torstai 5. heinäkuuta 2018

Ikäpoikkeuslupa ajokortti

Ennen B-kortin normaalin vähimmäisiän (vuotta) saavuttamista 17-vuotiaana saatu ajokortti oikeuttaa vain ammatillisen kuljettajakoulutuksen opiskeluun sisältyvään työharjoitteluun tai työpaikalla järjestettävään koulutukseen liittyviin ajoihin, mukaan lukien ajo kotoa työpaikalle ja sieltä takaisin ilman poikkeamia, sekä. Koulutustodistusta ei kuitenkaan tarvitse pitää ajossa mukana. Lupa myönnetään kokonaisharkinnan perusteella arvioiden nuoren omaa kulkemis- tai ajokorttitarvetta.


Jos sinulle myönnetään ikäpoikkeuslupa ja olet hankkinut ajokorttiluvan, voit mennä B-luokan teoriakokeeseen ja sen jälkeen suorittaa ajokoeen heti 17-vuotta täytettyäsi! Ikäpoikkeuslupa AJOKORTTI JO 17-VUOTIAANA? ALTA LÖYDÄT TIETOA IKÄPOIKKEUSLUVASTA JA SEN HAKEMISESTA, SEKÄ AJOKORTIN SUORITTAMISESTA.


Ohjeet ikäpoikkeuslupa -hakemuksen täyttämiseen. Hakijan ja huoltajan tiedot. Varmista, että sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot on kirjoitettu niin, että käsittelijä saa sinuun ja huoltajaasi tarvittaessa yhteyden.


Perustelu ikäpoikkeusluvan tarpeesta. Merkitse vain ne kohdat, joiden perusteella haet lupaa. Voit kuitenkin suorittaa kuljettajantutkinnon vasta täytettyäsi vuotta. Muista hakea myös ajokorttilupaa ennen tutkinnon suorittamista.


Autokoulun tai opetuslupaopetuksen voi nykyään aloittaa jo 16-vuotiaana, mutta normaalisti ajokortin saa vasta 18-vuotiaana. Suunnitelmissa suorittaa B-luokan ajokortti ikäpoikkeusluvalla jo 17-vuotiaana? Alta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon aiheeseen liittyen. Henkilöautokortin voi siis saada tietyin edellytyksin ikäpoikkeusluvalla jo 17-vuotiaana.


Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla ajokortin voi saada jo 17-vuotiaana, jos siihen on erityisiä syitä. Nämä edellytykset liittyvät joko siihen, että opiskelija on ammatillisessa kuljettajakoulutuksessa tai täyttää ikäpoikkeusluvan määrittelemät syyt. Henkilöauton ajokortin (B-kortti) suorittaminen on mahdollista 17-vuotiaana, jos siihen on erityisiä syitä. Ajo-opetusta varten tarvitaan ikäpoikkeuslupa ja ajokorttilupa. Luvat myöntää Tarficom.


Teoriakokeeseen voit osallistua, kun sinulle on myönnetty ikäpoikkeuslupa ja ajokorttilupa. Hakemuksia tulee enemmän sisään päivässä kuin ehditään käsitellä. Ajokorttilupaa voi hakea aikaisintaan 16-vuotiaana. Aiotko suorittaa traktorikortin?


T-kortin teoriakokeeseen kannattaa valmistautua etukäteen. Tilaa harjoitukset. Huomaathan, sivustolla olevat kysymykset eivät ole täysin samoja joita kokeessa kysytään, joten älä opettele niitä ulkoa. Etukäteen varattu aika ajokortti - ja lupapalveluihin säästää aikaasi.


Suomessa voit aloittaa ajokortin suorittamisen jo 16-vuotiaana. Trafin myöntämällä poikkeusluvalla ajokortin suorittaminen on mahdollista myös 17-vuotiaana, jos siihen on erityisiä syitä. Tavallisesti ajokortin saa 18-vuotiaana, mutta hakemalla ikäpoikkeuslupaa painavasta syystä, voit saada ajokortin jo 17-vuotiaana. Pitkät etäisyydet kodin ja työ,-opiskelu- tai harrastuspaikan välillä. Puuttuvat tai huonot.


Salon autokoulu, ajamisen uusi superlatiivi. Tarjoamme koulutusta moposta kuorma-autoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit