perjantai 5. heinäkuuta 2019

Etiketti ja käytöstavat adressi

Sisälehdelle kirjoitetaan surunvalittelu sekä suruvärssy. Paljon eri kokoja ja malleja. Painata oma teksti ja kuva. Ennemminkin kannattaa lähettää vaikkapa surunvalittelu kukat tai tavallinen surunvalittelu kirje. Kukkalaitteen laskijoita ovat sitten myös erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja järjestöt, kuten vaikkapa vainajan työpaikka, kyläläiset tai kyläyhdistys, Lions-klubi, Osuuspankki tms.


Se ei kuitenkaan ole pakollinen, tapauksesta riippuen adressi käy myös. Jos siis ei tunne vainajaa kovin hyvin, niin adressi riittää. Hyvät tavat opitaan jo kotona ja koulussa ja perhejuhlien tavat siirtyvät lapsille käytännön kautta.


Sosiaalinen etiketti opitaan kuitenkin enimmäkseen elämän myötä. Kun olet itse kutsuttuna juhliin, joudut ehkä joskus tilanteisiin, joissa et tiedä kuinka pitäisi käyttäytyä tai mitä tulisi pukea päälle. Tilanne on monille outo ja uusi, ja aina surun keskellä lähiomaisetkaan eivät tiedä, kuinka toimisivat. Tärkeintä on kunnioittaa vainajaa ja omaisia omalla läsnäolollaan ja hillityllä käyttäytymisellään.


Kun saat kutsun hautajaisiin Kutsu hautajaisiin voi saapua korttina postissa, puhelimessa, sanan kiertäessä tai lehti. Ohjeita suruadressin lähettämiseen Muistaminen. Kuka adressin voi lähettää?


Kenelle, minne ja milloin adressi lähetetään? Hautapaikkaan, haudan hoitoon ja uurnanlaskuun liittyvät asiat ja kuolemantapauksesta ilmoittaminen jumalanpalveluksen yhteydessä sovitaan seurakunnassa. Kirkkoherranvirastosta saa myös sukuselvityksen ja virkatodistuksen perunkirjoitusta varten sekä seurakunta tarjoaa luonnollisesti kriisiapua ja henkistä tukea sureville läheisille. Näiden jälkeen on vuorossa raamatun luku ja papin puhe, jota mahdollisesti seuraa uskontunnustus. Sitten pappi lausuu siunaussanat ja tekee hiekalla ristin arkun päälle.


Sitten voi tulla virsi ja sen jälkeen rukous ja Isä meidän, jota seuraa vielä Herran siunaus ja päätösmusiikki, joka voi olla virsi tai joku muu musiikkiesitys. Ja viime hautajaisissa missä olen ollut oli yhdeltä vieraalta jopa kukkalaite sekä adressi , joten mitenkäs tyhmä se on ollut ;o) Ja selvyydeksi vielä,että en mene muistotilaisuuteen, vaan pelkästään siunaamiseen. Itse en liikutukseltani ja itkultani saanut sanotuksi isäni hautajaisissa sanaakaan.


Myös kaukaisempien sukulaisten ja ystävien hautajaisissa kaikki voimani ovat menneet pystyssä pysymiseen ja siihen, että kyyneleiltäni saan suunnilleen katsottua mihin kävelen ja astun. MTV3-kanavan torstai- ja perjantaiaamuissa nähdään jatkossa uusi tv-ohjelma, joka kantaa nimeä Hyvää Elämää. Raakel Lignellin juontamissa lähetyksissä käsitellään muun muassa ajankohtaisia terveysaiheita ja persoonia. Ohjelma saa myös omat verkkosivut, ja samalla Studio55. Tietoa suruadresseista ja miten toimia suruadressin kanssa.


Moraali, etiketti , uskonto ja käytöstavat ovat kulttuurisidonnaisia ja liittyvät vahvasti ihmisyyteen. Ovatko ne oikein tai väärin on täysin makuasia. Nämä käsitteet myös muuttuvat ajan myötä samalla kun kulttuuri muuttuu.


Ollaan tänään kukkia viemässä naapurin rouvalle, jonka mies kuoli perjantaina. Soitin hänelle eilen suruvalittelut ja tänään tosiaan päästään vasta kukkakauppaan, mutta saatiin myös kutsu hautajaisiin. Naapurin miehen kanssa ei juuri olla oltu tekemisissä, kun sairastanut vuosia alzheimerin tautia, jota tosin vaimo hoiti kotona, mutta siis hänen kanssaan ei.


Tervetuloa meidän kerhoon sinä 2-vuotias joka haluat ihanan oman turvallisen, lämpimän ryhmän jossa istua sylissä, leikkiä, maalata, liikkua, laulaa ja soittaa, lukea, tutkia, ihmetellä ja oppia. Mites nyt toimitaan. Saada ikäisiäsi leikkikavereita ja oppia miten yhdessä ollaan ja taitoja jatkaa elämässä eteenpäin, oma mielipiteesi kuunnellen. Kukkalähetykset on mennyt pikkaisen yli isoja ja kalliita ,vaikka kukat on kauniita ei ne kauan kestä.


Ajatus lie tärkein. Tämä auttaa hautajaisjärjestelyjä rahallisesti,mutta oma yksityinen adressi ei auta. Akkuenergiaa työmaalle! Makita, Ryobi, Dewalt, Bosch ja FXA.


Tutustu laajaan valikoimaan. Jos olet rekisteröitynyt Prisman, Sokoksen tai Kodin Terran palveluun, mutta olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksesi, voit tilata tiedot tästä. Valitse unohtunut tieto ja täytä kenttään asiakastiedoissasi oleva sähköpostiosoite, niin lähetämme tiedon sähköpostiisi. Hautajaisiin liittyy monia tapoja ja kirjoittamattomia sääntöjä, Myös naisilla musta asu, esimerkiksi housupuku tai polvipituinen hame tai mekko,.


Vinkkejä ja neuvoja hautajaisiin ja muistotilaisuuksiin. Tytöillä voi olla tumma hame valkoisen paidan kanssa, pojilla tummat housut ja siisti valkoinen paita. Hauta on tyhjä, se on noussut sieltä On suvun seassa nyt monta sekavaa mieltä Ja kun vainaja huitoo hilpeänä yllä kirkkomaan niin näissä valvojaisissa. Adressi on osanotto kirje.


Etiketti ja käytöstavat - Suomi24. Rakkautta ja romantiikkaa. Tavalliset Hautajaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit