tiistai 2. heinäkuuta 2019

Nordnet salkkuraportti

Bank Norwegianin säästötili tarjoaa joustavat ehdot ja korkoa rahoillesi. Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin. Miksi minun täytyy suorittaa tietämystesti käydäkseni kauppaa? Kuinka salkkuraportin tuottokäyrä lasketaan? Lapsellani ei ole vielä omaa.


Tarkoittaako, että se raha määrä mikä ollut tasan vuosi sitten on noussut, mutta sen jälkeen sijoitetut keskimäärin laskeneet ja summa on miinusta. Huhtikuu oli Smart-rahastoille vaikeahko kuukausi, ainoastaan Smart pääsi positiiviseen tuottoon. Tämä vaikuttaa vertailuindeksin valintaan: OMX Helsinki PI vai GI.


Tarkoitus olisi pari vuotta kokeilla itse osakesijoittamista ja jos jää indeksistä liikaa niin siirryn suosiolla indeksisijoittamiseen. Aloittaessani pienin askelin sijoittamisen myös joukkorahoitus- ja vertaislainoihin , seuraan luonnollisesti jatkossa kokonaissijoitusvarallisuuteni arvoa. Löydä sopivin tiliratkaisu yrityksesi tarpeisiin. Laskutus ja maksaminen.


Tutustu laskutuksen ja maksamisen ratkaisuihin ja valitse yrityksellesi sopivin kokonaisuus. Jos ostan lynxin kautta dollarilla eli noin 2. Osakkeet, rahastot, ETF:t ja muut arvopaperit. Sijoittaminen ja säästäminen ilman kuukausi- tai säilytysmaksuja. Olen soitellut Nordean asiakaspalveluun paljon.


Asiakaspalvelijat eroavat toisistaan todella paljon, kannattaa vain heti sanoa, että joutuu nyt lopettamaan puhelun ja palaa myöhemmin, jos linjan toisessa päässä on joku 15-vuotiaalta kuulostava, joka ei suostu yhtään mihinkään ilman, että käy kysymässä. Kyseessä on kasvuosuusrahasto, eli rahasto sijoittaa osakkeista saadut osingot automaattisesti uudelleen, jolloin ne nostavat rahasto-osuuksien arvoa. Biohit sijoituksen tein Kingpinin vinkin perustella ja tuolla sijoituksella tulikin kuitattua mukavasti tappioitani muista sijoituksista. Myönnän, että Jukan kirjoituksilla on ollut suuri. Nordnet Superrahasto Suomi, Smart 15.


Jos nyt mietitään osakesäästötilin ominaisuuksia, niin aika kattavasti niistä on kertonut jo mm. Mutta peruspiirteissään: maksimissaan 50k saa tallettaa ja vasta nostettaessa maksetaan veroa tai pääomatuloveron mukaan. Tämä kohta näyttää myös salkun allokaation, mikä on hyödyllistä mikäli sijoituksia on tehty käyttäen useita eri välittäjiä. Edellisen postauksen yhteydessä tein kyselyn tulevaan henkilökohtaisen talouden hallinnan sovellukseen liittyen. Vastausten perusteella talouden seuranta tuottaa monelle tuskaa sen vaivalloisuuden takia.


Vaivaa aiheuttavat datan kerääminen ja parsiminen raportoitavaan. Tarkastelen myöhemmin julkaistavassa tekstissä tämän hetkistä tilannetta vuositavoitteisiini verrattuna, mutta nyt on aika kurkistaa mitä sijoitussalkussa tapahtui toisen kvartaalin aikana. Monissa pörsseissä leikattiin kursseista löysiä pois, johon toki oli varaakin pitkään jatkuneen nousun jälkeen. En ole ollut normaalisti kiinnostunut salkkuni lainoituksesta, sillä rahan hinta on ollut aivan liian korkea suhteessa osakemarkkinoiden tasoon. Eläkkeelle ajoissa.


Vuoden viimeinen salkkuraportti on nyt julki. Käyn jokaisen kvartaalin päätteeksi läpi viimeisen kolmen kuukauden tapahtumat sekä asetan tavoitteet tulevalle kvartaalille. Jos en kolmannella kvartaalilla tehnyt paljon ostoja, niin nyt niitä tuli sitten senkin edestä. Pidätys meni edelleen tammikuussa joulukuun pienellä ennakonpidätysprosentilla.


Tässä velattomuudesta haaveillessa tein snowball eli vyörytyslaskuarvion. Joulu on täällä ja taas on elämästämme vuosi vierähtänyt eteenpäin. Joulu jakaa mielipiteitä ihmisten keskuudessa.


Moni on sitä mieltä että joulu on täysin turha kulutusjuhla joka pitäisi poistaa kalenterista ja sitten taas moni on oikea jouluhullu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit