perjantai 7. helmikuuta 2020

Sukunimen vaihto häämatka

Löydä Sopivin Hotelli Sinulle, Vertaile Hintoja ja Tartu Tarjoukseen - Säästä! Niin yksinkertaista. Tässä siis “selko-ohjeet” sukunimen vaihtoon.


Tilanteenihan siis oli, että otin miehen sukunimen , jolloin uusi sukunimi pitää saada ainakin passiin ja ajokorttiin. Käy ottamassa passikuvat valokuvaamossa.

Tarkista poliisin sivuilta lähin valokuvaamo, joka tukee sähköistä kuvien lähetystä suoraan poliisille. En tiedä onko aiheesta jo mainuttu, mutta huomionarvoista sekin että joihinkin maihin pitää passin olla voimassa 2-6kk matkan jälkeen. Itse jouduin juuri tuosta syystä varaamaan matkan uudella nimellä, pappi vapaapäivänään ilmoitti uuden sukunimeni maistraattiin, seuraavana päivänä sitten poliisilaitokselle hakemaan passia ja hyvin ehti alle viikossa. Se on ikävä jos matka tyssää jo Helsinki-Vantaalle Se kai se on ainut paikka jossa tuollaisen sukunimen vaihdoksen voi. Vierailija: siinähän se kysymys tulikin, eli miten toimitaan tässä tilanteessa kun naimisiin ollaan menossa lauantaina ja heti maanantaina on tarkoitus lentää ulkomaille häämatkalle?


Vihkijä ilmoittaa sukunimen vaihdoksen maistraattiin, jossa uusi nimi merkitään väestötietojärjestelmään. Sieltä se välittyy ainakin poliisilaitoksen tietokantoihin (ja sieltä saat uudet henkkarit, passit ja ajokortin jne). Sukunimen vaihto onnistuu muillakin tavoin: kaksi nimeä voidaan yhdistää yhdysviivalla, tai aviopari voi keksiä itselleen täysin uuden sukunimen.

Jos jollain on kokemusta eo. Olisi sääli peruuttaa häämatka yhden vaivaisen nimen takia! Raha kyllä kelpaa, mutta sitten kun tulee tällainen asia tapetille, yhteistyö matkanjärjestäjän kanssa on sitä sun tätä. Nanne Taavitsaisen häämatka Vietnamiin ehti mennä pilalle jo ennen kuin matka ehti edes alkaa.


Huhtikuussa matkaa varatessaan Taavitsainen varmisti soittamalla Finnairin asiakaspalveluun, millä nimellä hän matkan varaa. Vastaus kuului, että sillä nimellä, mikä passissa tällä hetkellä lukee eli tyttönimellä, ja näin tein. Uutta passia on mahdollista kuitenkin hakea vasta sen jälkeen, kun nimenmuutos on päivittynyt väestötietojärjestelmään.


Avioliiton solmimisen ja passin vanhentumisen väliin sijoittuu siis kyseenalainen ajanjakso, jonka aikana vanha passi voidaan katsoa käyttökelvottomaksi mutta toisaalta uuden passin saaminen ei ole vielä mahdollista. Kuva: SoGlamorouslyVintage Ymmärrän toki senkin, jos haluaa ottaa aviomiehensä sukunimen. Monelle on tärkeää, että perheessä kaikilla on sama nimi.


On harmi, että niin harva mies haluaa ottaa vaimonsa sukunimen , mikäli yhteinen nimi on toiveena, mutta tämähän on jokaisen oma päätös ja ainoa oikea ratkaisu on se, joka tuntuu molemmista hyvältä. JPG Mä kirjoittelin lauantain postauksessa siitä, kuinka naimisiinmenon jälkeinen sukunimisäätö on saanut vähän yllättäviä piirteitä. Olin ajatellut käyttäväni kaikissa työasioissa kaksoissukunimeä ja yksityiselämässä vain uutta, alun perin mieheni, sukunimeä. Tunnetasolla taas halusin pitää oman nimeni, koska se on osa identiteettiäni (olin yli 30v. naimisiin mennessä). Lisäksi oman isäni oli kuollut vähän aikaa sitten, joten siinäkin tunnetasolla halusin pitää isältäni saaman sukunimen.


Ja tunnetasolla myös sukunimen vaihtaminen miehen nimeen tuntuu musta vaan tunkkaiselta perinteeltä.

Aikataulu Asusteet Budjetti Hupia Häämatka Kampaus ja meikki Kimput ja asetelmat Kutsu ja kiitos! Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan. Häiden ja häämatkan jälkeen oli aika suorittaa sukunimen muutokseen tarvittava paperisota. Asiakaspalvelumme auttaa teitä olipa kyse painatuksista, kokonaisen korttisarjan löytymisestä juhliin tai vaikkapa ideoinnissa juuri teidän unelmienne kortteihin – me olemme täällä teitä varten. Mallikorttien tilaaminen on ilmaista ja kaikilla tuotteillamme on päivän palautus- ja vaihto -oikeus.


Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme! Lisäksi mua häiritsee sukunimen vaihdon historialliset perinteet. Naisen on katsottu kuuluvan olevan miehen omaisuutta ja tämän takia sukunimi on vaihdettu. Ja toisaalta taas, sukunimen vaihto ei ole edes mikään älyttömän vanha juttu Suomessa, joten tyhmä vaihtaa senkään takia, että niin on aina tehty ja niin kuuluu tehdä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi perjantaina 24.


United Brotherhoodin ja sen alajärjestö Bad Unionin väliaikaisiin toimintakieltoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit