maanantai 3. joulukuuta 2018

Osakeluettelo 2018

Uusi asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1. Asunto-osakeyhtiölaissa säädetään muun muassa asunto-osakeyhtiön osakeluettelon vaatimuksista (luku, pykälät – 15). Lausuntoaikaa on 4. Voidaan siis sanoa, että osakeluettelo ei sinällään ole pakollinen asiakirja osakeyhtiölle. Seuraa siis myös paikkatietoalusta. Maksa varainsiirtovero kuukauden kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut kauppakirjan tai muun sopimuksen. Jos ostat asunto-osakkeen kiinteistönvälittäjän kautta, maksa vero kaupanteon yhteydessä.


Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen mukaan Suomella on paljon huippuosaajia houkuttelevia valtteja. Taloyhtiöillä on useita henkilörekistereitä, joista kaksi on pakollisia.


Toinen on osakeluettelo. Uudet asunto-osakeyhtiöt Uusilla asunto-osakeyhtiöillä tarkoitetaan tässä yhteydessä asunto-osakeyhtiöitä, jotka on perustettu 1. Heti perustamisen jälkeen yhtiön tiedot siirtyvät. Esimerkki: Asunto-osakeyhtiössä päätetään tehdä putkistosaneeraus. Saneeraus päätetään rahoittaa lainalla. Yhtiössä tehdään vasta hankkeen valmis-tuttua päätös, jossa määritellään osakekohtaiset lainaosuudet ja annetaan osakkaille näitä lainaosuuksia koskeva konkreettinen poismaksu-oikeus.


Palvelemme asiakkaita ympäri Suomea. Macister Isännöinti on isännöinti- ja tilitoimistojen käyttöön tarkoitettu helppokäyttöinen isännöintiohjelma Windows -käyttöjärjestelmälle. Ohjelma on käyttäjäystävällinen ja helppo oppia. Ohjelmasta on työasemaversio ja palvelinversio.


Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tutustu hakuohjeeseen. Erityinen tarkastus Erityisen tarkastuksen määrääminen. Hyvän vuokratavan tarkoituksena on edesauttaa ongelmattoman ja toimivan huoneenvuokrasuhteen luomista, sen jatkuvassa hoitamisessa sekä asianmukaisessa päättämisessä.


Hyvää vuokratapaa suositellaan noudatettavaksi asuinhuoneistojen vuokrasuhteissa erityisesti silloin, kun. Ymmärrämme mitä yrittäjän arki on, koska olemme itsekin tilitoimistoyrittäjiä. Takaamme, että asiakkaanamme saat lisää aikaa oman liiketoimintasi kehittämiseen, kun talousrutiinisi tehostuvat ja nykyaikaistuvat. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia.


Yhtiön ja osakeryhmän perustiedot 2. Maa- ja metsätalousministeriö 9. Jos omistajakirjausta ei ole haettu vuoden kuluttua siitä, kun osakeluettelo siirtyi Maanmittauslaitokselle,. Pysyvä huoneistotunnus on VTJ:ssä uusi huoneistot yksilöivä tunnus. Osakehuoneiston tiedot 1. Käytetään lyhennettä VTJ -PHT tai lyhyesti PHT. PHT luo edellytykset valtakunnalliselle rekisterienväliselle tietojensiirron yhteentoimivuuden kehittämiselle huoneistotietojen osalta. Kirjoittanut Kotitalon toimitus 2. Henkilötietojen käsittely on tärkeä osa taloyhtiöiden hallitusten arkea.


EU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa 25. Tietosuoja-asetuksen siirtymäaika päättyy pian. Isännöinnin ja hallituksen tulisi käydä tarkkaan läpi, mitä rekistereitä taloyhtiöllä on käytössä, keiden kanssa henkilötietoja jaetaan, ja mitä tietoja tulevaisuudessa kerätään ja mihin tarkoitukseen.


Patentti- ja rekisterihallitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit