perjantai 14. helmikuuta 2020

Tallinnaan ilman passia 2018

Takaamme parhaat hotellihinnat. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää. Parhaan hinnan takuu!


Useimmiten Helsinki-Tallinna välillä ei kysytä passia , mutta toisinaan laivayhtiöllä taas on ollut selvästi “tehotarkastukset” menossa. Eli jos reissuun päättää lähteä ilman passia , niin se on tietenkin omalla riskillä. Jos Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja). Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti.


Moni suomalainen luulee, että Viroon voi matkustaa ilman passia taikka henkilökorttia kuten Ruotsiin, mutta se ei pidä paikkaansa. Suomella on muiden Pohjoismaiden kanssa pohjoismainen passivapaus-sopimus, mutta se ei koske Viroa, Tiihonen lisää. Mihin vaan voi matkustaa ilman passia , jos pääsee yli rajan.


Jos on tarpeeksi paksu lompakko eikä haittaa, jos kotimatka hieman viivästyy. Ainoa, joka ei tarvitse passia on Englannin kuningatar Elisabeth, ei edes omista sitä, mutta hyvin on päässyt matkustelemaan useissa maissa. Kössi on varmaan kuningas (tai kuningatar), mutta minkä maan. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön.


Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Tarkotuksena ois lähtee kaveriporukalla ylihuomenna aamulla tallinnaan , ja älysin vasta nyt et mulla ei oo mitään passia tai henkilökorttia ja en ilmeisesti ehtis hankkia pikapassiakaan.


Uskallanko lähtee ilman sitä vai pitääkö jättää välistä :d Ilmeisesti passeja ei yleensä kysytä mut jos kysyttäiski esim viron puolella nii joutuisinko jäädä sinne? Onks kukaan teistä. Oli kohteesi sitten Tukholma tai Tallinna, meiltä löytyy juuri sinulle sopiva loma.


Pidemmälle lomalle sopii hotellimatka, kylpyläloma tai Päivä Tukholmassa -risteily, kun taas h -saaristoristeily, h -risteily Turusta, Päiväristeily tai h -risteily Helsingistä Tallinnaan käyvät kiireisemmillekin. Kaivan taskusta päivän Iltalehden, joka uutisoi kansanedustaja Salon päässeen laivalle ilman passia tai henkilökorttia. Voisitkohan sitten soittaa tälle herra Erkki Uitille? Eräs toinen henkilö on päässyt hänen avullaan laivaan, vetoan näyttämällä lehtijuttua. EU päivittää viisumisäännöstöä helpottaakseen matkailijoiden tilannetta ja ottaakseen käyttöön lisäkeinoja vastata laittoman muuttoliikkeen asettamiin haasteisiin.


Ilman asianmukaista matkustusasiakirjaa laivaan ei pääse, eikä käyttämättä jääneestä lipusta saa hyvitystä. Kaikilla matkustajilla, myös lapsilla, tulee olla mukana voimassa oleva passi tai henkilökortti. Autolla oltaisiin menossa ja eipä ne nykyään ainakaan meiltä aikuisilta sitä passia katso missään. Säilytä lähetystunnus huolellisesti.


Ilmoitus sisältää lähetystunnuksen ja noutopaikan osoitteen. Valmista passia noutaessasi sinun on todistettava henkilöllisyytesi ja esitettävä lähetystunnus. Passia ei luovuteta ilman sitä.


Mikäli pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi. Matkustajan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä ja ikänsä. Iän todistamiseksi hyväksytään passi, ajokortti, henkilöllisyystodistus tai kuvallinen KELA-kortti.


Lain vaatimat matkustajatiedot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Tiedot tarkistetaan lähtöselvityksessä. Express- passia voi hakea mistä tahansa lupapalvelupisteestä, mutta huom! Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisin lupapalvelupisteeseen ja Pasilan poliisitalolle Helsinkiin. Palveluhinnasto ja maksaminen.


Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista. Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta. Nii elikkäs oon menossa tossa tammikuun alussa risteilylle turusta tukholmaan.


Oon varannu jo matkan itelleni ja kavereilleni, mutta sitten muistin ongelman. Mun passi on mennyt vanhaksi kesällä, ja en varmasti kerkee enää uusia sitä. Eli Pääsenkö risteilylle ilman passia ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit