torstai 20. helmikuuta 2020

Uusi valtakirja venäjälle

Kun ajoneuvon kuljettaja ei ole ajoneuvon omistaja tai haltija, hänellä tulee olla mukana Venäjän tullin hyväksymä valtakirjapohja täytettynä mukana. Mikäli matkustat ajoneuvon kanssa, tarvitset myös Suomalaisen rekisteriotteen. Mikäli et ole auton omistaja tai haltija, muista tehdä valtakirja auton viennistä Venäjälle. Huomioi, että osa rahoitusyhtiöistä ei salli auton vientiä lainkaan Venäjälle.


Voit myös kirjoittaa valtakirjan paikan päällä, mutta huomioi, että valtakirja tarvitsee auton omistajan allekirjoituksen.

Valtakirja leimataan ja sen saa mukaan odottaessa. Postitse anottaessa toimita Autoliittoon valtakirjalomake, johon tiedot on täytetty valmiiksi. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan maitse tai lentäen Venäjälle. Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen Venäjän konsulaatin tai suurlähetystön myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja lyhytkestoiseen oleskeluun maassa. Viisumityyppi perustuu matkan tarkoitukseen (esim. vapaa-ajan matka tai liikematka) ja vierailun kestoon.


Lomakkeella voit valtuuttaa yhden tai useamman henkilön hoitamaan vakuutus- ja vahinkoasioitasi Fennian kanssa. Valtuutus tulee voimaan heti lomakkeen lähettämisen jälkeen. Huomaathan, että valtuutettu ei näe vakuutusasiakirjojasi verkkopalvelussa.

Matkavakuutus kannattaa ehdottomasti hankkia Venäjälle mentäessä, se lisää turvallisuuden tunnetta huomattavasti. Matkavakuutus on pakollinen Venäjällä kävijöille, jos vakuutus puuttuu viisumin saanti ei onnistu. Autolla mentäessä tämä tarkoittaa, että täytyy vakuuttaa auton lisäksi myös itsensä. Minulla on uusi rankakasa! Auton valtakirja - jos minä omistan.


Venäjän suurlähetystön passitoimisto kuitenkin antaa ohjeet vanhentuneen venäjän passin uusimiseksi joka vie viikkoa ja maksaa euroa. Onko tämä taas venäjän rajavartioston uusi keksintö vai mikä venäjän poukkoilevassa lainsäädännössä, edellinen moka oli nastarengasmerkin kanssa jonka Medvedev sanoi olleen perätön. Mikäli autoa vie Venäjälle henkilö, joka ei ole auton omistaja tai haltija, tarvitaan valtakirja. Osa raja-asemista vaatii valtakirjalle Apostille-todistuksen maistraatista.


Lataa tästä maahantulokortin täyttöohje. Jos tekee vakuutuksen toisen henkilön nimissä, tarvitaan valtuutus, eli käytännössä kirjallinen valtakirja. Vakuutusyhtiöiden yhteisen mallin valtakirjasta löydät täältä.


Milloin liikennevakuutus on otettava? Uusi liikennevakuutus tulee ottaa ajoneuvon hankinnan tai haltijamuutoksen jälkeen. Ennen piti hakea joko kerta – tai moninkertaviisumia, jonka saamisessa ruuhkasta ja juhlapäivistä riippuen saattoi mennä toistakin viikkoa.


Rajanylitykseen Venäjälle tarvitset passin ja viisumin sekä Venäjän puolella maahatulokortin.

Viisumin saanti edellyttää matkavakuutusta, tuoretta värivalokuvaa ja hakemuksen täyttämistä. Lisäksi tarvitaan auton paperinen rekisteriote, kansainvälinen liikennevakuutus ja tarvittaessa valtakirja auton ajamiseen ulkomailla. Tullin mukaan matkalla on oltava ajoneuvon rekisteriote, johon rahoitusyhtiö on merkitty ajoneuvon omistajaksi ja ajoneuvon kuljettaja haltijaksi. Mukana on oltava myös rahoitusyhtiön antama valtakirja. Rahoitusyhtiöiden omistamien, yksityiskäytössä olevien ajoneuvojen väliaikainen vienti Venäjälle jatkuu vakuudetta 1. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1. Näille sivuille on koottu tietoa siitä, mitä tieliikenteessä muuttuu 1. Sivuja täydennetään vuoden mittaan.


Suurin osa Tullin lomakkeista on verkossa täytettäviä, minkä jälkeen ne voi tulostaa. Täyttöohjeet ovat lomakkeiden yhteydessä liitteinä. Oletko kirjautumassa tunnuslukukortilla? Siirry nyt käyttämään uutta turvallisempaa tunnistustapaa – tunnuslukusovellusta.


Pankkitunnukset ovat aina mukanasi eivätkä tunnuslukusi lopu enää kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit