tiistai 11. helmikuuta 2020

Yksilöllinen sopimus

Löydä oma suosikkisi miljoonien titteleiden joukosta. Sopimusta solmittaessa saatetaan sopia suullisesti tai kirjallisesti jotain, joka on ristiriidassa jonkin vakioehdon kanssa. Tällaisessa tilanteessa on etusija yksilöllisesti sovitulla ehdolla. Ristiriita tapauksessa yksilöllinen ehto siis syrjäyttää vakioehdon.


Vakiosopimuksiksi nimitetään sopimuksia, joissa ehdot on pitkälti laadittu ennakolta (esim. vakuutukstet). Vakiosopimusten ongelmana on niiden yksipuolisuus.

Yksilöllinen vai vakioehtoinen sopimus. Yksillöllisessä sopimuksessa ehdot sovitaan tapauskohtaisesti. Sopimuksia voidaan erotella myös keston perusteella kert- ja kestosopimuksiksi.


Usein sopimukset syntyvät sopimusneuvottelun tuloksena. Tällöin sopimus on valmis sitten kun osapuolet katsovat sopimuksen syntyneen. Sopimus voi syntyä ilman varsinaista sopimistakin, kun osapuolet ryhtyvät toimimaan määrätyllä tavalla, josta muodostuu heidän välilleen vakiintunut käytäntö. Jokainen sopimus on yksilöllinen ja huolellisesti tehdyllä sopimuksella voi välttää useita ongelmia.


Koska sopimusoikeudesta puuttuu suurelta osin sääntely, jokainen sopimus edellyttää tapauskohtaista harkintaa.

Mahdolliset sopimusrikot on hyvä ennakoida jo sopimusta laadittaessa. Henkilöllä on sekä vapaaehtoinen yksilöllinen eläkevakuutus että PS- sopimus. Sopimus syntyy, kun on annettu tarjous ja siihen on saatu hyväksyvä ja olennaisilta osiltaan tarjousta vastaava vastaus.


Vastauksen on lisäksi oltava oikea-aikainen. Vastaus joka poikkeaa tarjouksen ehdoista tulkitaan uudeksi tarjoukseksi. Oikeustoimilaki tuntee kuitenkin vain yhden mahdollisen sopimuksen syntytavan.


Saatuasi omat tunnukset paikallisesta TE-toimistosta luo itsellesi oma yksilöllinen salasana rekisteröitymällä palveluun. Kesto On YKSILÖLLINEN. Oppisopimuksella voi suorittaa esimerkiksi yksittäisen tutkinnon osan tai vaikka koko tutkinnon. Oppisopimus voi siis olla kestoltaan muutamista viikoista kolmeen vuoteen. Perustutkinnon suorittaminen vie noin 2–vuotta, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittaminen noin 1–vuotta.


Työnantaja ja toimihenkilö voivat sopia yksilöllisestä työajasta. Työajan on tasoituttava sovittuun keskimääräiseen työaikaan kuukaudessa. Vakuutussopimukseen sisällytetään yleensä myös henkivakuutusturva vakuutetun kuolemantapauksen varalle. Tällöin vakuutussäästöt maksetaan määritellyin osin vakuutetun edunsaajalle. Vanhuuseläke voidaan sopia maksettavaksi koko eliniäksi tai vain määrätyksi ajaksi.


YLEISSOPIMUS VAMMAISTEN HENKILÖIDEN OIKEUKSISTA.

Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjassa julistetut periaatteet, joiden mukaan ihmiskunnan kaikkien jäsenten synnynnäinen arvo ja merkitys sekä yhtäläiset ja luovuttamattomat oikeudet tunnustetaan vapauden, oikeudenmukaisuuden ja rauhan. Olemme valmistaneet reseptipankkiimme valmiita perustuotteita, joista asiakkaan toiveiden mukaisesti voidaan muokata yksilöllinen tuote edullisesti ja aikaa säästäen. Tarjoamme erilaisia pakkausvaihtoehtoja tuotteen käyttötarkoituksesta riippuen. Asiakkaan on mahdollista valita pakkauksia myös ennakkoon valitsemiemme vaihtoehtojen pohjalta. PS- sopimus on säästäjän (luonnollinen henkilö) ja pitkäaikaissäästämisestä annetussa laissa tarkoitetun palveluntarjoajan välinen sopimus , jonka perusteella säästäjä tallettaa rahasuorituksia erilliselle säästämistilille (PS-tilille).


Kohtuullisen korvauksen arviointiin vaikuttaa muun muassa se, kuinka yksilöllinen tilattu tuote on, kuinka pitkälle sen valmistus on edennyt, tilauksen purkamisen ajankohta, myyjän todelliset kulut ja saamatta jäänyt myyntivoitto. Sopimus kattaa niin kansalais- ja poliittiset oikeudet (KP-oikeudet) kuin taloudelliset, so- siaaliset ja sivistykselliset oikeudet (TSS-oi- keudet). Osaltaan sopimus vahvistaa TSS-oikeuksien asemaa ja merkitystä. Sen kautta ihmisoikeudellinen ajattelu laajenee koske-maan myös alueita, joita perinteisesti on meil- lä pidetty harkinnanvaraisina.


Edunvalvontavaltuutuksella varmistat, että asioitasi hoitaa yksilöllisesti joku läheinen, johon luotat. Muussa tapauksessa voit toimintakykysi menetettyäsi päätyä yleisen edunvalvonnan asiakkaaksi. Yleisellä edunvalvojalla on monesti useampi sata asiakasta, jolloin yksilöllinen palvelu on liki mahdotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit