maanantai 1. heinäkuuta 2019

Kela kulukorvaus 2019

Korvaus voidaan maksaa korotettuna myös silloin, jos palvelu järjestetään työssäkäyntialueellasi mutta kotikuntasi ulkopuolella ja jos majoittumisesta tulee sinulle kustannuksia. Tutustu Kela -tärppeihin! Vilkaise lyhyet vinkkilistat ajankohtaisista Kela -asioista Elämässä. Näistä kannattaa vinkata muillekin! Korotusosaa voidaan maksaa myös liikkuvuusavustukseen.


Korvaukseksi palvelusta aiheutuvista kustannuksista voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta. Kulukorvaus osallistumispäiviltä. Jos teet työmatkan omalla autolla, työnantaja voi maksaa sinulle verottomasti kilometrikorvausta oman auton käytöstä. TE-palvelut antaa Kelalle lausunnon asiakkaan tilanteesta eli siitä voidaanko työttömyysturvaa maksaa ja kuuluuko siinä osana kulukorvaus.


Verohallinto määrää, mikä on verovapaan korvauksen enimmäismäärä. Neuvoisin sinua olemaan yhteydessä TE-palveluihin ja selvittämään mistä karenssi johtuu ja miten voisit asiassa edetä. Työllistymistä edistävän palvelun ajalta, voi saada Kelasta kulukorvausta ja työllistymistä edistäväksi palveluksi katsotaan maahanmuuttajan omaehtoinen opiskelu.


Matkakustannuksia ovat verovelvolliselle Suomessa tai ulkomailla tehdystä työmatkasta aiheutuneet kustannukset. Omaehtoinen opiskelu voi parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuttasi saada työtä tai säilyttää työpaikka. TE-toimisto ei hanki koulutusta eikä valitse opiskelijoita koulutukseen kuten. Perhehoitolaki 17§). Kela tulkitsi hänen olleen pois töistä ja vei etuuden.


Jos sinulle on myönnetty aikuiskoulutustukea, voit saada Kelasta opintolainan. Opiskelijalle, jonka tulona on työttömyyskorvaus ja kulukorvaus ,. Kansaneläkelaitos ( Kela ) 1. Paljonko Kela korvaa työterveyshuollon kustannuksista työnantajalle ja miten korvaus haetaan? Miten muutan liitteet sähköiseen muotoon? Omat eläketietosi -palveluun vietävä liite voi olla joko skannattu tai valokuva.


Kela kulukorvaus 2019

Liitteen muoto voi olla pdf, jpg, tiff tai png ja yksi tiedosto saa olla kooltaan korkeintaan Mt. Työmatkan määritelmä pähkinänkuoressa. Kilometrikorvausta ei pidä sekoittaa työmatkavähennykseen. Osaa korvauksista ja etuuksista haetaan edelleen paperilomakkeilla mm. Todistus osallistumisesta työllistymistä tukevaan toimintaan.


Lomake liitetään ansiopäivärahahakemukseen. Työllistymistä tukevan toiminnan järjestäjä (esim. kunta tai ammattiliitto) täyttää työttömyyskassaa varten aktiivisuusedellytyksen seurantaa varten. Nyt tulee tärkeää asiaa, joten lukekaa ajatuksen kanssa: 1. UUDISTUS KOSKEE KAIKKIA PALKANMAKSAJIA!


Riippumatta siitä työllistääkö yritys vakituisesti vai yhden kesätyöntekijän vuodessa. Palkanlaskennasta tulee reaaliaikaista ja kyse on suuresta muutoksesta. Tämä tarkoittaa käytännössä. Kela voi maksaa kulukorvausta työllistymistä edistäviin palveluihin osallistujille. Nyt kulukorvausta voi saada seuraavista työllistymistä edistäviin palveluihin osallistumisesta: maahanmuuttajan omaehtoinen opiskelu työvoimakoulutus työnhakuvalmennus ja uravalmennus työ- ja koulutuskokeilu kuntouttava työtoiminta.


Ammatillisessa kuntoutuksessa olevan ja nuoren kuntoutusrahan vähimmäismäärä Kuntoutuksen toteutumisen turvaamiseksi ammatillisessa kuntoutuksessa olevan kuntoutusrahan ja nuoren kuntoutusrahan vähimmäismäärä on 3euroa arkipäivältä, jollei kuntoutujalla muiden tämän lain säännösten nojalla ole oikeus määrältään tätä suurempaan kuntoutusrahaan. Se on verotonta tuloa. Lue lisää KELAN sivuilta kulukorvauksista tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit