torstai 27. helmikuuta 2020

Tallinnaan ilman passia 2019

Takaamme parhaat hotellihinnat. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää. Parhaan hinnan takuu!


Jos Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja). Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti. Useimmiten Helsinki-Tallinna välillä ei kysytä passia , mutta toisinaan laivayhtiöllä taas on ollut selvästi “tehotarkastukset” menossa. Eli jos reissuun päättää lähteä ilman passia , niin se on tietenkin omalla riskillä. Oli kohteesi sitten Tukholma tai Tallinna, meiltä löytyy juuri sinulle sopiva loma.


Mihin vaan voi matkustaa ilman passia , jos pääsee yli rajan. Jos on tarpeeksi paksu lompakko eikä haittaa, jos kotimatka hieman viivästyy. Ainoa, joka ei tarvitse passia on Englannin kuningatar Elisabeth, ei edes omista sitä, mutta hyvin on päässyt matkustelemaan useissa maissa. Kössi on varmaan kuningas (tai kuningatar), mutta minkä maan. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet.


Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. Ilman sitä matkustaminen voidaan katsoa rangaistavaksi Suomessa ja mahdollisesti myös Virossa, sanoo Jari Nyström Rajavartiolaitokselta. Ilman passia Viroon matkustava syyllistyy lievään valtionrajarikokseen, mistä normaali päiväsakkomäärä on ja liukuma 8–25. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin.


Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön. Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Passia säilytetään noutopisteessä vuorokautta, minkä jälkeen se toimitetaan asiakirjan myöntäneelle poliisiasemalle. Saat ilmoituksen, kun passi on palautunut asemalle noudettavaksi. Jollei asiakirjaa ole noudettu poliisiasemalta vuoden kuluessa sen myöntämisestä, asiakirja voidaan tuhota.


Väliaikaista passia varten tarvitaan passikuva. Ruotsiin voi matkustaa ilman passia myös laivalla, mutta esimerkiksi Helsingin satamasta lähteville Tallinnan, Saksan ja Venäjän risteilyille päästäkseen tarvitsee passin. Kaivan taskusta päivän Iltalehden, joka uutisoi kansanedustaja Salon päässeen laivalle ilman passia tai henkilökorttia. Tallinnaan tai Saksaan pääsee myös kuvallisella henkilökortilla.


Voisitkohan sitten soittaa tälle herra Erkki Uitille? Eräs toinen henkilö on päässyt hänen avullaan laivaan, vetoan näyttämällä lehtijuttua. Varsinkin pienellä porukalla matkustaessa, Tallinnan matka omalla autolla onkin usein se edullisin vaihtoehto. Kannattaakin harkita ennen matkaa, kannattaako matkaan lähteä autolla vai ilman autoa.


Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Onko minun siis etsittävä sieltä heti eläinlääkäri ja otettava koiralle se ekinokokkoosilääkitys? Entä onko laivaan mennessä jossain näytettävä koiran passia vai voiko laivaan vain mennä koira kantolaukussa ja passi mukana tietenkin? Matkustajan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä ja ikänsä.


Iän todistamiseksi hyväksytään passi, ajokortti, henkilöllisyystodistus tai kuvallinen KELA-kortti. Lain vaatimat matkustajatiedot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Tiedot tarkistetaan lähtöselvityksessä. Mikäli pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja.


Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi. EU päivittää viisumisäännöstöä helpottaakseen matkailijoiden tilannetta ja ottaakseen käyttöön lisäkeinoja vastata laittoman muuttoliikkeen asettamiin haasteisiin. Poliisi pystyy tarvittaessa tunnistamaan hakijan ilman niitäkin, mutta se saattaa viedä aikaa.


Jos sinulla ei ole ennestään passia tai henkilökorttia, ota mukaan esimerkiksi ajokortti ja muita asiakirjoja, joita voidaan käyttää apuna tunnistuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit