perjantai 7. helmikuuta 2020

Muut vähennyskelpoiset kulut

Huolellisesti valittu tuotemerkkejä - Turvallinen maksaminen - Zoovillage! Tällaisia vähennyskelpoisia kuluja ovat esim. Usein kuuluu kysyttävän, voiko tätä tai tuota vähentää yrityksen verotuksessa. Aina rajanveto vähennyskelpoisen ja vähennyskelvottoman välillä ei kuitenkaan ole yksinkertaista.


Pääsääntö on, että yrityksen liiketoiminnan kulut ovat vähennyskelpoisia. Tässä listattuna joitain yleisimpiä kustannuksia. Luokittelu ei ole kuitenkaan aukoton. Eri yritysten liiketoiminta on. Toiminimen vähennyskelpoiset kulut – mitä kaikkea voikaan vähentää?


Tästä syystä viisas toiminimiyrittäjä muistaa huomioida liiketoiminnassaan kaikki vähennyskelpoiset kulut. Toimiston ja työn organisoinnin muut kulut. Todellisuudessa erilaisia vähennyskelpoisia kuluja voi olla erittäin.


Veroilmoitukseen pitikin laittaa ostot, ulkopuoliset palvelut, henkilöstökulut, muut vähennyskelpoiset kulut ja jos vaikka mitä, joten jouduin. Verotuksessa vähennyskelpoiset kustannukset. Vähennyskelvottomat kulut liittyvät ensikädeltä tilanteisiin kuten yrityksen perustaminen ja siihen liittyvät kulut , sakkojen maksu, lahjat, ja edustuskulut. Näissä tapauksissa kirjanpitotilille merkitään erityinen rivi, joka on tarkoitettu sellaisille kuluille, jotka vaikuttavat tulokseen mutta eivät verotukseen. Esimerkki: Jos poimit satunnaisesti luonnonmarjoja ja saat niistä verovapaata tuloa, et voi vähentää marjapoiminnasta johtuneita menoja palkkatulojen tulonhankkimismenoina.


Eli suomeksi edustuskuluja ovat kulut , joita yritykselle aiheutuu asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden syöttämisestä, juottamisesta tai viihdyttämisestä tarkoituksena edistää liikekumppanuutta ja -suhdetta. Edustusmenoista saa verotuksessa vähentää prosenttia. Arvonlisäveron vähennysoikeutta edustuskuluilla ei kuitenkaan ole.


Vuokranantajalla on oikeus vähentää vuokratulojen hankkimisesta aiheutuneet menot vuokratuloista. Menot ovat vähennyskelpoisia vuokraustoiminnan aloittamisesta lähtien vuokraustoiminnan päättymiseen saakka. Vuokraustoiminnasta johtuva meno vähennetään sinä verovuonna, jona maksu on suoritettu. Näitä ovat paperiset tai sähköiset liikunta- ja kulttuurisetelit tai niiden yhdistelmät, maksukortit sekä erilaiset internet- ja mobiilipalvelut. Toiminimityönantaja ei voi kuitenkaan antaa etua itselleen eikä perheenjäsenilleen.


Muut yrityksen palveluksessa työskentelevät osakkaat ja yhtiömiehet voivat etua käyttää. Muut henkilöstöön liittyvät kulut kuin palkat ja näiden sivukulut ovat virallisessa tuloslaskelmassa liiketoiminnan muita kuluja. Suuri osa henkilösivukuluista luetaan tähän ryhmään sisältyviin vapaaehtoisiin henkilöstökuluihin, joita ovat muun muassa henkilökunnan työterveyshuolto, koulutus, virkistys ja lahjat henkilökunnalle. Vähennyskelpoiset kulut Varsinkin uusille yrittäjille voi olla epäselvää, mitä kaikkia kuluja vähennyksiin voi laittaa. Tämä lista on kerätty ensisijaisesti toiminimiyrittäjiä varten, mutta samat asiat pätevät melkoilailla muihinkin yritysmuotoihin.


Lähinnä kulut ovat puhelin, netti ja postikuluja sekä muutamia pienempi hankintoja. Tulevatko nämä kohtaan: 3Ostot ja varastojen muutokset 3Muut vähennyskelpoiset kulut vai 3Kirjanpidon ulkopuoliset vähennyskelpoiset kulut ? Yhteisön yle-veron saa vähentää elinkeinotoiminnan kuluna. Vähennys ilmoitetaan kohdassa Muut vähennyskelpoiset liiketoiminnan muut kulut.


Verohallinnon ohjeen mukaan yleisradiovero vähennetään ensisijaisesti sen verovuoden kuluna, jonka aikana lopullinen vero on maksuunpantu. Rahoitustuotot ja - kulut kirjanpidossa. Kirjanpidossa tulee eritellä yrityksen erityyppiset rahoitustuotot, kuten osinko- ja korkotuotot tai rahoitukseen liittyvät kurssivoitot ja tuloslaskelmasta on käytävä ilmi, onko tuotot saatu samaan konserniin kuuluvilta tai muuten läheisesti sidoksissa olevilta omistusyhteysyrityksiltä tai täysin ulkopuolisilta tahoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit