perjantai 7. helmikuuta 2020

Notaarin leima

Suunnittele leimasimesi verkossa helposti edullisesti! Julkisen notaarin tulee sen jälkeen todistaa apostillella laillistettujen alkuperäisten asiakirjojen kopiot oikeiksi. Tarjoamme asiakirjojen nopeaa, helppoa ja varmaa laillistuspalvelua, apostilleille, käännöksille ja notaarin palveluille. Mitkä asiakirjat julkisen notaarin täytyy vahvistaa ennen kuin ne voidaan laillistaa ulkoministeriössä? Voiko ulkoministeriö ratkaista, mitkä asiakirjat täytyy laillistaa?


Miten asiakirjan laillistaminen onnistuu? Perusta Katso-tunniste käyttäen passinumeroa. Tunnisteen aktivoimiseksi sinun tulee osoittaa henkilöllisyytesi postittamalla julkisen notaarin , poliisin, oikeuslaitoksen tai suurlähetystön virallisesti oikeaksi todistama passikopio (henkilökorttikopio ei kelpaa). Kopiossa tulee olla viranomaisen alkuperäinen allekirjoitus ja leima.


Valvira ei palauta asiakirjoja eikä Valvirassa kopioida asiakirjoja. Tietyissä tapauksissa Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alle 18-vuotiailta lapsilta. Alapuolelta voit ladata tarvittavat, matkaseuruettasi koskevat lomakkeet. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin (Notarius Publicus) leima.


Vahvistusta varten, ota yhteyttä lähimpään maistraattiin. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin. Voit myös asioida palvelupaikassa. Notaariasiakirjat ovat aina käännetty turkiksi jonkun virallisen kääntäjän toimesta.


Käännökset vahvistetaan notaarilla. Kääntäjä allekirjoittaa sertifiointilausunnon notaarin läsnä ollessa. Huomaa, että notaarin leima ja allekirjoitus ovat vahvistavat sertifioinnin, ei itse käännös. Päivän timantti: Helsinki aloitti uuden tavan auttaa vanhuksia – miksi suuri joukko hoitajia irtisanoutui heti?


Notaarin palvelua tarvitaan melkein asiassa kuin asiassa. Niitä tulisi muuttaa nykytilannetta paremmin vastaaviksi. Jokaisella sivulla tulee olla oikeaksi todistavan viranomaisen alkuperäinen allekirjoitus, nimenselvennys ja leima sekä päiväys.


Jäljennökset oikeaksi todistavien leimojen ja allekirjoitusten tulee aina olla alkuperäisiä, kopioita ei hyväksytä. Pelkkä maininta virallisesta jäljennöksestä (esim. leima ”True copy”) ei riitä. Digi- ja väestötietovirasto palvelee.


Lääkärin ammatti on Suomessa laillistettava ammatti. Kyseistä ammattia saa harjoittaa vain laillistettu ammattihenkilö. Valvira myöntää hakemuksen perusteella laillistuksen kyseiseen ammattiin sekä Suomessa että ulkomailla koulutetuille terveydenhuollon ammattihenkilöille ja merkitsee myönnetyn ammattioikeuden terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Terhikki). Eli siis tänään (taas) päräytin notaariin hakemaan leimoja kopioihin. No nyt notaarin täti sanoi että leimoja ei aussit kelpuuta vaan haluvat lausunnon jokaisesta asiakirjasta.


Tämä on ollut kuulemma käytäntö viimeiset vuotta. Tilaa tätä varten aika Maistraattiin, jossa varmennetaan Valviran rekisteristä lääkärin oikeus määrätä lääkkeitä ja kirjoittaa em. Paikalliset viranomaiset vaativat tiettyjä dokumentteja lasten kanssa matkustavilta. Jos joku alla mainituista vaihtoehdoista koskee matkaseuruettasi, täytä lomake huolellisesti ja tulosta.


Notaarin leima

Ei se notaarin leima ja allekirjoitus kauhean paljon tilaa vie ja senhän voi laittaa vaikka paperin kääntöpuolelle, pääasia ainakin Thaimaa-ohjeen mukaan että ei ole erillisellä paperilla. Dokumentin aitous tulee vahvistaa maistraatin julkisen notaarin leimalla. Meidän suosituskirjeisiin suosittelijat laittoivat vain allekirjoituksen, nimenselvennyksen, ammatin ja kotipaikan.


Myös ote väestötietojärjestelmästä ja virkatodistus hyväksytään. Tämän lisäksi Valvira hyväksyy suomalaisten oppilaitoksen oikeaksi todistaman jäljennöksen tutkintotodistuksesta. Virallisesti oikeaksi todistettu tarkoittaa maistraatissa työskentelevän julkisen notaarin oikeaksi todistamaa jäljennöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit