tiistai 11. helmikuuta 2020

Vuorotteluvapaa sel

Vuorotteluvapaa on merkittävä tekijä työntekijöiden työssäjaksamisen parantamiseksi. Erityisesti fyysisesti raskailla aloilla, kuten elintarviketeollisuudessa, mahdollisuus jäädä vuorotteluvapaalle on tärkeä, sanoo SEL :n liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen. Et saa vuorotteluvapaan aikana palkkaa, vaan vuorottelukorvausta.


SEL ei hyväksy vuorotteluvapaan heikentämistä. Rai­ku­ sel ­la idea vuo­rot­te­lu­va­paas­ta oli ol­lut mie­les­sä ai­em­min­kin, kun sitä oli käy­tet­ty tut­ta­va­pii­ris­sä. Kun oi­kea het­ki tuli, ve­lan­mak­su oli voi­ton puo­lel­la, kak­si van­hem­paa ty­tär­tä jo omil­laan ja nuo­rin läh­te­nyt vaih­to-op­pi­laak­si. Vaarojen selvittäminen on työpaikan työsuojelutoiminnan perusta. Vuosikymmen vaihtui ja kehitys menee kovaa vauhtia eteenpäin.


Silti kollegiaalisuudelle on nykymaailmassakin tarvetta. Joulukuun Eläinlääkäripäivillä järjestetty keskustelu kollegiaalisuudesta herätti ajatuksia: onko kollegiaalisuus tällä hetkellä jopa entistäkin tärkeämpää ja samalla aiempaa vaikeampaa. Työsuhteen yhdenjaksoisuutta eivät katkaise tavanmukaiset työstä poissaolot kuten erityisäitiys-, äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaa, hoitovapaa, sairausloma, lomauttaminen, opintovapaa tai vuorotteluvapaa.


Myöskään työtaistelu ei katkaise työsuhdetta. Työssäolon veroisena pidetään työstä poissaoloaikaa, jolta työnantaja on lain mukaan velvollinen maksamaan työntekijälle palkan. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa.


Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa. Päivärahan perusteena oleva kuukausipalkka Päiväpalkka. Laskennassa käytetyt arvot. Työnantaja palkkaa organisaatioonsa työttömän työnhakijan, vastavalmistuneen työttömän tai muuta sellaista. Työntekijä tavallaan lahjoittaa omaa palkkansa jaettavaksi kun siitä itse tulee saamaan n. Teollisuusliiton tavoite on edistää työntekijöiden oikeuksia ja hyvinvointia työelämässä.


Liiton neuvottelemat työehtosopimukset määrittelevät palkkaperusteet, maksettavan palkan vähimmäistason sekä muut työsuhteessa noudatettavat ehdot. Muutoksella täsmennetään työturvallisuuslakia lisäämällä myös työajoista aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät huomioitaviin asioihin. Työturvallisuuslaki muuttuu muun muassa työn vaarojen selvittämistä ja arviointia koskevan §:n osalta 1. Tradenomit on tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta. Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin.


Olemme julkisten joukkue: J = johtava U = uudistava K = kokoava O = oikeudenmukainen. Lakon tai työsulun vaikutus ansiopäivärahaan. Pääaiheet 1tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Tähtijutut Moro Näköislehti Mielipiteet 1tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä.


Sofia kertoo, että hänelle tuskin tulee kakkua ”varsinkin kun olen syytön, joten onneksi en ole tehnyt jekkuja”. Sofian itsevarmuus on hyvä ja hän s. Stadin ammattiopiston ja aikuisopiston opetushenkilöstö ha-kee vuorotteluvapaata suunnittelupäivästä alkaen 3kalenteripäi-välle. Silloin kun viikkolevon aikana on jouduttu jostain syystä työskentelemään, on tällöin pitämättä jäänyt viikkolepo korvattava. Viikkolepo voidaan korvata joko vastaavan pituisena palkallisena työajan lyhennyksenä tai maksamalla viikkolepokorvauksena palkkaa vastaava summa.


Kassan muista palvelukanavista (sähköinen palvelu, tekstiviestipalvelu) löydät tietoja työttömyyskassan sivuilta. Koska maailma ei ole valmis. Työelämä muuttuu jatkuvasti. Jos asiasi koskee esim.


Insinööriliitto on ajan tasalla, vaikuttamassa ja apunasi. Jäsenenä käytössäsi on myös monipuoliset palvelut hyvän työarjen rakentamiseen. Voit hakea sivusisältöjä kirjoittamalla useamman sanan, kokonaisen sanan tai sanan osan.


Sen jälkeen klikkaa suurennuslasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit