torstai 27. helmikuuta 2020

Vuohimäen ampumarata

Vuohimäen ampumaratahankkeesta tehtyjä valituksia. Tuolloin ei myöskään ollut tiedossa alueelle suunniteltu ampumarata. Kysely ampumaratojen nykytilanteesta Uudellamaalla. Alustavasti ampumaradalla. Ampumamelun mittauksia, mallilaskentaa ja torjuntasuunnittelua.


Pikkalan louhimon kanssa tutkitaan. Kiteen ampumarata (AIMO-hanke). Oikeus on hylännyt ampumaradan ympäristöluvasta tehdyt valitukset, joissa vedottiin ampumaradasta syntyvään meluun. Kirkkonummen rakennus-ja ympäristölautakunta antoi. Korkein hallinto-oikeus on hylännyt asiassa tehdyt valitukset, joten Vaasan hallinto-oikeuden päätös asiasta jää voimaan.


Ottoalueet sijoittuvat kantatien (Jorvaksentie) ja junaradan väliselle alueelle. Hakemusten mukaiset ottoalueet ovat laajuudeltaan yhteensä noin 1hehtaaria. Suunniteltu toiminta käsittää louhintaa, murskausta sekä asfaltin ja uusioasfaltin valmistusta. Destian vanhan ottoalueen itäpuolelle on lisäksi suunnitteilla ampumarata. Siellä on myös kulunvalvonta järjestetty asianmukaisesti.


Se, että paikalla toimineet yrittäjät ovat jättäneet alueen törkeään kuntoon (valokuva) ei sekään ole peruste sijottaa sinne uusia ympäristöhaittoja. ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto. Suunnitellut meluntorjuntarakenteet ovat todelliseen tarpeeseen nähden ylimitoitetut ja Akukonin meluselvityksen mukaan ohjearvot alittuvat erittäin suurella marginaalilla. AMPUMARADAN SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ Pollarin ampumarata sijaitsee Mänttä-Vilppulan kaupungissa noin kuuden kilometrin etäisyydellä Vilppulan taajaman pohjoispuolella. Ampumarata -alue sijoittuu vanhalle soranottoalueelle, josta maa-ainekset on kuljetettu pois monin paikoin kalliota myöten.


Umeshu on intohimoisesti japanilaiselle ruoalle ja juomalle omistautunut intiimi ravintola Töölössä. Kodin ja työpaikan osoitteen määrittäminen, muokkaaminen ja tarkasteleminen. Jos GPS-sijaintisi osoittava sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai sitä ei näy lainkaan, voit yrittää ratkaista.


Savonlinnan kaupunki. Hallinto-oikeus hylkäsi radasta tehdyt valitukset, mutta tarkensi osittain asetettuja lupaehtoja. Kaupungintalon palvelupiste. Olavinkatu B, 1. Kehrääjää tai kangaskiurua ei todettu suunnitellulla ampumarata -alueella.


Toiminnalla ei ole vaikutusta Stormossen-Malmmosenin suoalueeseen, joka sijaitsee hieman vajaan 3metrin päässä ampumarata -alueesta. Ampumarata -alueen yli ei ole osoitettu kulkuyhteyksiä liito-oraville läheisen alueen asemakaavan laadinnan yhteydessä. Sivun oikeassa laidassa olevalta listalta voit kohdistaa hakusi toiseen aineistoon.


Hakuosumien määrä näkyy suluissa aineiston nimen jäljessä. Liito-oravaselvityksen mukaan liito-oravia tai sen kulkureittejä ei esiinny yhtiön hankealueella. Liito-oravien radioseurannassa on havaittu, että liito-orava pystyy ylittämään Länsiväylän kohdassa, jossa se on kaksikaistainen molempiin suuntiin. Kotimainen trial-kausi tärähtää todella käyntiin sunnuntaina Tervakosken Moottorikerhon Pälvi-trialilla. Kisapaikkana tutusti ampumarata -alue ja motukat käyntiin klo 10.


Tässä linkki viralliseen infoon. Huomaa, että osa infosta on tulevasta SM-kisasta kolmen viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit