maanantai 10. helmikuuta 2020

Sfs 2487 standardi asiakirjamalli

Autamme yrityksiä standardien ymmärtämisessä ja niiden soveltamisessa. Se on määritelty seuraavasti. Kolmanneksi myydyin standardi oli työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmien vaatimuksia käsittelevä standardi.


Vakioasettelussa on otettu huomioon silmäiltävyyden vaatimukset. Asiakirjasta löytyvät aina tietyt asiat omista kohdistaan. Standardi ostettavissa SFS -verkkokaupasta. Tässä yllä olevan kuvan tiedosto pdf tiedostona, jotta voit tarkastella sitä lähemmin ja lukea kirjoitettavan tekstin. Rivinumeroita, ei ole tarkoitus kirjoittaa, vaikka ne ovat ohjeessa selkeyden vuoksi näkyvissä.


Tämä helpottaa asiakirjojen käytettävyyttä. Siinä määritellään asiakirjassa esitettäville tiedoille vakiopaikat ja asettelut. Pistä video pyörimään, laita välillä paussille ja tee itse samat Wordilla. Sivuotsikko voidaan kirjoittaa samalle riville kuin varsinainen teksti, jos otsikon ja tekstin väliin mahtuu vähintään kaksi tai kolme välilyöntiä ja jos halutaan säästää tilaa.


SFS -kauppa on standardien verkkokauppa. Lisäksi standardeja voi ladata omalle koneelle. Merkittäviä ”virallisia” standardisoimisjärjestöjä ovat kansainväliset ISO ja IEC, saksalainen DIN, eurooppalaiset CEN, Cenelec ja ETSI sekä suomalainen SFS. Ilmaisia asiakirjamalleja Lakiasiaintoimisto Jyrki Jokiselta. Vasen marginaali (rei’itysreunus) mm, ylä-, ala- ja oikea marginaali mm.


Asettelumallia voidaan käyttää perustana laadittaessa yrityksen asiakirjapohjia ja lomakkeita. Säännöksen muotoilu on perustuslakivaliokunnan mielestä osin epäonnistunut. Ulkoasiainministeriön virallinen nimi on ollut 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit