.


Tilanteenihan siis oli, että otin miehen sukunimen , jolloin uusi sukunimi pitää saada ainakin passiin ja ajokorttiin. Käy ottamassa passikuvat valokuvaamossa. Tarkista poliisin sivuilta lähin valokuvaamo, joka tukee sähköistä kuvien lähetystä suoraan poliisille. Listoissa on mukana myös nimiä, jotka ovat poistuneet käytöstä. Kotus huomauttaa, että koska uudissukunimi ei saa olla samastettavissa toiminimeen, tavaramerkkiin tai vastaavaan, on mahdollista, että jokin luetteloista valittu nimi hylätään hakuvaiheessa, vaikka nimi soveltuisikin kielellisesti sukunimeksi.


Listalta näet suomalaisten sukunimet yleisimmästä harvinaisimpaan. Näiden nimien lisäksi Sukunimi-infossa on esitelty jonkin verran myös alle hengen nimiä, jotka kuitenkin puuttuvat tältä listalta. Kesällä avioitunut pariskunta otti pohdinnan jälkeen yhteiseksi nimekseen Juhan äidin sukunimen , sillä se oli heistä kaunis ja harvinainen. Nimi on käytössä alle sadalla suomalaisella. Kyse voi olla haitasta, jonka nimi yleismerkityksellään tai muutoin aiheuttaa.


Niin ikään kyse voi olla paluusta aikaisempaan sukunimeen tai esivanhemman sukunimeen. Muutostarve voi johtua myös olosuhteiden muutoksesta. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Vaatimus osakepääomasta poistuu 1. Voit myös asioida palvelupaikassa. Edunsaajailmoitus 1. Katso-tunnisteella voi tällä hetkellä kirjautua 1asiointipalveluun.


Ajokortin uudistaminen. Kun ajokortin voimassaoloaika on päättymässä, ajokortti tulee uudistaa. Kotimaisten kielten keskus kokosi. Tietokantojen vaihto ja siirto ovat myös nopeaa ja helppoa. Tuttu just vaihto ,. Arkistomateriaalin digitointiprojekti: SSHY:n digitointiprojekti mahdollistaa arkistomateriaalin tutkimisen internetin välityksellä.


Sivuiltamme löydät digitoituja rippi- ja muita kirkonkirjoja. Microsoft haluaa tarjota sinulle ajantasaisinta ohjesisältöä mahdollisimman nopeasti omalla kielelläsi. Tämä sivu on käännetty automaation avulla, ja siinä saattaa olla kielioppivirheitä tai epätarkkuuksia. Tarkoitus on, että sisällöstä on sinulle hyötyä.


En vaihtanut Etu- ja sukunimen perusteella pääsemme Rekisteröitynyt käyttäjä voi vaihtaa kirjautumiseen kuinka monta kertaa ilmoitustasi on kaiken. Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Puputti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit