tiistai 4. joulukuuta 2018

Ham taajuudet

Luettelo Päijät-Hämeessä kuultavista yleisradiolähetystaajuuksista. Päijät-Hämeessä kuuluu ainakin yleisradiotaajuutta kaikkiaan 2kanavoidusta yleisradiotaajuudesta välillä 8MHz - 10MHz MHz:n kanavavälillä. Näytä vain nämä taajuusalueet. Hz on taajuus, jota käytetään Suomessa radioamatöörien yleisenä keskustelukanavana.


Ham taajuudet

Raportit välittyvät auliisti mm. Ylimääräiset logimerkinnät Ajattele kuinka näppärää on laittaa kavereiden kanssa pidetyt yhteydet logiin, vaikka kaverilla ei olisi edes radiota! Arvoa lisää vielä jos kaveri on harvinaisessa ruudussa muutaman sadan kilometrin päässä. Mikäli lauantai tai sitä edeltävä perjantai on pyhäpäivä, bulletiinia ei lueta. Ruotsinkielinen bulletiini luetaan sunnuntaisin klo 15.


Bulletiinin toimittaa: Ronja Iso-Heiko. Kaikki bulletiinit. Kun tätä lukee niin olettehan huomanneet että on kaksi eri asiaa olla hami kuin luulla olevansa hami.


Opetelkaa ham spirit niin sitten olette hameja. Pelkkä lupapahvi ei yksinänsä tee amatööriä. Harrastakaa asiaan kuuluvasti hartaudella hamihommia. Hz taajuudella on odotettavissa koelähetyksiä ennen varsinaista kesäleirioperaatiota. OH1HEK, My HAM pages Laki radiotaajuuksista ja telelaitteista 16.


Radiopuhelimia, anteneja ja alan tarvikkeita. Langatonta viestintää luotettavasti ja aina kilpailukykyiseen hintaan, suoraan maahantuojalta. SWR:ää mitattaessa on hyvä ottaa huomioon että SWR tulisi mahdollisuuksien mukaan mitata antennin päässä. Kun antenni ei ole vireessä, SWR-mittarilla mitattaessa eri kohdista kaapelia saataisin eri lukemia koska impedanssi vaihtelee pitkin antennikaapelia.


Ham taajuudet

Museokortti lahjaksi. Lahja toimitetaan digitaalisesti tai kirjekuoressa. Digilahja ehtii perille aina, päivämäärän valitset itse. Kirjelahja (kuva kirjeestä) saapuu postitse 1-viikossa. Jos taajuudet sattuisivat päällekkäin, tulisi sangen paljon häiriöitä.


Mutta se ei selitä, miksi yle fem kuuluu joka jeesuksen paikkakunnalla kuin itse studiossa olisi kun esim. Tuolla yhdessä ketjussa oli puhetta, että voisi aloittaa ketjun ihan vain antennien rakentelua koskien, joten tässäpä on Itsellä on tuollaiset biquadit nyt mastossa ja tuntui ihan hyvin tulevan eroa ympärisäteileviin antenneihin nähden. Varsinaisesti käyttäjäpohja laajeni maan itsenäistyttyä, kun puolustusvoimat huomasi itselleen tarpeelliseksi sotilasradiosähköttäjien sotilasopetuksen tarpeellisuuden viestijoukkoja edeltäneissä joukko-osastoissa.


Radioamatööritoiminnan historia Suomessa. Broadcast FM -bändi houkuttelee ham -radioa. Vapaat taajuudet käyttävät 1- 4MHz: n aluetta, missä osoitamme laitteiden suunnittelun taidot. He ottavat tehdä VHF-antenneja syrjäisten kylien asukkaille, jotka epäröivät saada signaalin.


Taajuudet , mitä tulee eniten? Kirjoittaja penttinen 07. Jos otetaan ihan vaikka hz - lähes ~ hz väliltä, niin mitä tulee eniten maapallolle? Täysawardiin vaaditaan kaikki kansallispuistot eli kpl. Lisäksi on työskennellyn puiston awardi.


Irkkailuun tarvitset yleensä myös jonkin siihen tarkoitetun ohjelman, ellei esim. CHIRP is a free, open-source tool for programming your amateur radio. It supports a large number of manufacturers and models, as well as provides a way to interface with multiple data sources and formats.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit