keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Taloyhtiö viisivuotissuunnitelma

Millaisessa vastuussa hallitus ja taloyhtiö on jos joku asunnon ostaja rupeaa rettelöimään 5-vuotissuunnitelman väärinkäytöstä ja ison kustannuserän ennakoimattomasta tulosta. Osa asunto-osakeyhtiöistä on selvittänyt perusteellisesti uuden lain vaatimat viiden vuoden korjaustarpeet. Valtaosa sekä taloyhtiöistä että isännöitsijöistä on kokenut selvityksen hyödylliseksi. Osa taloyhtiöiden hallituksista pelaa riskillä.


Nykyään kun tehdään viisivuotissuunitelmia taloyhtiöissä niin olen luullut että ne remontit tehdään viiden vuoden aikana. Asumassani taloyhtiössä tehdään viisivuotissuunnitelma kerran vuodessa ja merkitään että remontoidaan viisivuotissuunnitelman alussa. Remontit tehdään ensimmäisenä vuotena ja taas sama juttu joka vuosi.


Kun vahinko sattuu asunnossasi korvausvelvollinen on joko osakas tai taloyhtiö. Asunto-osakeyhtiölaissa ja yhtiöjärjestyksessä määritellään taloyhtiön ja osakkaan vastuut, velvollisuudet ja oikeudet. Hei, Kysymykseni koskee uuden asunto-osakeyhtiölain edellyttämää nk. Hallinto ja talousTaloyhtiön toimintaan liittyy lukuisa määrä erilaisia lakeja, asetuksia.


Perustan muodostaa asunto-osakeyhtiölaki, mutta sen lisäksi taloyhtiöiden toiminnassa tulee huomioida suuri joukko muita lakeja. Tässä osiossa opastetaan asukkaita ja taloyhtiöiden hallituksen jäseniä kääntymään ongelmatilanteissa oikeiden tahojen puoleen. Jos taloyhtiö ei saa pankkilainaa, osakkaat rahoittavat remontin tai taloyhtiö hankkii tuloja muualta. Hoitovastike on oikean kokoinen silloin, kun talon kunto pystytään sen turvin pitämään osakkaiden haluamalla tasolla tulevinakin vuosina.


Kiitos viestistä, Kaupan kohteessa katsotaan olevan virhe silloin, jos myyjä on antanut virheellisen tai harhaanjohtavan tiedon asunnon omistamiseen tai käyttöön liittyvistä taloudellisista velvoitteista tai vastuista ja annetun tiedon voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan. Vasta sen jälkeen, mikäli taloyhtiö ei ryhdy tarpeellisiin korjaustoimiin kirjallisesta huomautuksestanne huolimatta, voitte mahdollisesti teettää työn ulkopuolisella riippuen edellä selvitetyistä seikoista. Kysyit vielä taloyhtiön vastuista. Alussa käsiteltiin mahdollinen vastuu kunnossapidon teettämiskuluista. Se sisältää kirjanpidon, tilinpäätökset, isännöintitodistukset ja itse palveluohjelman käytön.


Vuosikello on Viitasen mukaan koko järjestelmän sydän. Sinne on syötetty etukäteen tärkeimmät tiedot. Ohjelmaan sisältyy pakollinen viisivuotissuunnitelma ja myös asunto-osakeyhtiön kokousten pöytäkirjat saa tallennettua palveluun. Taloyhtiön korjaushankkeen eteneminen Korjaushankkeen keskimääräinen kokonaiskesto 2–vuotta Yhtiökokouksen päätös hankkeeseen ryhtymisestä Hankeohjelman hyväksyminen. Oppaan taustalla olivat asunto-osakeyhtiölain muutokset 1. Taloyhtiö tilaajana Onnistu korjausrakennushankkeessa Kuva 1. Täyttölomakkeisiin syötetyt tiedot tallennetaan, ja keskeneräisen lomakkeen täyttöä voidaan jatkaa myöhemmin.


Lomakkeet tallennetaan omalle jäsentilille. Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki asettaa vuokranantajan todella kovaan vastuuseen vuokralaisen teoista. Jos asunnossa tapahtuu esim. Ostimme siis -rakennetun paritalon asunnon yhtiöstä.


Oltiin hyvin varovaisia 70-luvun asunnon kanssa, mutta taloyhtiö on hyvin toimiva, vakavarainen, tehnyt kattavat kuntotarkastukset ja peruskorjaussuunnitelmat ja kaikki isot ja tärkeät remontit on jo tehty meidän asunnon ja tontin osalta. Huoneistossa on erilliset wc- ja suihkutilat. Keittiö on piilotettavissa verhon taakse.


Nyt kun tulee heinäkuussa tämä uusi as oy laki uusine vastuineen niin taloyhtiössämme on tullut tarve palkata hallitus kun kukaan ei enään suostu kyseis. Kuudennessa luvussa on opinnäytetyön yhteenveto. Asunnon ikkunat on täysin uusittu v. Työn liitteenä on lopullinen tuotos eli tietopaketti asunto-osakeyhtiön osakkaalle ja hallituksen jäsenelle.


Case-yritys: Asunto-osakeyhtiö Esimerkki Oy Opinnäytetyöni toimeksiantaja on pieni taloyhtiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit