perjantai 28. helmikuuta 2020

Ulosotto kilometrikorvaus

Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset. Jos niitä maksetaan väärin perustein eli vältetään ulosottoa ja vältetään veroja muita palkan sivukuluja niin asian selvittely ei kuulu ulosotolle.


Kun kilometrikorvaukset ja päivärahat ovat määrältään kohtuullisia, ei niitä voida kuitenkaan ulosmitata. Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua. Ei työnantajan maksamat kilometrikorvaukset tule veronpalautuksena, koska ne maksaa työnantaja, ei verottaja. Kilometrikorvaus ei ole tuloa, joten sitä ei pitäisi ulosmitata.


Pyydä työanantajaa maksamaan ne erikseen, vaikka käteisenä. Muuten uo voi yrittää viedä niitä. Taloudellinen menetys (esimerkiksi saamatta jäänyt työpalkka, ylimääräiset lastenhoitokulut) nettomääräisenä, koska valtion maksamat korvaukset ovat saajalleen verosta vapaata tuloa. Lomakkeet ovat kunkin palvelun omalla sivulla.


Ota nyt itteäs niskasta kiinni ja pistä selvät taksat mitä sun autos käyttö maksaa sille firmalle! Tuo senttiä kilometriltä on pelkkä yhden henkilön kilometrikorvaus , jos lisähenkilö niin korvaus nousee (en muista ulkoa summia mut muistaakseni verottajan sivuilta löytyy). Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt.


Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Suojaosuudella tarkoitetaan sitä määrää, joka tulee jäädä velalliselle pakollisten menojen kattamiseksi. Suojaosuus määritellään aina päiväkohtaisesti ja siihen vaikuttaa muun muassa ala-ikäisten lasten määrä. Ne ovat VEROVAPAAT ENIMMÄISkorvaukset, eivät minimit.


Tulonhankkimismenoilla tarkoitetaan kuluja, jotka aiheutuvat palkkatulojen hankkimisesta. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi työhuone, omat työkalut ja ammattikirjallisuus. Muutos parantaa jälleen velallisen asemaa. Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet.


Ulosottolain tärkeät uudistukset voimaan 19. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.


Linja-autoliikenteen aikataulut, pakettipalvelut yrityksille ja yksityisille. Matkahuollosta matkat ja paketit helposti joka puolelle Suomea. Vuokranantajalla on oikeus vähentää vuokratulojen hankkimisesta aiheutuneet menot vuokratuloista. Menot ovat vähennyskelpoisia vuokraustoiminnan aloittamisesta lähtien vuokraustoiminnan päättymiseen saakka. Vuokraustoiminnasta johtuva meno vähennetään sinä verovuonna, jona maksu on suoritettu.


Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla. Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit