tiistai 11. helmikuuta 2020

Sukunimen muutos käsittelyaika

Sitten saat laskun, joka on maksettava eräpäivään mennessä, jotta muutos astuu v. Vierailija: Päätökset tehdään kokouksessa, joka on muistaakseni kerran kuukaudessa. Keskimääräinen nimilautakunnan käsittelyaika on tällä hetkellä 2-kuukautta. Lapsi saa syntyessään vanhempiensa sukunimen , jos vanhemmilla on yhteinen sukunimi.


Miten haen etu- tai sukunimen muutosta?

Joissakin tapauksissa hakemuksen sijasta riittää ilmoitus nimen muuttamisesta. Myöhemmät etunimen muuttamiset on hoidettava hakemuksella. Etunimen voi ilmoitusmenettelyllä muuttaa yhden kerran.


Hakemuksen käsittelyaika on 2-viikkoa. Mikäli hakemukseen on pyydettävä nimilautakunnan lausunto, on käsittelyaika 3-kuukautta, jolloin tähän aikaan sisältyy myös kuuluttaminen Virallisessa lehdessä. Täysi-ikäisyyden raja on Suomessa vuotta.


Voit selvittää henkilöllisyytesi luotettavilla asiakirjoilla (esim. passi) tai antamalla muutoin luotettavat tiedot ainakin nimestäsi, syntymäajastasi, kansalaisuudestasi ja perhesuhteistasi.

Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi. Nimen muuttaminen on osakeyhtiössä yhtiöjärjestyksen muutos , avoimessa yhtiössä ja kommandiittiyhtiössä yhtiösopimuksen muutos ja osuuskunnassa sääntömuutos. Tutustu ohjeisiin muutosilmoituksen tekemisestä. Yhtiösopimuksen muutos Paperilomakkeet Lisätietoa yhtiösopimuksesta Muutos osakeyhtiöksi Sulautuminen Tilintarkastuksesta luopuminen Toimitusjohtaja Lopettamisilmoitus Selvitysmenettely Konkurssi Muut yritysmuodot Edunsaajailmoitus 1. Osuuskunta Edunsaajailmoitus 1. Kela lähettää sinulle uuden kortin automaattisesti esimerkiksi silloin, kun nimesi muuttuu ja ilmoitat muutoksesta maistraattiin.


Jos korttisi katoaa, voit tilata uuden kortin lähettämällä asiaa koskevan viestin Kelan asiointipalvelussa. Eivät siis ilmoittaneet sieltä mitään, vaan hölmönä soitin, että koska oon taas omaniminen. Sukunimen vaihdos astuu voimaan, kun tieto saapuu maistraattiin. Vastasivat, että oot ollut jo kaksi viikkoa:) Jotain siinä varmaan - muistaakseni - on, että kuin monta kertaa vaan sitä ei voi tehdä ja nimen pitää olla aiemmin ollut käytössä eli tyttönimi. Selvitys, minkä vuoksi nykyinen nimi halutaan muuttaa ja minkä vuoksi uudeksi nimeksi halutaan juuri esitetty nimi.


Voit myös asioida palvelupaikassa. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle.

Voit tilata uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietojasi, henkilötietosi ovat muuttuneet tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokorttisi luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi. Kannattaa varautua hakemaan uutta passia heti, kun nimen- tai henkilötunnuksen muutos on kirjautunut väestötietojärjestelmään. Toisen puolesta asioiminen. Henkilön, jolle passia ollaan hakemassa, on aina oltava henkilökohtaisesti paikalla lupapalvelupisteessä hakemusta jätettäessä.


Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Hoidamme yrityksesi taloushallinnon kerralla kuntoon - ennakoivasti,. Lupahallinnon yleisimmät kysymykset ja vastaukset.


Kuinka paljon tavallinen passi maksaa? Sähköinen passihakemus maksaa euroa ja henkilökohtaisesti jätetty hakemus euroa. Toinen muutos voimassaolevaan lainsäädäntöön on se, että lapsen sukunimen määräytymisen ajankohta muuttuu ehdotuksen mukaan lapsen syntymähetkestä siihen hetkeen, kun vanhemmat ilmoittavat lapsensa sukunimen kuten §:n momentissa säädetään. Ajokorttikoulutuksen muutos nosti opetuslupalaiset esiin Heinäkuussa voimaan tulleet ajokorttikoulutuksen muutokset näkyvät myös kuljettajantutkintotilastoissa.


Kokonaisvaltaiseen ajotaidon arvosteluun ja liikennetilanteiden laajaan hahmottamiseen perustuvat muutokset tekivät kokeista vaativampia, mikä näkyy myös ensimmäisellä kerralla läpipäässeiden osuuksissa. Pariskunta päätti ottaa uuden, yhteisen sukunimen. Harvinainen nimi löytyi Harrin suvusta.


Gustafsberg on Harrin isän puolelta oleva vanha sukunimi. Haimme sitä samaan aikaan kun avioiduimme. Nimen käsittelyaika kestää kolme kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit