perjantai 21. helmikuuta 2020

Vuokran maksu

Vuokran maksu

Suorituksen katsotaan tapahtuneen sinä päivänä, jonka posti tai pankki on merkinnyt maksupäiväksi maksajalle annettavaan kuittiin tai jona vuokranantajan osoitteella varustettu postiosoitus on maksajan saaman kuitin mukaan jätetty postin kuljetettavaksi. Uuden vuokran määrään vaikuttavat muun muassa talon ylläpitokustannukset sekä markkinahinnat. Lisäksi vuokrantarkistukset perustuvat vuokrasopimuksen ehtoihin. Tilisiirtoa ei lähetetä erikseen joka kuukausi, joten säilytäthän saamasi tilisiirron tai tallennat maksutiedot esim.


Huomioithan, että vuokranmaksuun käytettävä tilinumero ei ole sama kuin vakuusmaksun maksamiseen käytetty tilinumero. Jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen kokonaan vähintään kahden peräkkäisen kuukauden ajalta, tuki voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle. Ennen maksun siirtoa Kela kuulee asiassa tuensaajaa, joten maksunsiirto kestää kuukaudesta kahteen. Jos olet maksanut veroa vuokratuloista edellisenä vuonna, eivätkä tulot tai vuokratuloista tehtävät vähennykset muutu seuraavana vuonna, sinun ei tarvitse tehdä mitään.


Tiedot pitää ilmoittaa, vaikka tuloista ei kulujen vähentämisen jälkeen jäisikään maksettavaa veroa. Puhelimella maksaminen on nopeaa, helppoa ja turvallista. Tee arjestasi entistä helpompaa ja ota mobiili lähimaksu käyttöön jo tänään! Jos ruokakunnalla on alivuokralainen, ruokakunnan asumismenoista vähennetään alivuokralaisen maksaman vuokran määrä.


Enimmäisasumismenot. Hyväksyttäville asumismenoille on laissa asetettu ylärajat, joita kutsutaan enimmäisasumismenoiksi. Jos ennen tämän lain voimaantuloa tehtyyn sopimukseen perustuvassa muussa kuin huoneenvuokralain 1§:n tai momentissa tarkoitetussa vuokrasuhteessa vuokralainen ja vuokranantaja eivät tämän lain voimaantulon jälkeen ole vuokran korottamisesta muuta sopineet, saa vuokranantaja sen jälkeen, kun on kulunut vuosi lain voimaantulosta. Näin varmistat, että maksu kohdistuu juuri sinun vuokraasi. Mahdollisesta vuokrankorotuksesta ilmoitetaan kirjallisesti vähintään kaksi kuukautta ennen uuden vuokran voimaantuloa.


Varaamiesi saunavuorojen ja autopaikkojen maksut tulee maksaa vuokran yhteydessä. Jos rahana maksettavan vuokran maksuajankohdasta ei ole sovittu, on vuokra maksettava toisena päivänä vuokranmaksukauden alusta lukien. Yleensä vuokranmaksukausi on kalenterikuukausi. Muuna kuin rahana suoritettavan vuokran maksamisesta on erikseen sovittava.


Vuokran maksu

Vuokran määrä tarkistetaan vuosittain. Rahana maksettava vastike saadaan suorittaa pankin tai muun maksupalveluntarjoajan välityksellä. Muu sopimusehto on mitätön. Jos vuokraa suoritetaan muulla tavalla kuin maksupalveluntarjoajan välityksellä, vuokranantajan on annettava siitä vuokralaiselle kuitti. Helppokäyttöinen asuntohaku näyttää vuokrattavat asunnot esimerkiksi sijainnin, neliöiden, huoneluvun, vuokran ja monen muun kriteerin perusteella.


Lapseni on 22-vuotias. Hän pääsi opiskelemaan ulkomaille yliopistoon. Joudun avustamaan lastani melko paljon vuokran yms. Maksoin myös hänen lukukausimaksunsa.


Havahduin siihen, että verovapaan lahjan raja on jo tullut täyteen. Pitääkö lapseni nyt antaa lahjaveroilmoitus? Maksamatta jäänyt vakuus on riittävä peruste vuokrasopimuksen purkamiselle.


Näin määrätyn vuokran korottamiseen tai alentamiseen sovelletaan luvun säännöksiä. Tämän pykälän momentin perusteella korotettua vuokraa ei saa ilman tuomioistuimen vahvistusta periä uudelta vuokralaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit